0
back
 

diskuze k tématu: dotaz : A7 nebo suberb

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, vše o spotřebě, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 18.10.2013 11:25, dotaz : A7 nebo suberb
Dobrý den, mám dilema a potřeboval bych jiný náhled.
Rozhoduji se mezi auty Audi A7 TDI V6 bílá S-line 244 hp a superb kombi tdi 170 hp dsg. Cena cca do 900 tis bez dph.
Audi je 2 roky staré, škoda nová po faceliftu. Mám ale rád auta co mě baví, nenudí, jsou krásná, něčím upoutají. To splňuje audi. Superb zase jistotu, nenápadnost, praktičnost a minimálně 3 roky bezúdržbovost.
No prostě se hádá ego s mozkem:)
Jestli máte komentář, budu moc rád a třeba to bude zajímat i jiné řidiče.
Hezký den a s pozdravem M.Nejedlý, Brno
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Friday 18.10.2013 13:49, těžká volba
Pokud je A7 od dealera Audi s jasnou historií (doporučuji ověřit u dealera podle VIN), tak bych se ji nebál. 3,0 TDI vydrží dost a převodovka s pravidelnou výměnou oleje taky. Svezení oproti Superbu je někde jinde a hlavně kombinace 3,0 TDI s DSGje vynikající. DSG v Superbu motor šíleně podtáčí a ten pak duní a duní, až z toho bolí hlava. A7 bude mít vždy dražší servis- pneu, brzdy, podvozkové díly, drobné závady... a větší pokles hodnoty. Ale když na to mám a nevydávám se z posledních peněz, tak proč si nedopřát, ne? Kompromisem může být A5 sportback kde se víc spojuje srdce a rozum a auto ještě může být za stejné peníze v lepším stavu.
respond
Michaeljedna
number of posts1
date of registration19.10.2013
Saturday 19.10.2013 13:53, A7 nebo superb
Ahoj Paule,
díky za dobrý postřeh. Dnes se všichni rozhodují jen podle praktičnosti, hravost a důraz na osobitu se vytrácí. Podle mého názoru to právě způsobují perfektně zpracované německé vozy, ale bez kouzla a fantazie.
A5 jsem zavrhl, je prostě malá.
Přemýšlel jsem, proč tolik lidí obdivuje superb, asi je to tím, že je ješte na hranici dostupnosti pro běžného člověka. A7, BMW 7, nebo MB S už je mimo tuto dostupnost a tak je auto zkoumáno a obdivováno spíš povrchně.
Opravy a drobné závady neřeším, jsem řidič louda a auto mi drží pohromadě vždy. I renault Vel Satis jsem měl bez poruch
MN
respond




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.