0
back

diskuze k tématu: BMW 116i pro ženu

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
azerty
number of posts63
date of registration23.06.2016
Thursday 23.06.2016 12:23, BMW 116i pro ženu
Dobrý den,
chtěl bych pořídit nějaké menší ojeté auto pro ženu. Líbí se mi BMW 1, první generace. Vzhledem k nájezdu by stačil 116i. Máte zkušenosti s tímto autem? Děkuji.
respond
nahlásit
Giorgio
number of posts814
date of registration09.05.2007
Thursday 23.06.2016 15:29, RE: BMW 116i pro ženu
azerty posted by:
Dobrý den,chtěl bych pořídit nějaké menší ojeté auto pro ženu. Líbí se mi BMW 1, první generace. Vzhledem k nájezdu by stačil 116i. Máte zkušenosti s tímto autem? Děkuji.

Lepší otázka je, jestli má manželka zkušenost se zadokolkou, a hlavně v zimě.
respond
nahlásit
azerty
number of posts63
Thursday 23.06.2016 15:49, titulek příspěvku musí být vyplněn
Nemá, ani já. Je to hodně znát? Poohlídnout se možná raději po Focusu/Golfu/A3/Astře ... ? Rozpočet je cca 200 000. Fiat Bravo se jí nelíbí.
respond
nahlásit
Reno
number of posts1352
date of registration30.03.2010
Thursday 23.06.2016 18:28, RE: BMW 116i pro ženu
Giorgio posted by:
azerty posted by:
Dobrý den,chtěl bych pořídit nějaké menší ojeté auto pro ženu. Líbí se mi BMW 1, první generace. Vzhledem k nájezdu by stačil 116i. Máte zkušenosti s tímto autem? Děkuji.

To auto nemá žádný výkon na to aby ji nějak potrápilo. Moje paní se naučila s 2.5 Z4 celoročně. Jen zasněženou nebo namrzlou zámkovku to auto holt nevyjelo:)
respond
nahlásit
azerty
number of posts63
Thursday 23.06.2016 18:56, titulek příspěvku musí být vyplněn
Něco už odřízeno má. Ta jednička je tajně i tak trochu pro mě, už dlouho se mi líbí
respond
nahlásit
brin
number of posts727
date of registration28.03.2011
Thursday 23.06.2016 21:38, Jedině
Jedině 130i
respond
nahlásit
Giorgio
number of posts814
Friday 24.06.2016 06:01, RE: BMW 116i pro ženu
Reno posted by:
Giorgio posted by:
azerty posted by:
To auto nemá žádný výkon na to aby ji nějak potrápilo. Moje paní se naučila s 2.5 Z4 celoročně. Jen zasněženou nebo namrzlou zámkovku to auto holt nevyjelo:)

Nezkušeného se zadokolkou, který jinak není aspoň průměrný řidič, potrápí i "městská zima" ve stodváce (jakkoliv to je už dneska spíše veterán). Beru, že BMW má lepší rozložení hmotnosti, ale rozhodně to není jen o výkonu. Smyk může člověk dostat i na odbočce k parkovišti při malé rychlosti a zadokolka se prostě chová jinak. A samozřejmě to taky není jen o zimě, ale třeba i o dešti a jiných kluzkých podmínkách, ostřejší jízdě atd.
respond
nahlásit
azerty
number of posts63
Friday 24.06.2016 08:20, titulek příspěvku musí být vyplněn
Takže přikoupit i školu smyku?
respond
nahlásit
Ma007
number of posts198
date of registration26.11.2013
Friday 24.06.2016 08:47, titulek příspěvku
prikúpiť školu šmyku je dobrý nápad, ale ešte predtým obetovať 2-3 nádrže na prázdnom letisku začiatkom zimy.
respond
nahlásit
free78
number of posts300
date of registration19.09.2008
Friday 24.06.2016 09:17, zadokolka
koukám propaganda lidí co nikdy v BMW ani neseděli jede na plné obrátky :)
Jaké ustřelování zadku, co je to za nesmysl? Posledních cca 20 let bývá ve standardu protiprokluzový systém. Můžete na to šlapat jak chcete. Zadek prostě "neuteče".
BMW je naopak mnohem bezpečnější v tom, že díky ideální rozložení hmotnosti a dobře navrženému podvozku je schopno projet zatáčku mnohem rychleji než se utrhe.
respond
nahlásit
Reno
number of posts1352
Friday 24.06.2016 09:48, RE: zadokolka
free78 posted by:
koukám propaganda lidí co nikdy v BMW ani neseděli jede na plné obrátky :)Jaké ustřelování zadku, co je to za nesmysl? Posledních cca 20 let bývá ve standardu protiprokluzový systém. Můžete na to šlapat jak chcete. Zadek prostě "neuteče".BMW je naopak mnohem bezpečnější v tom, že díky ideální rozložení hmotnosti a dobře navrženému podvozku je schopno projet zatáčku mnohem rychleji než se utrhe.

