Řešil jsem levné auto pro dceru pro začátek, aby se naučila jezdit a abych nermusel hned paltit desetitisíce do oprav. První volba byla zde doporučovaný Yaris. Sehnat auto za přesně stejnou částku, jakou sis stanovila, v ČR nelze. Objel jsem jich asi 7 a pak jsem to vzdal. Vše byly vraky - havarované, rezavé jak lišky, nefunkční klima, vybydlený vnitřek. Zvýšil jsem tedy limit na 90.000Kč. Ani zde jsem nevybral auto, které by mi (v roce 2012, tedy před 2 lety sedlo). Nyní pobouřím celý zbytek automobilového světa a uvedu, že jsem koupil Renault Clio 1,2 z roku 2005.
Stručně - dodnes nelituji ani já, ani dcera. Já s tím lítám do práce, když nemám firemní auto, dcera po kamarádkách.
Za dva roky jsme s tím nalítali asi 15000km, nyní má auto ca 100000km. Servis byl jediný - nefunkční palubní zástrčka pro nabíjení telefonu - oprava zdarma v Renaultu

Jinak běžbný servis = rozvody hned po koupi preventivně, a pak klasika - oleje, filtry.
Auto je pozink a to velmi dobrý, takže na rozdíl od Yarie 9 let staré Clio nemá ani náznak koroze, z důvodu špatné pověsti značky se nekrade (ovšem lidé jsou zblblíci a netučí, že Clio je nejlépe postavý renault v historii značky a má skutečně minimální poruchovst) a servis je lehce dostupný. Co se týká nákladů: spotřeba s 80% skákáním po městě je pod 6/100, mimo město jsem schopen já jet za 5,1/100, dcera asi neumí řadit, takže ona jezdí za 6,5. Pojistak je "zadarmo", pneu jsou ty nejlevnějí Barumky za 1000/ks.
Co vís si přát?
PS: osobně zčínám s Cliem jezdit radši, nežý se svým Infiniti či manželčiným Subaru, protože jedu v klidu na nákup do Kaufu a je mi (skoro) fuk, když mi někdo odře nárazník. Být to u Infiniti, tak mě mrskne... Takže asi tak.
Jo a ještě detail - klima v CLiu je opravdu schopná uchladit auto i v létě, protože Francouzi v tomto směru mají opravdu značné rzervy - jak jsem se přesvědčil v letech 1995-2009, kdy jsemjezdil výhradně na služebních pežotech v Itálii.
BNerte to jen jako tip, nic nikomu nevnucuji a očekávám smrš´t odsouzeníhodných komentářů

Ale naftu za tyto peníze fakt neber, to mi ty prachy radši pošli na účet.-)