0
back

diskuze k tématu: 4x4 s nižší spotřebou

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit
Roman 1994
number of posts4
date of registration29.11.2012
Thursday 29.11.2012 15:33, 4x4 s nižší spotřebou
Dobrý den,

hledám auto které by splňovalo následující požadavky a může být klidně mírně ojeté.

- cena do 300,000 Kč
- r.v. vyšší než 2006
- 4x4
- spotřeba do 7l při běžné jízdě
- může být i SUV
- motor spíše naftový (i když mi to budete vymlouvat, ale jsem na něj zvyklý)
- síla motoru by se měla pohybovat okolo 100 kw, abych mohl "bezpečně" předjíždět
- spolehlivé auto s dostupností a uspokojivou cenou náhradních dílů
- hledám spolehlivé auto, které bych nemusel pořád opravovat
- najezdím 20 tisíc km ročně, většinou jsou to okrsky s klidnou jízdou

Pokud máte někdo návrh, tak mi prosím Vás napište Váš názor. Děkuji
respond
nahlásit
David V
number of posts2076
date of registration16.05.2007
Thursday 29.11.2012 16:30, Fakt to chce dlouhý název příspěvku
Dacia Duster?
respond
nahlásit
ivan2
number of posts118
date of registration11.11.2010
Thursday 29.11.2012 16:35, těžko říct ..................................................................
Zdravím, i když jste uvedl dost požadavků, ještě by to chtělo nějkakou tu omáčku okolo, jako třeba co od auta očekáváte, jaké značky preferujete.. Protože takhle se nabízí furt spousta aut. Osobně bych třeba volil subaru s LPG, eventuelně i s naftou, ale to každému nemusí vyhovovat
respond
nahlásit
rojack
number of posts145
date of registration06.01.2009
Thursday 29.11.2012 17:53, Všechno splňuje
RAV4. Do 300 se dá koupit ročník 2007 v pohodě, spotřeba dieslu 110 kW kolem 6l, spolehlivá, 4x4, ........ co víc......
respond
nahlásit
Roman 1994
number of posts4
Thursday 29.11.2012 17:56, informace k autu
Tak jde mi taky z části o pohodlí, které může auto nabídnout. Výkon by měl být optimální na dopravení z bodu A do bodu B, ale taky by měl dostačovat na předjíždění aut na rovinkách, které nejsou tak dlouhé. V tom případě bych požadoval úměrnou spotřebu a levnější náhradní díly. Interiér bych volil kvalitně a na oko pěkně zpracovaný. Proto vylučuji Daciu.
Bezpečnost taky není opovrhovaná. Chtěl bych i bezpečné auto, které by po středu dokázalo ochránit řidiče. Nepotřebuji nějaký off-road, ale spíše chci auto používat maximálně na polní cesty (jinak silnice první třídy) a v zimě na neohrnuté komunikace, který je docela hodně. Auto by mělo zdolat zasněžené asfaltové kopečky, které by nebyly zrovna ohrnuté. S těžším terénem se auto nebude nijak setkávat.
respond
nahlásit
Alda
number of posts36
date of registration25.05.2007
Thursday 29.11.2012 18:04, RE: informace k autu
Roman 1994 posted by:
Tak jde mi taky z části o pohodlí, které může auto nabídnout. Výkon by měl být optimální na dopravení z bodu A do bodu B, ale taky by měl dostačovat na předjíždění aut na rovinkách, které nejsou tak dlouhé. V tom případě bych požadoval úměrnou spotřebu a levnější náhradní díly. Interiér bych volil kvalitně a na oko pěkně zpracovaný. Proto vylučuji Daciu.Bezpečnost taky není opovrhovaná. Chtěl bych i bezpečné auto, které by po středu dokázalo ochránit řidiče. Nepotřebuji nějaký off-road, ale spíše chci auto používat maximálně na polní cesty (jinak silnice první třídy) a v zimě na neohrnuté komunikace, který je docela hodně. Auto by mělo zdolat zasněžené asfaltové kopečky, které by nebyly zrovna ohrnuté. S těžším terénem se auto nebude nijak setkávat.