Když je výkon, zadek klidně ustřelí. Dělám to v každé druhé zatáčce. Ale 116i ten výkon opravdu nemá.
A jestli tady někdo mluví o smyku na sněhu, ten dostane i předokolka. Rozhodně bych se toho nebál. A "jedině 130i"? Pro ženu? Ale no tááák:)
jen si nejsem jistý tou 116i, není to PSA? nebo je to ten podladěný dvoulitr?
respond
nahlásit
brin
number of posts727
date of registration28.03.2011
Friday 24.06.2016 12:27, 130i
Jistě že jedině 130i. A i pro ženu. Protože ta pak dostane to moje a já si nechám tu 130i :D
respond
nahlásit
Giorgio
number of posts814
Friday 24.06.2016 13:37, RE: zadokolka
Reno posted by:
free78 posted by:
koukám propaganda lidí co nikdy v BMW ani neseděli jede na plné obrátky :)Jaké ustřelování zadku, co je to za nesmysl? Posledních cca 20 let bývá ve standardu protiprokluzový systém. Můžete na to šlapat jak chcete. Zadek prostě "neuteče".BMW je naopak mnohem bezpečnější v tom, že díky ideální rozložení hmotnosti a dobře navrženému podvozku je schopno projet zatáčku mnohem rychleji než se utrhe.
Když je výkon, zadek klidně ustřelí. Dělám to v každé druhé zatáčce. Ale 116i ten výkon opravdu nemá.A jestli tady někdo mluví o smyku na sněhu, ten dostane i předokolka. Rozhodně bych se toho nebál. A "jedině 130i"? Pro ženu? Ale no tááák:)jen si nejsem jistý tou 116i, není to PSA? nebo je to ten podladěný dvoulitr?

Je sakra rozdíl, jestli se to auto ze zatáčky při smyku hrne předkem nebo zadkem. Takže aspoň ta škola smyku je nezbytná, bez ohledu na výkon.

Jestli tazatel to auto chce, tak ať to nepodsouvá ženě, koupí ho s pořádným motorem sobě a ženě dá něco "normálního". Myslím, že A3 by ji neurazila.
respond
nahlásit
Reno
number of posts1352
Friday 24.06.2016 17:45, RE: zadokolka
Giorgio posted by:
Reno posted by:
free78 posted by:
Když je výkon, zadek klidně ustřelí. Dělám to v každé druhé zatáčce. Ale 116i ten výkon opravdu nemá.A jestli tady někdo mluví o smyku na sněhu, ten dostane i předokolka. Rozhodně bych se toho nebál. A "jedině 130i"? Pro ženu? Ale no tááák:)jen si nejsem jistý tou 116i, není to PSA? nebo je to ten podladěný dvoulitr?
Je sakra rozdíl, jestli se to auto ze zatáčky při smyku hrne předkem nebo zadkem. Takže aspoň ta škola smyku je nezbytná, bez ohledu na výkon.Jestli tazatel to auto chce, tak ať to nepodsouvá ženě, koupí ho s pořádným motorem sobě a ženě dá něco "normálního". Myslím, že A3 by ji neurazila.

