0
back
 

diskuze k tématu: Prosba o radu (názor)

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 14.01.2014 17:58, Prosba o radu (názor)
Prosím diskutující na tomto fóru o názor (radu). Svojí současnou Mazdu MPV (diesel z roku 2004) chci nahradit novější a méně ojetou „ojetinou“. Vzhledem ke každodenním jízdám po městě se obávám moderních dieselů s DPF a vrátil bych se opět k benzínu. Také již nepotřebuji auto kategorie velké MPV. Nicméně bych chtěl, aby nová ojetina měla dvě vlastnosti Mazdy MPV: 1) vyšší karoserii, protože vyšší „posaz“ za volantem se mě velmi zalíbil, 2) vyšší světlou výšku, abych projel polní cestou na chalupu bez odření spodku (zde kupodivu Mazda MPV zřejmě nabízí nadprůměrnou hodnotu, protože na cestě, kde např. Octavia drhne, projedu s Mazdou zcela hladce). K tomu bych chtěl kufr o objemu alespoň 500 l, auto od r. v. 2010 a cenu do 400 tis. Kč. Najedu cca 15 tis. km ročně.
Zatím jsem vytipoval Hondu CR-V od model . r. 2010, nebo Subaru Forester od model. r. 2011. Nepotřebuji ani tak zkušenosti s těmito dvěma auty (recenzí je i na tomto webu celkem dost), ale spíš nápad, jestli jsem při svých úvahách nepřehlédl ještě jiný model, který by výše uvedené splňoval, nemusí se nutně jednat o SUV, nebo „čtyřkolku“. Faktem je, že u výše uvedených dvou vozů v benzínu je výběr ojetin v ČR poměrně malý.
Děkuji za názory. Jan J.
respond
deleted user
number of posts
date of registration
Thursday 05.06.2014 15:58, re:
Dobrý den. Vzhledem k požadavku na objemný zavazadelník pro Vás bude ideální například již zmíněné Subaru Forester. Má vyšší stavbu karoserie a terénu se rozhodně nezalekne. Pokud byste se spokojil s menším vozem, dobrou službu by Vám mohlo udělat Suzuki SX-4, které se u nás v drtivé většině prodává právě s benzínovým motorem.
respond




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.