0
back
 

diskuze k tématu: Chci rozumět autům – ojetina nemusí být nutně lowcost

category of topic classification:
pradedek1
number of posts1
date of registration27.11.2018
Tuesday 27.11.2018 13:37, Auto z bazaru?
Pouze jednou ve svém životě, jsem koupil nové auto.Byla to Škoda 120L a vlastnil jsem ji téměř celý rok.Po půl roce mne dcera přemluvila,abych půjčil auto jejímu současnému příteli.Dopadlo to tak,že na autě vyměnil servis celý pravý bok včetně obou dveří.Přítel se snažil,sehnal i tehdy nedostupnou metalízu z NDR,ale značkový servis se tehdy opravdu "předvedl".Prý provedl vše "standartně"! Špatně dostupná místa byla zcela bez laku,vyměněné díly nebyly odrezené,natož aby si dal někdo práci se základovou barvou,nebo tmelením.Lakýrník neuměl metalický lak nastříkat,takže silná vrstva laku ztvrdla na povrchu a spodek zůstal měkký.Celý povrch se zvlnil,takže auto mělo celulitidu,jako tučnější dáma.Při montáži chromových dílů,které se naklepávaly na spoje,došlo ke stržení nevytvrzené barvy a lišty použili ty po havarii-špatně vyrovnané a zkřivené.Do auta jsem před havárií koupil celogumové podlahové kryty.na opravované polovině mi je zakryli původním kobercem který přišroubovali.Oprava trvala 4 měsíce! Většinu času ale auto stálo na nádvoří,neboť nikdo neměl odvahu mi je takto předat a zároveň doufali,že lak dodatečně vyschne. Prý jim navíc nezbyla ani kapka barvy,ačkoli jsem dodal celkem 8 kg!!! Při předávání ujelo celé vedení neznámo kam a auto mi předal nějaký učeň tak,že mi vrazil klíče do ruky se slovy:"Máte to na dvoře,nikdo tu není a dnes již nepřijedou,možná ani zítra!" Škodu jsem pak vyměnil za ojetý Trabant combi,protože ji nikdo nechtěl.
Rukama mi prošlo za život moře aut.Když jich bylo přes třicet,přestal jsem je počítat.Většinou ani nevím z kolikáté ruky,několik i z autobazarů a ty byly povětšině zklamáním!
Až na to poslední! Koupil jsem Renault Megane z r.2011. Měl najeto 46000km,jako nový! Šest rychlostí,1,6 benzin,od prvního majitele.Spojil jsem se s ním písemně a potvrdil mi najeté km,že nebyl nikdy bouraný a prodal jej z důvodu potřeby většího auta pro rodinu.Servis mi auto pohlédl a oznámil,že je prakticky nové.Jen jsem nechal nastříkat spodek auta,aby lépe odolávalo zimnímu provozu a koupil druhou sadu kol, kvůli přezouvání. Má klimatizaci,vysvětlí mi kdy je potřeba servis,za kolik jedu a jak daleko dojedu na benzin,co mám v nádrži.Posvítí mi na cestu k domu když potřebuji a podobné hlouposti.A proto jsem zcela spokojen i s autobazarem,který míval tu nejhorší pověst! Jen vysávat a mýt ho musím sám,hygieně jej ještě nikdo nenaučil!
respond
TerezaK
number of posts1
date of registration27.11.2018
Tuesday 27.11.2018 16:56, RE: Auto z bazaru?
citation:
reakce na: pradedek1, 27.11.2018 13:37 (Pouze jednou ve svém životě, j ...)



Dobrý den! Hledám lidi, kteří by se mohli podělit o své zkušenosti s nákupem ojetého auta. Zaujal mě váš příspěvek. Pokud byste měl zájem, ráda bych vás pozvala na rozhovor k tomuto tématu.

Jako odměnu za váš čas jsme si nachystali ALZA a Restu vouchery v hodnotě 1 000 Kč. Alza voucher uplatníte v Alze, Restu voucher v jedné z 800 restaurací v ČR.

Pokud máte zájem, stačí se jen přihlásit zde:
https://www.survio.com/survey/d/T5N2E1E4S6Q3I3M2D
respond


update
you watch this topic

stop watching this topic




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.