Tak hodně zdaru na těch neohrnutých silních a hlavně málo středů
respond
nahlásit
Roman 1994
number of posts4
Thursday 29.11.2012 18:15, RE: informace k autu
Alda posted by:
Roman 1994 posted by:
Tak jde mi taky z části o pohodlí, které může auto nabídnout. Výkon by měl být optimální na dopravení z bodu A do bodu B, ale taky by měl dostačovat na předjíždění aut na rovinkách, které nejsou tak dlouhé. V tom případě bych požadoval úměrnou spotřebu a levnější náhradní díly. Interiér bych volil kvalitně a na oko pěkně zpracovaný. Proto vylučuji Daciu.Bezpečnost taky není opovrhovaná. Chtěl bych i bezpečné auto, které by po středu dokázalo ochránit řidiče. Nepotřebuji nějaký off-road, ale spíše chci auto používat maximálně na polní cesty (jinak silnice první třídy) a v zimě na neohrnuté komunikace, který je docela hodně. Auto by mělo zdolat zasněžené asfaltové kopečky, které by nebyly zrovna ohrnuté. S těžším terénem se auto nebude nijak setkávat.
Tak hodně zdaru na těch neohrnutých silních a hlavně málo středů

Tak přeháněl jsem, ale občas se setkávám s komunikacemi, kde je +/- 10 cm sněhu a v kopci je to bez 4x4 špatně sjízdné.
respond
nahlásit
medvěd07
number of posts5
date of registration11.02.2009
Thursday 29.11.2012 19:10, To je zase otázka :-)
Pán chce kulatý čtvereček. SUV by nevadilo, ale se spotřebou do 7 l/100 km to je trošku mimo realitu. Kupte si Suzuki SX4 v benzínu rok,dva stáří. S nájezdem do 20 tis. km/rok není potřeba nafta.
respond
nahlásit
zdenyx
number of posts26
date of registration27.11.2012
Thursday 29.11.2012 19:36, 4x4 s nižší spotřebou
Kamarád má starší A6 ALLROAD a když ji před osmi lety kupoval,tak mu říkali,že dokáže jezdit za 7 litrů,ale to zapomněli dodat,že z kopce a vypnout motor. Bylo doporučeno Suzuki,šel bych touto cestou. Na jakoukoliv prémiovou značku zapomeňte. Sám jezdím ve 2.0 tdi,ale jen předkola,rok 2007 a abych jel za sedm,je kolikrát sci-fi. Vyzkoušej Bmw X3,2.0d. Motor slušný,ale spotřeba bude taky okolo osmi a to bez využívání v slabším terénu,dál už není použitelný. Jinak skvělé Subaru,ale to by jsi musel zaplynovat.
respond
nahlásit
Pavlik
number of posts1328
date of registration09.10.2008
Thursday 29.11.2012 20:05, SUV a pohodlí + nízká spotřeba?
Nechci být za škarohlída, ale takto nastavené požadavky jsou, výjma ceny, naprosto nereálné. Naprostá většina SUV není pohodlná - aby se v zatáčkách nenakláněla mají docela tvrdé nastavení podvozku. Spotřeba okolo 7 litrů je naprosté scifi, za tohle jezdí tak Octavia 4x4, SUV rozhodně ne - počitejte se spotřebou okolo 8 spíše 9 litrů. Levné díly také nejsou parketou SUV, ale kromě drahých pneu nevybočují z průměru. Za danou cenu bych doporučil Hjondé Santa Fe - přišla nová generace a cena staré jde dolů, spotřeba 9 litrů u motoru 2,2 diesel v automatu, je spolehlivé a docela schopné na polní cestě. Dokonce je i prostorné a bezpečné, ale francouzské pohodlí neposkytne.
respond
nahlásit
Reno
number of posts1352
date of registration30.03.2010
Thursday 29.11.2012 20:25, RE: SUV a pohodlí + nízká spotřeba?
Pavlik posted by:
Nechci být za škarohlída, ale takto nastavené požadavky jsou, výjma ceny, naprosto nereálné. Naprostá většina SUV není pohodlná - aby se v zatáčkách nenakláněla mají docela tvrdé nastavení podvozku. Spotřeba okolo 7 litrů je naprosté scifi, za tohle jezdí tak Octavia 4x4, SUV rozhodně ne - počitejte se spotřebou okolo 8 spíše 9 litrů. Levné díly také nejsou parketou SUV, ale kromě drahých pneu nevybočují z průměru. Za danou cenu bych doporučil Hjondé Santa Fe - přišla nová generace a cena staré jde dolů, spotřeba 9 litrů u motoru 2,2 diesel v automatu, je spolehlivé a docela schopné na polní cestě. Dokonce je i prostorné a bezpečné, ale francouzské pohodlí neposkytne.

