0
back

diskuze k tématu: Nové bezpečné auto pro rodinu - Tucson, Megane, T-roc?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, francouzská vozidla, korejská vozidla
Petuska
number of posts1
date of registration17.02.2018
Saturday 17.02.2018 07:47, Nové bezpečné auto pro rodinu - Tucson, Megane, T-roc?
Dobry den. Rada bych vas pozadala o radu pri koupi noveho automobilu.
Auto by melo byt v prvni rade bezpecne..mam dite. Pote alespon trochu prostorne, aby i cestujici vzadu meli dostatek mista.
Hledam něco co nebude uplne líné a nebude to zrat hodne benzinu. Jezdeni hlavne po meste.
V autech se absolutně nevyznam.
Auto budu financovat sama,nechci neco kde budu platit mega vysokou pojistku a budu stale tankovat.
Libi se mi napr. Huyndai Tucson,ale myslim,ze je to zbytecne nakladne auto na provoz. Z oa se mi libi Renault megane. Take jsem koukala na Volksvagen T-roc. Ale motor 1l, jede to vubec?
Vzhledem k.bezpecnosti, koupit osobak nebo suv?
Pocatecni investice muze byt treba do 600 000,-

Dekuji za kazdou radu.
respond
nahlásit
Bronn
number of posts128
date of registration23.11.2014
Saturday 17.02.2018 10:33, ....
Videl bych to na SUV a benzinovym atmosferickym motorem, nejlepe nejakyho japonce.
Nissan Qashqai nebo Mitsubishi ASX
Tyhle auticka s benzinovou 1.6 jezdi kolem 7l na 100 a nic moc se na nich nekazi.
respond
nahlásit
number of posts
date of registration
Saturday 17.02.2018 12:04, re
nebo Suzuki S-Cross, Suzuki Vitara, Toyota Rav4
respond
nahlásit
Zdeny60
number of posts1249
date of registration08.09.2009
Sunday 18.02.2018 07:11, BEZPEČNÉ - MÁM DÍTĚ
Jak vidím tohle zadání, tak se mi ježí vlasy. Jasně, nejlepší bude Toyota Landcruiser- ta váží skoro 3 tuny a sedí se asi tak 1,5 m nad vozovkou. Ostatní řidiči na silnici mi můžou být ukradení....

Do prdele kdy už každej pochopí, že auto je bezpečný tak, jak je bezpečný jeho řidič???

Jednoduchá rovnice typických bezmozků: koupím si 2T mastodonta a pak můžu jezdit jak hovado. Za jízdy se malovat, psát na fejsbůk, telefonovat a dalších milion věcí, ale jen ne se soustředit na jízdu!A ksdyž někoho sestřelím, tak si toho ani nevšimnu. Vždyť JÁ mám přeci bezpečný auto a hlavně dítě!!!

Takže zde je výběr nejlepších aut:
Toyota Landcruiser
Hummer
Mitsubishi Pajero
VW Touareg
Volvo XC90
Ford Ranger
VW Amaraok
Cadilac Escalade

No snad si paní vybere, když má teda to dítě. Samo sebou, že pokud jde o dítě, tak se na spotřebu vůbec nekouká, protože bezepčnost se musí zaplatit. Takže spotřeba jde zcela mimo.

PS: a klidně se do mě obujte, očekávám to.
respond
nahlásit
Bronn
number of posts128
date of registration23.11.2014
Sunday 18.02.2018 10:18, hmm
Zdeny v podstate mas pravdu, ale na jednu vec si zapomel. Muzes byt sebelepsi ridic a stejne te muze sestrelit nejaky blbec, nalitej ci sfetovanej, duchodce s infarktem, epileptickym zachvatem, mikrospanekem....
Sedel bys pak radsi ve felicii nebo landcruiseru?
respond
nahlásit
Zdeny60
number of posts1249
date of registration08.09.2009
Sunday 18.02.2018 11:25, RE: hmm
Bronn posted by:
Zdeny v podstate mas pravdu, ale na jednu vec si zapomel. Muzes byt sebelepsi ridic a stejne te muze sestrelit nejaky blbec, nalitej ci sfetovanej, duchodce s infarktem, epileptickym zachvatem, mikrospanekem....Sedel bys pak radsi ve felicii nebo landcruiseru?

