Enerccio posted by:
Hledam dobry typ na auto na rozjezd v benzinu. Chtel bych auto na rok maximalne dva (spis rok) pak bych si koupil uz neco normalniho. Odlozene mam aktualne 40000 prijmi +- kolem 24000 cisteho. Ted mam cerstvy ridicak a nerad bych vzal neco drahyho abych to pak nekde rozbil
Chtěl nebo potřebuješ?
Když podáváš takové komplexní informace o úsporách a příjmech, kolik jsi schopen z výplaty ušetřit, jestli by nestálo za to chvilku si počkat na něco, kde budeš moci i vybírat a ne koupit něco, co je aktuálně v nejlepším stavu, byť tvé srdce např. s Hyundai Nexia nebo Daewoo Matiz zrovna nesouzní.
Jinak zmíněná Mazda 323, ano, ale nerezavou poctivou spolehlivou japonskou klasiku prodá jen blázen. Měli jsme jednu v rodině ve 3-dveřovém provedení s prosklenou zádí. Byla koupená nová, garážovaná mnoho prvních let, poctivě servisovaná a dokonce měla jednou vyměněné lemy (no jasně rezla), ale nakonec nás dostala přes slušný zevní optický stav na totálně vyrezlé uložení tlumičů, do kterého se nikdo nebyl ochoten pustit. Jinak agregát a všechno okolo - to se nedá popsat, jak to 18-ti leté auto bylo naprosto suché, krásné, funkční. Mít to tak pozink.
Kamarád má taky jednu v provedení 5d thb s klimou, má ji z rodiny koupenu novou, v zimě nejetou, garážovanou. Když jsem ji viděl poprvé, nevěřil jsem, ale úplně hotovej jsem pak byl, když mě tím vezl. Podvozek jako nový, žádný vůle, prostě ticho na palubě u 18-let starýho auta. Jenže parkuje 2 roky venku a už to hned začlo. Jinak motorový prostor opět nepopsatelný, ale z hlediska koroze je to prostě časovaná bomba.