0
back
 

diskuze k tématu: Doporučíte Hyundai Tucson?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, korejská vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 21.01.2014 14:26, Doporučíte Hyundai Tucson?
Dobrý den do redakce, obracím se na Vás z žádostí o pomoc při výběru nového, ale ojetého auta pro 3 člennou a nenáročnou rodinu.

Již 6. rokem vlastníme 15 let starou škodu octavii Tdi a plánuji její výměnu za jiné a snad lepší auto. Roční nájezd máme 6 - 8 tis km/rok, parkování venku v podhorském městě, kde je téměř půl roku v kuse zima, mokro sníh. Jezdíme téměř denně, ale couračky mezi 10 - 15 km. Jezdíme po děravých silnicích, jezdíme na venkov na výlety, do přírody, jednou za rok na dovolenou přes ČR na chatu. Oktávka je nízká (již jsem prorazil vanu), podvozek nic nevydrží a topí až v cíli. Z uvedených důvodů jsem rozhodnutý pro SUV. Tento typ auta se mi líbí, jsem si jistý, že by mi vyhovovoal a chci benzinový motor kvůli rychlejšímu ohřevu. Čistokrevný offroad nevyužiji a osobáka prostě už nechci, měl jsem jich dost. Finanční limit je do 120 tis. Kč. Můj tip je Hyundai Ticson 2,0 i 4 x 4. Doporučíte toto auto do příměstského provozu, případně s čím počítat při koupi ojetiny kolem r. 2005-7? Jaká je servisní náročnost tohoto auta, je to srovnatelné s Octavií, nebo jsou rapidní rozdíly v cenách spotřebních dílů? S vyšší spotřebou jsem smířen, ale za přednosti SUVéčka jsem ochoten na pumpě připlatit za palivo. Auto chci užívat min. 5 - 6 let. Děkuji za nějaké info a zkušenosti o tomto modelu, na netu jsem toho o benzinové verzi moc nenašel. Myslím, že za tuto cenu moc konkurence obdobného stáří nemá? Ještě jednou děkuji za Váš názor, s pozdravem Michal, Podkrkonoší.
respond
xtrox
number of posts233
date of registration01.11.2012
Wednesday 22.01.2014 16:24, RE: Doporučíte Hyundai Tucson?
ad tuscon
výběr benzínových dvoulitrů je minimální, za 120 tkč - s rokem výroby 05-07 - žádný.
s tusconem budete jezdit v naznačeném provozu za 10 lt benzínu, z hlediska servisu počítejte také s dvojnásobnou finanční náročností proti oktávce (ale to s většinou aut, notabene 4x4)

v rámci vašich kritérií - rok, cena, 4x4 - bych viděl nejschůdnější ubrat na roku a přidat na penězích. pokud nemůžete, pak se dělaly kangoo 4x4, ale netuším, jak spolehlivé a servisně náročné to bylo/je
respond
deleted user
number of posts
date of registration
Thursday 05.06.2014 15:51, re:
Dobrý den. Pokud se smíříte se zhruba devítilitrovou spotřebou, neměl byste jinak mít s Hyundaiem Tucson s benzínovým dvoulitrem žádné vážnější problémy. Co se týká servisní náročnosti, odchází spíše jen běžné spotřební díly - čepy a silentbloky na podvozku, občas se objeví potíže s řazením. Při testovací jízdě si všímejte hluku od převodovky.
respond




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.