salix posted by:
Hlavně se nehádejte.Oběma vám moc děkuju, že jste vůboc něco napsali.Z tohoto pohledu, když porovnám před pár lety mi to tady na tomto vebu přijde trochu chcíplé. Pravdou je, že se mi ten pick-up opravdu líbí a že mi u pracovního auta vyhovuje vyšší posez, což Forester neplní.Láká mne to, že hodím "bordel" na korbu a nestarám se , co jsem kde umazal.Taky se s ním lépe couvá a otáčí oproti čtyřkolce s vozíkem, kor když je naloženej. Původně jsem chtěl toho forestra, bylo by to moje čtvrté olítané subaru v řadě.Vždy pro tento účel kupuju něco staršího, aby mi nebylo líto, že to odřu, obouchám, zničím, že to nemusím čistit, že když si do toho sednu ve špinavých montérkách, tak mne nemrzí, že to zašpiním když se mi tam roztrhne pytel s vápnem, s cementem, vysype zrní apod.Pravdou ale je, že platím dvě auta, dva servisy, dvě pov. ručení, 4 sady gum atd. Terén nejezdím žádný, jen okresky, polňačky a lesní cesty.Když je to moc rozježděný, tak tam nejedu, nebo třeba vedle po poli. Koukal jsem na inzerci a starší Forestři seděj téměř všichni na "prdeli", pick-up aby to nebyl úplný šrot jsou docela vysoko finančně.Tak nevím, myslel jsem, že těch rad bude víc. Samuraj je určitě dobré auto (díky subaráku za radu) ale já v něm seděl a při svých více než 190cm se do něj prostě nevejdu.Do Jimnyho ano ale nemám v něm dobrý pocit, Grand Vitara druhé generace jakž takž, forester super ale ty zadní tlumiče mne zrazujou.Ještě jsem jel voňavkou ravkou II. generace a taky dobrý ale na ten vozejk by mi chyběla ta redukce takže nee.Jak se znám, tak se určitě rozhodnu blbě, tak mi držte prosím palce.
Forester jsem měl, takovýho jako je tady:http://www.tipcars.com/#subaru-forester/20-i-4x4-59186096.html. Ve 100tis km jsem vyhodil nivelační tlumiče a předělal to na normální(musí se vyměnit i pružiny za silnější). Materiálově to vyšlo na 10tis, šlo by to levnějc(dal jsem tam Sachs tlumiče,Monroe stojí polovic). Dvoje gumy bych neřešil, dal bych tam A/T nebo M/T celoroční(je na nich M+S), takže pomahači a chrániči nemůžou říct nic.