0
back
 

diskuze k tématu: Spolehlivé SUV pro aktivní rodinu

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 26.05.2013 10:22, Spolehlivé SUV pro aktivní rodinu
Dobrý den,
přemýšlím o koupi ojetého SUVéčka a chtěl bych Vás poprosit o radu a pomoc s výběrem.
Rozpočet mám stanovený cca. 160 tis. Kč, stáří vozu mi v této cenové relaci vychází tak na 8-10let. Mám mladou rodinu a veškerý volný čas se snažíme trávit aktivně(turistika, hory, cyklo), tak proto něco většího a silnějšího. Auto bych využíval převážně na takto zaměřené výlety a párkrát do roka bych s ním chtěl absolvovat delší cesty (1000-3000km) za hranice, takže rozhodně, aby bylo spolehlivé a nenechalo mě někde ve štychu. Celkový roční nájezd odhaduji tak na 15-20tis. km.
Na prvním místě mám Subaru Forestera 2.0i 92kW, na kterého čtu zatím jen kladné názory a recenze, ale mnoho lidí si u něj stěžuje na vyšší spotřebu, což nevím, jestli v případě mých 20tis. km má cenu řešit. Dále se mi líbí Honda CR-V 2.0 110kW, kterou vlastní známý a i já s ní mám zkušenosti, jako se spolehlivým vozem, který bez problémů prokřižoval skoro celou Evropu včetně zimní Skandinávie. A jako třetí mám v hledáčku Toyotu RAV4 2.0 110kW. Můžete mi poradit, co zvolit, případně navrhnout jinou alternativu a dané vozy mi trochu přiblížit očima expertů? Zde je můj žebříček očekávaných vlastností: 1.spolehlivost, bezpečnost 2.průchodnost terénem/sněhem (žádné extrémní podmínky ) 3.spotřeba
respond
deleted user
number of posts
date of registration
Monday 15.07.2013 20:48, Re:
Dobrý den. Recenze, ve kterých jste se dočetl jen chválu na Subaru Forester a jeho spolehlivost, nelžou, proto Vám jeho koupi mohu doporučit. Pro Váš roční nájezd se hodí spíše benzínový motor, jak sám uvádíte. Spotřeba atakující hranici 10 litrů na 100 km je v tomto případě myslím dobrým kompromisem vzhledem k jeho příkladné spolehlivosti. Vůz boduje zejména propracovaným pohonem všech kol Symetrical AWD, který mu propůjčuje velmi dobré jízdní vlastnosti a průchodnost terénem. Ani s ostatními dvě vozy byste neměl udělat chybu, japonské vozy jsou spolehlivé, o těch benzínových to platí dvojnásob.
respond
subarák
number of posts106
date of registration22.03.2010
Tuesday 16.07.2013 13:48, Pokud Subaru,
tak bych dal přednost Outbacku nebo Legacy, terénní průchodnost bude sice o něco menší, ale na zasněžené a rozblácené cesty to bohatě stačí. Výhodou je podstatně větší prostor uvnitř, zejména na zadních sedadlech a v zavazadlovém prostoru. Motor každopádně 2,5l, spotřeba nebude o mnoho vyšší než u 2,0 a rezerva výkonu se hodí. Cenově si myslím to bude téměř srovnatelné s Foresterem. Horší bude najít dobrý kus, auta za 160tis budou mít kolem 200tis km a p.p.budou vyžadovat servisní úkony běžné při těchto km nájezdech a tady japonské vozy zejména Subaru je přece jen trochu dražší v důsledku minimální nabídky dílů z druhovýroby.
respond




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.