BMW už dávno není přetáčivé v běžných variantách, ale tzv. "bezpečně nedotáčivé". Když chceš skutečně přetáčivé auto, musíš si koupit starého bafa nebo Mercedes...

respond
nahlásit
Giorgio
number of posts814
Saturday 25.06.2016 08:47, RE: zadokolka
Reno posted by:
Giorgio posted by:
Reno posted by:
free78 posted by:
Je sakra rozdíl, jestli se to auto ze zatáčky při smyku hrne předkem nebo zadkem. Takže aspoň ta škola smyku je nezbytná, bez ohledu na výkon.Jestli tazatel to auto chce, tak ať to nepodsouvá ženě, koupí ho s pořádným motorem sobě a ženě dá něco "normálního". Myslím, že A3 by ji neurazila.
BMW už dávno není přetáčivé v běžných variantách, ale tzv. "bezpečně nedotáčivé". Když chceš skutečně přetáčivé auto, musíš si koupit starého bafa nebo Mercedes...

Je pravda, že se zadokolkou jsem končil u E46, a to bych pro ženu určitě nedoporučil. E60 a F10 už měly xDrive, což zase v první generaci jedničky v nabídce tuším ani nebylo. Pořád si ale myslím, že konvenční A3 bude pro ženu lepší.
respond
nahlásit
Zdeny60
number of posts1249
date of registration08.09.2009
Saturday 25.06.2016 17:21, A je to tu zas:-)
Já zase trvdím, že když je někdo trubec, tak dostane smyk i s 8x8 Tartou 813 s náhonem na všech 8 kol. V zimě-pokud není člověk magor-tak ví, že na sněhu se jezdí jinak, než v létě na suchu. A že to, čím hňápe na plyn, není buková noha, ale noha člověka, kteoru ovládá šedá kůra mozková. Pokud jí člověk (té hmoty) v hlavě má spoň trochu, pak ho ani v zimě nemusí trápit nějaké ustřelování zadku něbo čehokoliv. Jedu prostě tak, aby se mi to nestalo a v zatáčce nedupu na plyn, jak slon.
O tom, že s RWD už leckam nevyjede z titulu toho, že to prostě občas nejde, neb to má své limity, nemá smysl diskutovat. Osobně bych RWD maželce koupil pouze v případě, kdybych věděl, že v zimě dojede domů a bude jezdit tam, kde ji nepotkají zimní "radovánky".
Zasněžený kopec prověří lecjaké auto, ale RWD zde silně ztrácí. Protože mám to štěstí a bydlím tam, kde bydlím, zimních "borců" s RWD vídávám poměrně dost Dokáže je potrápit i byť jen prohrnuté parkoviště u Hypernovy. To se vždy musím řehtat, když najede pán v kravatě na parkoviště a zadní kola se pěkně zanoří do neprohrnutých 10cm břečky Pán pak půl hodny šaškuje, než se někdo obětuje a jde ho vytlačit
respond
nahlásit
BobanHTP
number of posts2404
date of registration19.08.2015
Sunday 26.06.2016 06:36, RE: BMW 116i pro ženu
azerty posted by:

Dobrý den, kamarádka má tohle auto na ježdění po městě a je spokojená. Mě s výškou 180cm docela vadil stísněný interiér, ale jinak dizajnově moc krásná stylovka.
V zimě na sněhu je to horší, klasická zadokola se snaží, ale kluzký povrch může Vaší ženu docela vylekat Napadá mě dát kus železa do kufru jako otec v zimě dával do Moskviče
Jinak v BMW 1 je opravdu nízký posed, což při častém nasedávání a vysedávání může vadit.

respond
nahlásit

update
you watch this topic

stop watching this topic

similar vehicles on offer:
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.