0
back
 

diskuze k tématu: Koupě nového vozu do 80k

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit
Pogo
number of posts1
date of registration12.10.2014
Sunday 12.10.2014 09:19, Koupě nového vozu do 80k
Zdravím,

Rozhoduju se brzo koupit svůj první vůz. Došel jsem ke 3 finalistům a tj.
Ford focus 1. gen - 1,6 74kw
Vw golf IV 1,6 74k - tady bude asi problém sehnat pěknej kousek do rozpočtu
Alfa Romeo 147 1,6 85kw
U těch prvních dvou vím, že se jedná o spolehlivé auta, ale prostě ta alfa je prostě srdcovka.Jak vzhledově tak výkonostně je prostě nejlepší, ale chci se zeptat jak je to s tou poruchovostí ?
Vím že na tom AR nejsou zrovna nejlíp, ale skoro všude kde sem se zatím díval tak závěr byl, že záleží jen a jen na tom jak se o tu alfu staral předchozí majitel/majitelé.

Díky :)
respond
deleted user
number of posts
date of registration
Monday 20.10.2014 21:50, re:
Dobrý den. Alfa Romeo 147 je na tom se spolehlivostí poměrně dobře, musíte se ale připravit na vyšší provozní náklady motorů TwinSpark obecně. Je důležité pravidelně měnit olej, jelikož tyto motor se při zátěži poměrně hodně zahřívají, což přispívá k rychlejší ztrátě jeho mazacích schopností. Každých 120 tisíc najetých km je potřeba vyměnit rozvody. Týká se to nejen pohonu vačkových hřídelů, ale i řemene pohánějícího dvojici hřídelů vyvažovacích. K zajištění spolehlivosti je také dobré vyměnit řemen pohonu příslušenství a jeho napínací kladku. Za vše dohromady bude značkový servis chtít 22 tisíc Kč. Levná není ani výměna osmi zapalovacích svíček. Ohledně volby motoru, spíše než základní šestnáctistovky s výkonem 77 kW Vám doporučím jeho výkonnější verzi s 88 kW. Tento motor je tichý, pružný a úsporný.
Jinak Vám z výběru doporučuji spíše Ford Focus, který je na tom se spolehlivostí rovněž velmi dobře, má velmi dobré jízdní vlastnosti a nízké ceny náhradních dílů a servisních prací.
respond




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.