v létě si budu pořizovat "nové" auto a chtěl bych se poradit... pořád se nemůžu rozhodnout mezi těmito vozy... e91 do 2007 a mondeo mk 4 v kombiku... co se týče interiéru se mi líbí víc bmw ale exteriér zase boduje mondeo
co se týká jízdních vlastností tak už sem se párkrát svezl v e90 a jako fakt super ale v mondeu sem ještě nejel... jde mi hlavně o jízdní vlastnosti, kvalitu a vzhled a tyto dva vozy u mě jasně bodujou
další priorita je benzín a nad 100kw páč s mým nájezdem do 10k ročně diesel nemá cenu... na výbavě mi moc nesejde jediné podmínky co mám je mul. volant a aut. klimatizace a když budou kožené sedačky tak budu rád ale to už se dá v budoucnu klidně dodělat... s prachama se chci vejít do 220kkč i s dovozem z německa vim že to není moc ale zase se mi do auta nechce nacpat tolik peněz když klidně do týdne do mě někdo může narvat a prachy v pr*eli že :D s bmw mám zkušenost ( mám e36 323i ) a o e91 mám docela dost načteno takže tam bych věděl do čeho du i s cenami náhradních dílů atd ale u forda fakt nevím... něco sem načetl a většina je s ním spokojena ale nejraději bych chtěl slyšet názor kdo má zkušenost s oběma vozy aby se to mohlo porovnat
předem děkuji za všechny názory
hlavně teda co se týče ceny.
s kvalitou máš pravdu a proto chci rok výroby max 2007 kde byli ještě staré kvalitní motory a ne ty nové sračky... a co se týká servisu tak jasně origo je drahej ale tam bych nejezdil páč mám už svoje automechaniky takže s tím by taky nebyl problém a náhradní díly na bmw umím taky sehnat za hodně dobré ceny
jak sem psal spíš mi šlo o o srovnání co se týká jízdních vlastností, kvality a tak...
hlavně teda co se týče ceny. s e91 zkušeností sice moc nemám, ale před 3 měsíci jsem si koupil Mondeo MK4 kombi rok výroby 2010 s benzínovým dvoulitrem - 107 kW, který by splňoval Vaše požadavky. Stálo mě 227 000 Kč a mělo najeto 89 000 km, ale ročníky 2008 a 2009 s trochu vyšším nájezdem seženete v pohodě i pod Váš limit. Multifunkční volant a aut. klima je standardní výbava. BMW e91 má kolega (ale v dieselu), párkrát jsem s tím jel, tak alespoň trochu to srovnat můžu. Mondeo je nesrovnatelně - ale opravdu nesrovnatelně větší auto. Všechno - uvnitř ve všech směrech, na všech sedadlech a stejně tak i kufr. e91 je na svoji třídu fakt prďola. Mondeo je ve všech ohledech mnohem levnější auto, ať už pořizovací cena, tak servis. BMW bude za stejnou cenu mnohem starší nebo bude v mnohem horším stavu. Náhradní díly na Mondeo jsou snadno sehnatelné a velmi levné. Co se týče motoru, tak 2.0 Duratec (107 kW) v Mondeu je na tak velké auto poměrně slabý, když v něm člověk jede sám, tak to ještě jede celkem svižně, ale když jedu plně naložený, tak je to hrůza, je třeba ho držet pořád v otáčkách a spotřeba pak nejde pod 9l a stejně to nic moc nejede - ve srovnání třeba s 2.0 TDCi, které jsem měl předtím. S benzíňáky v BMW zkušenosti nemám, ale vzhledem k tomu, že e91 je o víc jak 100 kg lečí a např. motor 2.0 má 125 kW, tak si myslím že ta dynamika bude úplně někde jinde, o level výš. Pokud chcete silný benzínový motor, tak bych jednoznačně doporučil Mondeo s motorem 2.5T (Volvo - 162 kW), sice jich moc není, ale v Německu ho seženete v pohodě. Je to fakt raketa - krouťák jak u dieselu a zároveň ohromný výkon. Jen spotřeba pod 11l nejde. Ten dvoulitr v Mondeu je vyloženě spíše na pohodové ježdění, v BMW už bude s dvoulitrem podle mě mnohem víc zábavy a spotřeba bude asi taky o fous lepší.
něco sem už popsal v minulém příspěvku ale co se týká ještě tvého tak spotřebu nějak neřeším páč jak sem psal moc toho za rok nenajezdím a většinou sou to couračky do 10km a max o víkendu že najezdím třeba 100km když jedem na nějaký výlet nebo něco... jinak ještě k motorům tu e91 chci do 2007 110kw kdy byly ještě staré poctivé motory a u modea s motorem 2.5T jako výkon hezkej ale už je tam turbo a to já prostě nechci sem zastánce klasiky atmosfery a navíc další kurvítko v motoru navíc :D
jak píšu možná je to výstřel do tmy a proto se ptám zkušenějších tady a nechci psát na značkové fora páč přece jen se většina lidí zastává té značky co má rád a proto píšu tady kde se snad najdou realističtější odpovědi
úplně jsem se zastyděl. Auto má 250 koní a stovku dá pod šest sekund. To jsou ty nové motory úplně na hovno... usmolenej čtyřvál.
úplně jsem se zastyděl. Auto má 250 koní a stovku dá pod šest sekund. To jsou ty nové motory úplně na hovno... usmolenej čtyřvál.mimochodem, co jsem četl o E90/91 tak tam čtyřválec nebyl nic moc, dvoulitr myslím...