0
back

diskuze k tématu: Dovoz auta ze zahraničí, povinné ručení, Polsko

category of topic classification: poradna, ostatní, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 29.01.2014 13:40, Dovoz auta ze zahraničí, povinné ručení, Polsko
Dobrý den,
před 2 lety jsem dovezl auto z Polska. Dnes mi přišel dopis od inkasní společnosti, že koupí vozidla v Polsku na mě přešla povinnost platit tam původním majitelem kdysi sjednané pojištění, které prý automaticky přešlo na mě.
Nevíte, zda je tam opravdu taková právní úprava?
Děkuji,
Aleš Dudík
respond
nahlásit
tomaskrtek
number of posts983
date of registration18.03.2008
Wednesday 29.01.2014 15:45, RE: Dovoz auta ze zahraničí, povinné ručení, Polsko
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, před 2 lety jsem dovezl auto z Polska. Dnes mi přišel dopis od inkasní společnosti, že koupí vozidla v Polsku na mě přešla povinnost platit tam původním majitelem kdysi sjednané pojištění, které prý automaticky přešlo na mě. Nevíte, zda je tam opravdu taková právní úprava? Děkuji, Aleš Dudík

tamní právní úprava vás nemusí zajímat, koupil jste auto, nikoliv služby. veškeré takové závazky zůstávají za původním majitelem, vyjma leasingu, zástavy a pod. práva třetí osoby. inkasní společnost ignorujte, hlavně jí neposílejte žádné vyjádření. pokud po vás budou něco chtít tak se budou muset obrátit na soud. s největší pravděpodobností to na vás jen zkoušejí, jak je jejich-bohužel nepotrestatelným-zvykem. samozřejmě vše uvedené platí za předpokladu že jste při koupi vozu nějaký takový závazek nepodepsal. pokud jste pořizoval vývozní značky tak předpokládám že jejich součástí je povinné ručení na dobu jejich platnosti-tedy obvykle jeden měsíc. pokud jste uzavřel smlouvu na dobu neurčitou tak máte problém. osobně jsem dovezl z Polska auto bez vývozních značek, jen po mě chtěli SPZky které jsem jim po přihlášení-stačil polský TP-poslal, oni to tam odhlásili jen na základě faktury.
respond
nahlásit
xtrox
number of posts233
date of registration01.11.2012
Thursday 30.01.2014 10:18, RE: Dovoz auta ze zahraničí, povinné ručení, Polsko
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, před 2 lety jsem dovezl auto z Polska. Dnes mi přišel dopis od inkasní společnosti, že koupí vozidla v Polsku na mě přešla povinnost platit tam původním majitelem kdysi sjednané pojištění, které prý automaticky přešlo na mě. Nevíte, zda je tam opravdu taková právní úprava? Děkuji, Aleš Dudík

nebylo-li nic takového napsáno v kupní smlouvě, nereagujte.
nejste-li si jistý, právník
respond
nahlásit
number of posts
date of registration
Thursday 05.06.2014 15:40, re:
Dobrý den. Pokud je mi dobře známo, žádná taková právní úprava neplatí. Vy, jakožto kupující vozidla, máte povinnost sjednat si povinné ručení před přihlášením auta. V případě nějakých nejasností Vám doporučuji obrátit se například na dopravní inspektorát, kde by Vám úředníci měl podat přesné informace.
respond
nahlásit

update
you watch this topic

stop watching this topic
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.