0
back
 

diskuze k tématu: Výběr auta

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, automobilky, česká vozidla, německá vozidla
vankamar
number of posts1
date of registration29.10.2012
Monday 29.10.2012 20:32, Výběr auta
Dobrý den,
měl bych na Vás prosbu, potřeboval bych nějak objektivně zhodnotit auta, která jsou v mém výběru na zakoupení a poradit, které by pravděpodobně bylo nejvhodnější.
Do auta mám v plánu investovat 80-90 000 Kč, s největší pravděpodobností si pro něj zajedu do Německa. Auto bude používáno především pro cestu do práce z 90% jízdy složené po D1. Jelikož jsem člověk, který má rád své pohodlí, tak se poohlížím po větším autě a i kvůli tomu, že ho v průběhu pár let plánuji jako rodinné. Takže všechno jsou to kombíky.
Takže ve výběru mám tyto:
Ford Mondeo 2.0 TDCi 96kW r.v.2006, VW Passat B5,5 1,9 TDi (u něj nevím, jakej motor, ale asi 81 kW, protože se bojím TDi PD) r.v.2004 , Škoda Octavia 1,9 TDi 81 kW rv2005.
A ještě pár vět k motorům, jelikož nejsem zas takový odborník v motorizacích, tak si klidně i nechám poradit s jinými motory.
Osobně u mne nejvíce vede to Mondeo, ale to spíše z vizuální stránky.
Sice jsem pročetl mnoho článků zde na tipcars, ale nedokázal jsem si udělat obrázek, co by bylo nejlepší.
A proto Vás žádám o radu.
Děkuji. S pozdravem Martin Vaňkát
respond
David V
number of posts2055
date of registration16.05.2007
Tuesday 30.10.2012 10:37, RE: Výběr auta
vankamar posted by:
Dobrý den, měl bych na Vás prosbu, potřeboval bych nějak objektivně zhodnotit auta, která jsou v mém výběru na zakoupení a poradit, které by pravděpodobně bylo nejvhodnější. Do auta mám v plánu investovat 80-90 000 Kč, s největší pravděpodobností si pro něj zajedu do Německa. Auto bude používáno především pro cestu do práce z 90% jízdy složené po D1. Jelikož jsem člověk, který má rád své pohodlí, tak se poohlížím po větším autě a i kvůli tomu, že ho v průběhu pár let plánuji jako rodinné. Takže všechno jsou to kombíky. Takže ve výběru mám tyto: Ford Mondeo 2.0 TDCi 96kW r.v.2006, VW Passat B5,5 1,9 TDi (u něj nevím, jakej motor, ale asi 81 kW, protože se bojím TDi PD) r.v.2004 , Škoda Octavia 1,9 TDi 81 kW rv2005. A ještě pár vět k motorům, jelikož nejsem zas takový odborník v motorizacích, tak si klidně i nechám poradit s jinými motory. Osobně u mne nejvíce vede to Mondeo, ale to spíše z vizuální stránky. Sice jsem pročetl mnoho článků zde na tipcars, ale nedokázal jsem si udělat obrázek, co by bylo nejlepší. A proto Vás žádám o radu. Děkuji. S pozdravem Martin Vaňkát


Mohu se zeptat, co Vás vede k tomu si za málo peněz kupovat ojetá naftová auta? Máte nějaký "levný" zdroj nafty? Řekněme že u TDi-ček ještě dejme tomu, ale TDCi Mondeu bych se já určitě vyhnul obloukem.
Pokud chcete poradit s jinými motory, tak u aut starých 10 let zapomeňte na naftu jednou pro vždy. Je tam vždy vyšší riziko drahých oprav než u benzínového auta. Je to podstatně složitější motor, kde je na každé motorové periferii nějaké drahé zařízení:
- sání / výfuk - turbokompresor + EGR ventil
- palivo - čerpadlo + vstřikovače
- výstup výkonu - dvouhmotový setrvačník
Jedna z výše uvedených věcí Vám spolehlivě "finančně srovná" spotřebu na úroveň benzínových agregátů.
Mondeo ano, ale vybírejte z motorů označených Duratec HE. Passat, proč ne, ale raději 1.8T nebo benzínový 2.0. a pro Octavii to stejné. Jen si uvědomte, že Octávie je menším vozem než Passat a Mondeo a při jízdě to dost poznáte i jako řidič, nejen na zadních sedadlech.
Doporučil bych v této cenové relaci hledat poslední vyrobené kusy Nissanu Primery P11 s benzínovým 2-litrem. Verze kombi existuje, ale poměrně vzácná. Jde o spolehlivé auto s velmi dobrým podvozkem a motorem.
respond


update
you watch this topic

stop watching this topic

similar vehicles on offer:




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.