0
back

diskuze k tématu: žádost ohledně tankování Vervy100

category of topic classification: poradna, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 16.10.2015 12:01, žádost ohledně tankování Vervy100
Dobrý den,moc Vás prosím,jako odborníky o radu.Mám Forda Fiestu benzin s rok 2002 s motorem Duratec 1,4 16 ventil.Mám najeto 119000km.Ve velkým TK mám napsáno palivo BA95B.V TANKSTOPP-KURZINFO mám napsáno Super Plus 98oktanů.Můžu tankovat Vervu 100? Děkuji za odpověď.Můj e-mail : milos.jarka@seznam.cz
respond
nahlásit
free78
number of posts300
date of registration19.09.2008
Friday 16.10.2015 13:37, jen názor...
Podle mého názoru jízdou na o něco více oktanový benzín nelze motor poškodít - proto nevidím důvod proč to nevyzkoušet.
Oktanové číslo neudává "sílu" benzínu jak se mnozí mylně domýšlí. Jde jen o schopnost benzínu odolávat detonačnému spalování.
Něco jiného je, zda natankování tohoto paliva přinese nějaká pozitiva. Asi spíše ne, ale to chce vyzkoušet.
respond
nahlásit
David V
number of posts2075
date of registration16.05.2007
Saturday 17.10.2015 00:41, Hledání
Použijte vyhledávání. Na toto téma je zde několik článků včetně vysvětlení. Vyšší OČ motoru nikdy problém nezpůsobí.
respond
nahlásit
number of posts
date of registration
Monday 19.10.2015 23:44, RE:
Dobrý den. Víceoktanový benzín natankovat můžete, motoru se nic nestane. Nic navíc ale oproti klasickému Naturalu nezískáte. Jistou výhodou může být, že tato prémiová paliva většinou neobsahují biosložky, což je k motoru o něco šetrnější. Jinak vyšší oktanové číslo nijak nevadí, jeho tankování je ale zcela zbytečné.
respond
nahlásit
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.