0
back

diskuze k tématu: Auto pro rodinu s možným taháním malého přívěsu

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, technické dotazy
Foxtro
number of posts30
date of registration28.03.2009
Saturday 05.08.2023 21:57, Auto pro rodinu s možným taháním malého přívěsu
Dobrý den,

potřeboval bych poradit ohledně rodinného auta, které by tahalo malý přívěs do 750 kg. Takže tažné a ještě by se hodily střešní nosiče na surf box.
Jednalo by se o rodinné auto, takže i s větším kufrem. Cenově by to mělo být max. do 400 tisíc. Ale spíše 350 tisíc. Nepotřebuji žádné vymoženosti, stačí mi klima.
Důležitá je spolehlivost a rozumné ceny při servisu. Nyní mám Fiat Freemont, krásné svezení, pohodlné s velkým kufrem. Ale s tou spolehlivostí je to horší. Jako druhé auto do rodiny máme Toyotu Auris kombi. Zatím velmi spolehlivé auto. Obě auta v automatu.
Nové auto bych spíš volil v manuálu, kvůli spolehlivosti. Ale co jsem si četl, zase pro tahání je lepší automat.
Je mi jedno jestli diesel nebo benzin. Pokud možno, hodilo by se i 4x4.

V mém hledáčku jsou:
1 - Ford Smax - těžko sehnat v rozpočtu v manuálu s tažným a střešními nosiči, pokud ano. Vysoký nájezd
2 - VW Touran - také docela složité. Většinou se pohybují nad 400 tisíc s rozumným nájezdem
3 - VW Caddy - to samé jakou Touran. Pokud pod 350 tisíc, velmi vysoký nájezd nebo slabý obsah
4 - Suzuki Scross či Vitara - jsou 4x4, za celkem rozumné peníze. Nevím jak je to se spolehlivostí. A mají malý kufr.

Dále jsem přemýšlel o Toyota Proace, Berlingo, Rifter. Dále pak Opel Zafira, Renault Escape. Nejsou 4x4.
Potom různá kombi. Škodovky mi přijdou prostě předražené s vysokým nájezdem, Golfů v kombi 2.0 s tažným a 4x4 je málo a také s vysokým nájezdem.

Ocenil bych pomoc. Díky moc
respond
nahlásit
KoobaS
number of posts1067
date of registration23.04.2014
Monday 07.08.2023 14:40, RE: Auto pro rodinu s možným taháním malého přívěsu
citation:
reakce na: Foxtro, 05.08.2023 21:57 (Dobrý den,potřeboval bych pora ...)

Dohodím nějaké doplňující otázky.

Jaké jsou problémy s freemontem? Proč ho považuješ za nespolehlivý?
Proč 4x4?
Jaké je složení tras a roční nájezd?
Co za vozík a s jakým nákladem se za autem bude tahat?
respond
nahlásit
Foxtro
number of posts30
date of registration28.03.2009
Sunday 13.08.2023 15:26, RE: RE: Auto pro rodinu s možným taháním malého přívěsu
Freemont je opravdu pohodlné auto, ale automat a 2 litr nejdou dohromady. Ta převodovka je stavěná na benzín 3.6. Už jsem tam repasoval aut. převodovku a stalo mě to 130 tisíc. Má to najeto 230 t. a začíná to žrát víc oleje, občas tam blbne elektronika. Proto důvod výměny.
Proč 4x4 tahání maleho obytného přívěsu se hodí víc.
Složení tras je takové, že většina je po dálnici, zbytek město, pak okresky. Tedy 60/30/10.
Výlety většinou po okresních. Najefu ročně cca 20 000 km, možná i víc.
respond
nahlásit
KoobaS
number of posts1067
date of registration23.04.2014
Wednesday 16.08.2023 10:14, RE: RE: RE: Auto pro rodinu s možným taháním malého přívěsu
citation:
reakce na: Foxtro, 13.08.2023 15:26 (Freemont je opravdu pohodlné a ...)

Jasně, chápu.

Z poptávaných aut znám trochu Smax a Zafiru.
Nafty 2,0tdci a 2,0cdti jsou celkem spolehlivé a zastoupené ve více značkách. Nemá smysl se jich nějak bát, jen je třeba najít nějaký smysluplný kus.
Není nutné auto kupovat již s tažným - ddoělání tažného v autorizáku je cca 30tkč, mimo autorizovaný servis polovina.
U zafiry pozor na to, že auto může mít integrovaný nosič jízdních kol - potom ale nelze dodělat tažné.
Za mého pohledu 4x4 není u tahání vozíku na silnici zásadní výhoda - jiná situace ale může v kempu na mokré trávě. Obě dvě auta jsou dost velká a těžká, takže si v 2,0 naftě se 750kg vozíkem hravě poradí.
Jako taková malá berlička při rozhodování co bude pro jízdu s vozíkem lepší může být hodnota hmotnosti bržděného vozíku, které auto utáhne...
respond
nahlásit

update
you watch this topic

stop watching this topic
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.