0
back

diskuze k tématu: Auto do 200 000kč, Mondeo vs Focus

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Saturday 30.11.2013 17:22, Auto do 200 000kč, Mondeo vs Focus
Ahoj, vybírám rodinné auto do 200 000kč. Požadavky- kombi, dobrý technický stav, vyhřívané čelní sklo, benzínový motor. Vylučovací metodou jsem došel k Fordu, a to focus vs mondeo MKIV. Na mondeu se mi líbí hezčí a prostornější interiér, lepší výbava, větší kufr a je to prostě \"víc auta\". Chtěl bych ho s motorem Duratec 2.0 HE. Focus vede nižší cenou, menší vnější rozměry ale má ošklivý interiér, a hůře se shánějí v lepší výbavě. Ve focusu bych chtěl buď Duratec 2.0 nebo Duratec 1.8. No a teď k dotazu- Má cenu snažit se sehnat za tu cenu mondeo, nebo se spokojit s focusem? Několik pěkných mondeí jsem našel ale bohužel cena je kolem 240 000 :( . Taky většina co jsem našel v čr je dovezená z německa, tak mě napadá jestli se vyplatí nechat si auto dovézt. A jako poslední- kdyby to tedy měl být focus- jaký motor? 1.6 se mi zdá příliš slabá, a 2.0 se hůř shání, bude 1.8 dobrý kompromis?. Závěrem bych vám chtěl poděkovat za jakékoliv rady, moc si jich vážím.
respond
nahlásit
number of posts
date of registration
Thursday 05.06.2014 17:21, re:
Dobrý den. Je to jak říkáte, Mondeo je oproti Focusu o třídu výše a je to znát ve všech směrech. Ohledně dovozu automobilu ze zahraničí (Německa), rozdíl v ceně prakticky nepoznáte, ale na druhou stranu tamní řidiči většinou dopřávají svým vozům nešizený servis. Osmnáctistovka bude pro Focus dobrou volbou, dynamika bude srovnatelná s Mondeem s dvoulitrem pod kapotou.
respond
nahlásit
Pepe
number of posts1143
date of registration09.05.2007
Wednesday 11.06.2014 07:39, RE: Auto do 200 000kč, Mondeo vs Focus
nepřihlášený uživatel posted by:
Ahoj, vybírám rodinné auto do 200 000kč. Požadavky- kombi, dobrý technický stav, vyhřívané čelní sklo, benzínový motor. Vylučovací metodou jsem došel k Fordu, a to focus vs mondeo MKIV. Na mondeu se mi líbí hezčí a prostornější interiér, lepší výbava, větší kufr a je to prostě \"víc auta\". Chtěl bych ho s motorem Duratec 2.0 HE. Focus vede nižší cenou, menší vnější rozměry ale má ošklivý interiér, a hůře se shánějí v lepší výbavě. Ve focusu bych chtěl buď Duratec 2.0 nebo Duratec 1.8. No a teď k dotazu- Má cenu snažit se sehnat za tu cenu mondeo, nebo se spokojit s focusem? Několik pěkných mondeí jsem našel ale bohužel cena je kolem 240 000 :( . Taky většina co jsem našel v čr je dovezená z německa, tak mě napadá jestli se vyplatí nechat si auto dovézt. A jako poslední- kdyby to tedy měl být focus- jaký motor? 1.6 se mi zdá příliš slabá, a 2.0 se hůř shání, bude 1.8 dobrý kompromis?. Závěrem bych vám chtěl poděkovat za jakékoliv rady, moc si jich vážím.

Určitě bude v Německu více vozů na výběr, zarazit může jen vyšší cena u kvalitních aut, často vysoký kilometrový nájezd. Ale raději bych toleroval vyšší cenu i vyšší nájezd, podle VIN zjistíš servisní historii i u nás v síti FORD. Jen je třeba se umět domluvit a absolvovat delší výlet (třeba i opakovaně). Ale jestli kupuješ auto na víc let, rozhodně se to vyplatí. P.
respond
nahlásit
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.