0
back

diskuze k tématu: Jdu si pro radu

category of topic classification: poradna, volná diskuze
Elizabeth
number of posts4
date of registration30.06.2021
Wednesday 30.06.2021 17:59, Jdu si pro radu
Dobrý den, chtěla bych se s vámi poradit..
V neděli jsem prodávala auto . Škoda Octavia 2 1.6mpi 2005 Za rychlé jednání sem šla o 8tisic dolů. Na místě sem slevila ještě o 1000kč , kvůli nedoplněné klimatizaci a rozsvícené kontrolce airbagu. Včera mi přišla od kupujícího sms, že hlásí problémy s autem(signalizace motorového oleje) a že jdou hodně těžko radit rychl.stupně po tom co jsme měli zkušební jizdu cca 19km. A dneska mi napíše, že bude potřeba výměna spojky a generálka motoru, kvůli spotřebě oleje ať mu nabídnu kompenzaci. Tak sem nabídla 9tis. S tím ze jinak muže odstoupit od kupní smlouvy. Tak mi bylo zpětně napsáno,ze by preferoval kompenzaci, ze do auta už něco nainvestovali..Chce po mě 15tis.. vím že podle zákona má nárok na skryté vady, ovšem spojka mi jako skryta vada neprijde a s tím olejem nevím . Nikdy sem auto neprodavala, tak prosím o radu. Děkuju
respond
nahlásit
MDesign
number of posts2
date of registration29.05.2021
Thursday 01.07.2021 10:03, RE: Jdu si pro radu
Tak spojku bych neřešil , taky jsem kupoval auto a hned měnil spojku , to se dá očekávat u tak starého auta . Olej si každý musí vyměnit hned po koupi a taky rozvody , pokud nemá jistotu . To, že tam pan nastrkal peníze je čistě jeho problém . Každý musí počítat s těmito náklady , když kupuje tak staré auto . Neřešil bych to
respond
nahlásit
Bronn
number of posts128
date of registration23.11.2014
Thursday 01.07.2021 11:32, RE: Jdu si pro radu
citation:
reakce na: Elizabeth, 30.06.2021 17:59 (Dobrý den, chtěla bych se s vá ...)

Tohle nejsou skryte vady. Pan je jen vycuranek a zkousi kolik penez z vas vytahne. Nic mu nedavejte.
Pokud by se s vami chtel soudit, tak by soudni znalec musel prokazat ze se jednalo o skryte vady, coz se nestane, protoze to nejsou skryte vady ale bezne opotrebeni odpovidajici stari. A ten pan to urcite zkouset nebude protoze by musel platit soudni vylohy.
A pro priste, dejte si do smlouvy, ze auto se prodava ve stavu jakem je a kupujici je se stavem obeznamen a souhlasi s nim. Tohle se doporucuje vsude na netu, staci jen venovat trochu casu a precist si neco o tom nez auto prodam.
respond
nahlásit
Elizabeth
number of posts4
Thursday 01.07.2021 11:39, RE: RE: Jdu si pro radu
citation:
reakce na: MDesign, 01.07.2021 10:03 (Tak spojku bych neřešil , taky ...)

Děkuji za odpověď
Tohle mi pan přesně napsal. Takže nevím jaký má nárok, nebo nemá.
Jen vím, ze pokud už s autem něco dělali nemůžou po mě chtít “reklamaci” a peníze.

..
Jelikoz oprava vyjde cca na 30tis, tak navrhujeme ferove kazda strana 50%, tj. 15.000 Kc.

Ano, bud muzeme chtit slevu z kupni ceny (a to az ve vysi opravy cele) nebo odstoupit. My volime slevu, nebot jsme do vozu jiz investovali.
respond
nahlásit
Elizabeth
number of posts4
Thursday 01.07.2021 11:44, RE: RE: Jdu si pro radu
citation:
reakce na: Bronn, 01.07.2021 11:32 (Tohle nejsou skryte vady. Pan ...)

Ve smlouvě mám, že “kupující je srozuměn se skutečností, že kupuje věc užívanou a prohlašuje, že se podrobně a pečlivě seznámil s technickým stavem vozidla...

Závady vozidla: stav vozidla odpovídá jeho staří a počtu najetých kilometrů
Kosmetické vady, jinak bez závad .
Takhle ve zkratce mám sestavenou kupní smlouvu.
respond
nahlásit
Jerry1122
number of posts132
date of registration16.02.2018
Thursday 01.07.2021 13:50, RE: RE: RE: Jdu si pro radu
citation:
reakce na: Elizabeth, 01.07.2021 11:44 (Ve smlouvě mám, že “kupující j ...)

