0
back

diskuze k tématu: poradíte mi, co dělat?

category of topic classification: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 06.11.2014 17:53, poradíte mi, co dělat?
Dobrý den, mám též Ford Fusion 2008, a stejný problém zatékáni vody do zadních světel,poradíte jak opravit svépomocí??
respond
nahlásit
KLR
number of posts64
date of registration13.07.2012
Friday 07.11.2014 10:40, jak na zatekani do svetel
Mam tez Fusion a taky jsem mel ve svetlech akvarko. Kupoval jsem ho ojety a uz to neslo nijak zvratit. Kdyz jsem to rozebral, tak jsem zjistil, ze jedna patice mlhovky je totalne uhnita a nepouzitelna. Prvnimu majiteli to zrejme nevadilo.

Prvni pokus co jsem udelal a nepomohl bylo, ze jsem svetla vysusil a oblepil silikonem. To ale nepomohlo a do svetel teklo i tak - nekde stredem kolem zarovek.

Takze jsem vzal vrtacku a natvrdo zespod svetel v nejnizsim miste, kde se spojuje pruhledna cast s vnitrmim krytem, jsem to provrtal - myslim ze 4kou vrtakem - tak aby to nebylo zbytecne moc velke a zaroven, aby se to hned nejakym bordelem neucpalo. Dirka neni videt a funguje to. Svetla od te doby nejsou ani zatopene ani orosene.
respond
nahlásit
Giorgio
number of posts814
date of registration09.05.2007
Friday 07.11.2014 17:00, RE: jak na zatekani do svetel
KLR posted by:
Takze jsem vzal vrtacku a natvrdo zespod svetel v nejnizsim miste, kde se spojuje pruhledna cast s vnitrmim krytem, jsem to provrtal - myslim ze 4kou vrtakem - tak aby to nebylo zbytecne moc velke a zaroven, aby se to hned nejakym bordelem neucpalo. Dirka neni videt a funguje to.

Řešil jsem to velmi podobně - vyvrtal dírku tenkým vrtákem, ale uprostřed roviny, kde bývala odrazová plocha mlhovek. Potom jsem čirým silikonem zatáhnul kompletně přechod průhledných vnějších plastů a vnitřního černého - zejména nahoře na špičce. Patice žárovek jsem očistil a prostříknul kontaktolem. Cca 3 měsíce, než jsem auto prodal, se už světla nerosila. Jak trvalé to řešení bylo, už ale netuším.

Každopádně výměna světel není řešením - mají tuto vadu jako konstrukční, Ford ji nikdy neodstranil a ty kryty jsou navíc poměrně drahé. Přitom někomu se voda začala uvnitř držet ani ne po roce. Kupovat je na vrakovišti je pak absolutní nesmysl.

respond
nahlásit

update
you watch this topic

stop watching this topic

similar vehicles on offer:
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, all rights reserved.