0
back

diskuze k tématu: Ford Mondeo 2.0 TDCi 103KW

category of topic classification: poradna, technické dotazy, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 01.02.2015 19:11, Ford Mondeo 2.0 TDCi 103KW
Dobrý den ,
chtěl jsem se zeptat jestli jsem schopny pořídit kvalitní Ford Mondeo combi 2.0 TDCi 103KW rok výroby 2008 do 170 000 Kč při najetých cca 160 000Km nebo si budu muset ještě našetřit a nebo mi doporučíte úplně jiné auto za tu cenu. Jedná se mi o velký kufr, svižnou jízdu.
Dočetl jsem se různě, že si mám dávat pozor na brzdy, které jsou prý slabší, když mají najeto více km, na korozi a také na stav filtru pevných částic, který prý odchází při 150 tKm. Jsem nějak schopný jako nakupující odhalit stav filtru pevných částic?

Také mám dotaz k převodovce. Jednou jsem se dočetl, že automat je u těchto vozů špatný a podruhé opak. Můžete mi prosím Vás říci Váš názor.

Děkuji
respond
nahlásit
David V
number of posts2075
date of registration16.05.2007
Monday 02.02.2015 16:41, Existuje
Našel jsem v lokální inzerci jediný exemplář splňující definované parametry, takže si troufám odvodit závěr, že za uvedené peníze pravděpodobně kvalitní nebude.
Ostatní zmíněné věci spíše odpovídají zacházení, než že by šlo o chronické problémy v porovníní s jinými konkurenčními vozy.
Na předchozí generaci jsem měnil komplet bzdy (desky i kotouče) za 13 tKč, takže podobnou relaci očekávám i zde a nepředpokládám zhoršení brzdného účinku. Stav DPF je závislý na provozování, takže jej nelze hodnotit paušálně.
Za sebe bych doporučil poohlédnout se po starší generaci, která může být jen o rok starší a do té ceny se vleze bohatě i s rezervou na opravy naftového agregátu (nebo jen 2-hm. setrvačníku, který ovšem může být špatný i u novější generace). Já bych ale v obou případech Mondea raději volil velmi spolehlivý benzínový 2-litr. Velký kufr má a svižně také umí, navíc je díky nižší hmotnosti agregátu daleko agilnější.
respond
nahlásit
number of posts
date of registration
Monday 02.02.2015 22:03, RE:
Dobrý den. S ohledem na Váš roční nájezd bych zvážil také koupi benzínového motoru, pokud najedete méně než cca 25 tisíc kilometrů, bude to lepší volba s menším rizikem drahé závady. Bezchybně fungující filtr pevných částic lze poznat jednoduše - koncovka výfuku bude zevnitř čistá bez sazí. Spolehlivost automatické převodovky se odvíjí od pečlivosti předchozího majitele, pokud neměnil její olejovou náplň, existuje velké riziko, že se porouchá její šoupátková skříň.
respond
nahlásit

update
you watch this topic

stop watching this topic
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.