Upřímně. Za kolik jste mu to auto prodala? Takhle staré auto určitě né za víc než 80-100 tisíc? S nějakou slevou bych se na něj vykašlal o to víc, že psal, že do auta již něco investoval což znamená, že do auta se již zasahovalo, takže ty vady co hlásí si klidně mohl způsobit sám. Pokud kupující chce slevu nebo cokoliv, na auto nesmí sáhnout bez předchozí domluvy s předchozím majitelem. Jakmile se do auta zasáhne, už nemá nárok.
U takhle starého auta s opravami musel počítat a chce z vás jen něco vytáhnout. Už při prodeji jste mu slevila dost, vykašlal bych se na něj ať to klidně řeší soudně, nemá šanci ale jen to zkouší protože narazil na slušného člověka a ti se nechají lehce zneužívat.
respond
nahlásit
Elizabeth
number of posts4
Thursday 01.07.2021 14:18, RE: RE: RE: RE: Jdu si pro radu
citation:
reakce na: Jerry1122, 01.07.2021 13:50 (Upřímně. Za kolik jste mu to a ...)

Prodávala jsem ho za 68, nechala sem mu ho za 59.. ještě se zimními elektrony. Jediná teda moje chyba byla, ze sem k autu nedala druhy klíč , pac jsme se stěhovali a stále ho nemůžu najít , dohodli jsme se , že pokud ho nenajdu do konce týdne , pošlu mu finan.kompenzeci za celkovou částku nové vyrobeného klíče . To mi napsal ze stojí 2500 a dal se rozepsal co po mě chce. Viz níže . Takže já to řešit nebudu, napisu mu jen ze mu uhradim klíč a zbytek ať kdyžtak řeší soudní cestou .

Vuz jeste je u mechanika - pry zere olej a je pred smrti lamela spojky.

Vyroba noveho klice s kodovanim 2500 Kc.

Vymena spojky 8500 kc.

Generalka motoru kvuli spotrebe oleje 15-20tis.

Dle obc. zakoniku mama narok na poskytnuti slevy na skryte vady.

Navrhnete vysi kompenzace
respond
nahlásit
MDesign
number of posts2
date of registration29.05.2021
Thursday 01.07.2021 14:43, RE: RE: RE: RE: RE: Jdu si pro radu
citation:
reakce na: Elizabeth, 01.07.2021 14:18 (Prodávala jsem ho za 68, necha ...)

Přesně tak, jak píšete . Dostal slevu a zbytek bych neřešil . Spojka se mění téměř všude u tak starých aut . Kupoval jsem přítelkyni C4 2012 a hned jsem měnil spojku, olej , brzy , hadice za cca 25 tis . ani by mě nenapadlo psát majitelům o kompenzaci s tím musí počítat každý . Je to nějaký šejdíř
respond
nahlásit
Jerry1122
number of posts132
date of registration16.02.2018
Thursday 01.07.2021 16:03, RE: RE: RE: RE: RE: RE: Jdu si pro radu
citation:
reakce na: MDesign, 01.07.2021 14:43 (Přesně tak, jak píšete . Dosta ...)

Zkusil bych mu to napsat tak nějak jako že jste se radila s právníkem a že po rozmluvě s ním jste se pouze ze své dobré vůle rozhodla mu zaplatit nový klíč(což není vaše povinnost pokud to není ve smlouvě) a je to jen jeho vychcanost že to po vás chce.
Z mojí zkušennosti jakmile se začnete ohánět právníkem, podobné existence se stáhnou a přestanou otravovat život :)
respond
nahlásit
Koloss
number of posts641
date of registration19.09.2008
Thursday 01.07.2021 16:22, RE: RE: RE: Jdu si pro radu
citation:
reakce na: Elizabeth, 01.07.2021 11:44 (Ve smlouvě mám, že “kupující j ...)

Zjevně se snaží od vás získat auto nejlépe zadarmo. Jestli chce něco uhradit, musí vám napřed předvést závadu a ne přijít s tím, že už do auta něco investoval. Odmítnutí vrácení vozu zjevně ukazuje na to, že ve skutečnosti autu nic není a chce si ho nechat. Dalším vodítkem je nesmyslná cena 2500 za nový klíč, když běžné ceny jsou do 1000 korun. Pokud mu v čemkoli ustoupíte, jen ho pošťouchnete k dalším požadavkům.

Formulace ve smlouvě je naprosto v pořádku, jestli to podepsal, těžko může pochtívat další opravy. Spojka je spotřební materiál, její opotřebení není skrytá vada. Zkušební jízda by mu musela ukázat, že je v nepořádku.

Jestli se ještě jednou ozve, použijte nápovědu o tom, že jste se radila s právníkem a jediná věc se kterou souhlasíte je nákup nového klíče v obvyklé ceně (tedy ne 2500).
respond
nahlásit
uwa1
number of posts218
date of registration18.10.2016
Tuesday 06.07.2021 18:50, RE: RE: RE: RE: Jdu si pro radu
Plne súhlasím s Kolossom.
respond
nahlásit

update
you watch this topic

stop watching this topic
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.