Dyk top píšu - každý auto je bezpečný tak, jak je bezpečněj jeho řidič. Pokud v něm sedí magor, libo, jestli proti tobě, nebo ty v něm, tak furt se auto chová podle toho, kdo ho řídí. Tím mířím tam, že na silnici je bezpečno úměrně tomu, kdo v autech sedí. A pak opravdu nepomůže ani nic z té skupiny, co jsem ironicky napsal. A únik z toho není, že si pořídím 3T kols a seru na vše. je to v hlavě toho, kdo za volant usedá. Bohužel, doba je plná bezmozků. A protože sám mám sice děti dávno odrostlé a jsem už dva roky dědkem, tak svým dětem mohu jen poradit, ať se vyhýbají místům, kde je kumulace idiotů za volantem nebeská a kam nemusí, ať autem nejezdí. Naštěstí a bohužel bydlí v Praze (k mému msutku), čímž naplňují podmínku první - koncentrace XXXX je vysoká a riziko také, ale zase mohou využívat prostředků MHD, kde je riziko sestřelení nějakým idiotem přeci jen ještě menší. To u nás na vsi takto nefunguje, proto se snažím nejezdit tam, kde mi hrozí nadměrné riziko střetu s podobným člověkem. Na drhé straně tam, kde se snažímjezdit, mi hrozí zase srážka se srncem čii divočákem, alte to jsou zvířata a ta za své chování nezodpovídají. Člověk ano. Řečeno dost jasně?
respond
nahlásit
PatM
number of posts199
date of registration07.08.2016
Sunday 18.02.2018 13:40, RE: hmm
citation:
reakce na: Bronn, 18.02.2018 10:18 (Zdeny v podstate mas pravdu, a ...)

Co když tě sejme na chodníku cestou k tomu tanku co máš na parkovišti? Nebo s ním parkuješ ve vchodu a nakupovat jezdíš nějak takto? https://www.youtube.com/watch?v=7QQ0azQIKZs

K dotazu za 600 tisíc by se dala najít skladovka Talismana v benzínu, pokud jde víc o bezpečnost než výbavu. Pokud stačí bezpečnost Megana tak bude mít výbavu a ještě zbyde
respond
nahlásit
Valnoha
number of posts322
date of registration03.01.2011
Sunday 18.02.2018 17:06, RE: RE: hmm
citation:
reakce na: Zdeny60, 18.02.2018 11:25 (Dyk top píšu - každý auto je b ...)

Cili kdyz bude mit dite sport/krouzek 10km od baraku a pani bude behem tech 10km projet 4 krizovatky a kus frekventovane dalnice, tak je lepsi asi dite odhlasit a sedet doma??? Proste jen nechce koupit nejakou dacii se dvema hvezdickama z crashtestu.... Neni treba to hned brat z druhe strany ze pak uz se da jezdit jen OTeckem....
Za me pokud nevadi design tak bych bral Rav4
respond
nahlásit
martinw
number of posts28
date of registration12.07.2016
Monday 19.02.2018 07:29, re:
Dobry den,

co Mazda CX-5, popr Sportage/Tucson - ony se ty korejska/japonska auta nezdaji, ale prosly tvrdrsimi crash testy v americke IIHS na vybornou : http://www.iihs.org/iihs/ratings/v/class-summary/small-suvs

narozdil od evropskych automobilovych znacek ktere pouzivaji mirnejsi crash testy NCAP. Tolik k te bezpecnosti.
respond
nahlásit
martinw
number of posts28
date of registration12.07.2016
Monday 19.02.2018 07:52, RE: re:
martinw posted by:
Dobry den,co Mazda CX-5, popr Sportage/Tucson - ony se ty korejska/japonska auta nezdaji, ale prosly tvrdrsimi crash testy v americke IIHS na vybornou : http://www.iihs.org/iihs/ratings/v/class-summary/small-suvsnarozdil od evropskych automobilovych znacek ktere pouzivaji mirnejsi crash testy NCAP. Tolik k te bezpecnosti.

opravuji spatne prilozene URL : http://www.iihs.org/iihs/ratings/v/class-summary/small-suvs
respond
nahlásit
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.