0
back

diskuze k tématu: Alfa Romeo Spider - kabrio do 100 tis. Kč.

category of topic classification: italská vozidla, italská vozidla
md11fr
number of posts9
date of registration22.06.2015
Friday 30.09.2016 06:59, Spider 916
Já bych doporučoval motor 3.0 V6 12ventilů 141kW (AR 16101), po stránce vyváženosti spolehlivosti, výkony a hodnoty vozu je to asi ta nejlepší varianta. Bohužel dost těžko sehnatelná a za peníze které na Spidera máš tento motor neseženeš. Celkově za 85tis, bude Spider možná pěkná kasička na peníze.
Pokud bys našel tak bych volil rozhodně motor 3.0 V6 i ve variantě 24 ventil 162kW (AR 16105), který na konci roku 2000 nahradil.

motory 1.8 TS a 2.0 TS u kterých pravděpodobně skončíš jsou už v dnešní době hodně rizikovou koupí a celkově od nového motoru vyžadují velikou péči a rozhodně zkrácený interval výměny oleje.

Podle mě by ses měl rozhodně vyhnout motoru 2.0 V6 TB (AR 16202), který je opravdu hodně nespolehlivý.

Na motory z posledních let produkce 3.2 V6 24ventil (suveréně nejlepší motor co ve Spideru můžeš mít) a 2.0JTS si myslím vzhled k uvažované sumě nesáhneš, a i ty 3.0 V6 bývají většinou minimálně 2x dražší než 2.0TS.

Jinak ale přeju moc štěstíčka při hledání, sám jsem před několika lety v mladické nerozvážnosti svého Spidera 3.0 V6 prodal a teď je mi to docela líto.
respond
nahlásit
Giorgio
number of posts814
date of registration09.05.2007
Friday 30.09.2016 08:47, Předpoklad
Předpokládat plošné snížení cen kabrioletů na podzim je sice trochu logické (přece končí sezona), leč zavádějící - spider podobně jako barchetta už pár let drží cenu celoročně a bude mít tendenci spíše zdražovat, jak budou ubývat provozuschopné kusy. Na západě už totiž cena roste nyní, čímž se omezuje nabídka a vůbec dovoz celkově. To, co ještě bude v nabídce lacino, bude už spíše projekt na renovaci (a to samozřejmě spolkne jiný balík peněz).

Při nákupu je tedy nutno zaujmout jeden ze dvou různých přístupů - buď na to mám a koupím si, co chci, chvíli pojezdím a pak to zrenovuji jako investici; nebo na to nemám a koupím, co si můžu dovolit a co zrovna bude, trochu se pobavím a pak to snad za podobnou cenu po roce dvou pošlu dál už jako základ pro renovaci.
respond
nahlásit

update
you watch this topic

stop watching this topic

similar vehicles on offer:
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.