Benzín předělaný na LPG může spotřebou odpovídat skutečné spotřebě 7 litrů na sto...

respond
nahlásit
Alda
number of posts36
date of registration25.05.2007
Thursday 29.11.2012 22:44, RE: SUV a pohodlí + nízká spotřeba?
Forester se do 7l vejde, nebo taky ne?
respond
nahlásit
rojack
number of posts145
Thursday 29.11.2012 23:11, RE: SUV a pohodlí + nízká spotřeba?
Alda posted by:

Forester je skutečný tereňák, ale tazatel chce něco čtyřkolového, ale zase spíše na silnice. Proto jsem psal RAVku, ale nikdo nic, i když by mě zajímalo, co si o tom veřejnost myslí.......
respond
nahlásit
rojack
number of posts145
Thursday 29.11.2012 23:11, RE: SUV a pohodlí + nízká spotřeba?
Alda posted by:

Forester je skutečný tereňák, ale tazatel chce něco čtyřkolového, ale zase spíše na silnice. Proto jsem psal RAVku, ale nikdo nic, i když by mě zajímalo, co si o tom veřejnost myslí.......
respond
nahlásit
Morfeus
number of posts1
Thursday 29.11.2012 23:13, 4x4 jak to vidím já
Dobrý večer, pokud jsem si správně četl zadání ke kterému se máme vyjadřovat, tak se pán zmiňuje o vozu, který může být iSUV. Chápu to tak, že nemusí.
Zkrátka mé doporučení je třeba Octavia Scout TDI. Samozřejmě si chválím vlastní auto, ale tak už to zkrátka chodí. Ročně najedu kolem 30 tis. kilometrů a tohle je asi můj 6 - tý vůz ( dříve Legacy, Golf, passat,..). Měj jsem podobné požadavky jako vy.
Výhody koncernového vozu jsou zřejmé- octu zná každý servis i ve světě, kdyby se náhodou něco vysmolilo ( mám najeto 120tis. a neměl jsem tu čest to naštěstí řešit), ale jak tvrdí klasik - jednou se pokazí všechno a mít v ten okamžit obecně známý problém je dle mého lepší než sice jezdit něčím výlučným, ale pak hledat, kdo by tomu tak mohl rozumět je pro mě noční můra.
Scout je na druhou stranu lehce vyjímečný proti normální octavii a má slušnou výbavu. Právě systém haldex II.generace , který je v autech z té doby by vám mohl vyhovovat jelikož právě pro občasné využití je pro mě a věřím, že i pro vás, to pravé. Já nejsem Sebastián Loeb, abych litoval, že to vlastně není tvrdá čtyřkolka. Mám pohodlné auto se spotřebou 6 l/ 100km( celoroční průměr, který opravdu precizně zapisuju a sleduuju) se kterou nemám žádný problém na jakémkoli povrchu.
Pokud si pořídíte Scouta mohu vám s pavděpodobností hraničící s jistotou prorokovat max. spokojenost.
respond
nahlásit
Roman 1994
number of posts4
Friday 30.11.2012 14:19, reakce
Děkuji za Vaše názory.

Ano, začal jsem přemýšlet právě o tom "scoutovi". Myslím, že požadavky splňuje na výbornou a reakce majitelů jsou taky kladné. Neznáte někdo něco podobného jako je právě zmiňované auto?
respond
nahlásit
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Friday 30.11.2012 16:28, Požadavky vysoké, ceny mírné
Asi bych se rozhodoval mezi již zmíněnými auty jako Suzuki SX4, jako novější a méně ojeté, nebo Octa Scout, nebo jen obyč 4x4, zde ovšem doporučuji 1,9TDI bez DPF. V případě dodržování olejového servisu po 15 000 km je 1,9 opravdu zlatá.
respond
nahlásit
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Friday 30.11.2012 16:35, RE: 4x4 s nižší spotřebou
zdenyx posted by:
Kamarád má starší A6 ALLROAD a když ji před osmi lety kupoval,tak mu říkali,že dokáže jezdit za 7 litrů,ale to zapomněli dodat,že z kopce a vypnout motor. Bylo doporučeno Suzuki,šel bych touto cestou. Na jakoukoliv prémiovou značku zapomeňte. Sám jezdím ve 2.0 tdi,ale jen předkola,rok 2007 a abych jel za sedm,je kolikrát sci-fi. Vyzkoušej Bmw X3,2.0d. Motor slušný,ale spotřeba bude taky okolo osmi a to bez využívání v slabším terénu,dál už není použitelný. Jinak skvělé Subaru,ale to by jsi musel zaplynovat.

Sám jezdím často 2,0TDI v Superbu a běžná svižná jízda je v poho za 6 litrů. Víc dynamická za 6,5, ale dá se dostat i pod 6, když to šudlám 100 na 6tku. A právě díky dlouhé 6tce neroste moc spotřeba ani při dálničních rychlostech. Za 7 a víc to už musím honit každou minutu a už to zavání prasetem. Tak nevím jakto, že máš problém jet za 7. Možná už unavené vstřiky?
respond
nahlásit

update
you watch this topic

stop watching this topic
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, all rights reserved.