0
back
 

diskuze k tématu: Mercedes Viano nebo VW Multivan

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 19.02.2015 18:37, Mercedes Viano nebo VW Multivan
Dobrý den,
řeším ted otázku.Zda pořídit Viano nebo Multivan.Nyní mám Doblo r.v.2011,vůz jemi malý nedám dovnitř vše co potřuju a hlavně na delší vzdálenosti dost nepohodlný.Moje volba je zatím 60%Viano.Potřebuji velký nákladový prostor(práce,rodina,dovolená),a zároveň chci být po 1000km vkuse fit.O obou vozech se dá dočíst hodně,ale většinou jeto stále to samé a řeklbych že některé recenze píšou osoby který vtěch autech ani neseděli.Cenová hranice 350 000,-kč.Který znich je spolehlivější a technicky lepší?
respond
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Thursday 19.02.2015 19:14, multivan
Multivana mám už třetího, první byl ojetý a další dva nové. První dva s motorem 2,5 R5 a ted mám 2,0 CR. Když jsem kupoval prvního nového byl jsem se podívat i na viano. Bylo lepší v tom že mělo možnost více variant, ale interier má řešený lépe multivan. U viana jsem všude viděl dodávku, i ve vyšší výbavě, multivan to uměl lépe skrýt. Nakonec ale rozhodlo že viano se silným motorem nešlo objednat jako čtyřkolka.

U obou multáků s pětiválcem jsem po cca. 150t km řešil alternátor a poloosu a preventivně vodní pumpu, to je klasika. Jinak vůbec nic, zbytek auta je držák. Sedadla neprosedíš a pokud koupíš kožený interier máloco bude vypadat luxusněji. Ale pozor na motor 2,5 R5, je vyloženě nutné měnit olej včas a ne žádný longlife. Potom s ním není žádný problem. U ojetiny bez původu bych se toho dost bál, při longlife odejdou postupně vačky a oprava je drahá.

V nižších výbavách (do vyšších se nedával) může být zajímavá volba 1,9tdi a načipovat ho, na transporterclubu ho měl kluk a když nemusíš nic tahat tak jede hezky.

Ted mám 2,0 CR biturbo 4motion AT a při 90t km absolutně bez problému. Znám kus který má 360t km a mění se jen spotřebák. Ale na to vám uvedený finanční limit stejně nestačí.

O vianu můžu jen říct že koho jsem znal co ho měl uváděli jen jeden problem - koroze. Ale poměrně značná. Jako čtyřkolka bylo viano problémové a s tím pohonem na zadek jsem jich pár z parkoviště na horách sám vytahoval. Viano ale vyjde o dost levněji než stejně starý a vybavený multivan, má i lepší motory, zejména V6 CDI.

Byl jsem se podívat na současnou řadu V a musím říct že pokud se mi nebude líbit nový multivan co má být letos vůbec by mi ten mercedes nevadil.
respond
deleted user
number of posts
date of registration
Saturday 21.02.2015 00:56, RE:
Dobrý den. Z technického hlediska je lepší volbou VW Multivan. Je celkově robustnější a při správné údržbě s ním nebývají vážnější problémy. Za stejnou cenu však oproti Vianu starší a pravděpodobně v horším stavu. Ani s mercedesem ale neuděláte chybu.
respond




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.