0
back
 

diskuze k tématu: Jaké koupit nové auto: Mitsubishi ASX vs. Suzuki S-Cross / zkušenosti se značkami

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, automobilky, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
JimClark
number of posts5
date of registration10.02.2017
Friday 10.02.2017 22:17, Jaké koupit nové auto: Mitsubishi ASX vs. Suzuki S-Cross / zkušenosti se značkami
Ahoj vespolek. Potřebujeme vyměnit našeho starého naftového VW Touran za jiný vůz. Jelikož nám poklesl nájezd na max. 10 tis. km ročně a vůz využíváme zejména na hodně krátké, ale časté cesty, pak připadá v úvahu benzíňák. Původně jsme chtěli opět Tourana, ojetého do 3 let, ale v benzínu a ceně tak cca do 380 tis. Kč, je to v podstatě nemožné. Chceme spíš něco většího, vč. kufru, tak mne napadlo trochu si připlatit (peníze jsou dnes levné ) a jít raději do nového, než kupovat mladou ojetinu ve stejné relaci.
Zaujaly mne Mitsubishi ASX, 1.6 MIVEC a Suzuki S-Cross, 1.0 BoosterJet, chci se zeptat na vaše zkušenosti / rady / názory / tipy ke zmíněným vozům, příp. alternativy na jiné nové vozy či mladé kvalitní ojetiny... Děkuji předem za vaši ochotu a čas.
respond
HoNZA
number of posts248
date of registration28.04.2008
Sunday 12.02.2017 19:56, RE: Mitsubishi ASX vs. Suzuki S-Cross
JimClark posted by:
Ahoj vespolek. Potřebujeme vyměnit našeho starého naftového VW Touran za jiný vůz. Jelikož nám poklesl nájezd na max. 10 tis. km ročně a vůz využíváme zejména na hodně krátké, ale časté cesty, pak připadá v úvahu benzíňák. Původně jsme chtěli opět Tourana, ojetého do 3 let, ale v benzínu a ceně tak cca do 380 tis. Kč, je to v podstatě nemožné. Chceme spíš něco většího, vč. kufru, tak mne napadlo trochu si připlatit (peníze jsou dnes levné ) a jít raději do nového, než kupovat mladou ojetinu ve stejné relaci. Zaujaly mne Mitsubishi ASX, 1.6 MIVEC a Suzuki S-Cross, 1.0 BoosterJet, chci se zeptat na vaše zkušenosti / rady / názory / tipy ke zmíněným vozům, příp. alternativy na jiné nové vozy či mladé kvalitní ojetiny... Děkuji předem za vaši ochotu a čas.


Mitsubishi s motorem 1.6 mivec je spolehlivé, z motorizací ASX s velikou rezervou nejspolehlivější. Navíc jezdí i v Lanceru, kde jsou zkušenosti již dost dlouhé a ukazují, že je to opravdu spolehlivý motor. O litrovém suzuki se moc neví, dává se tam od faceliftu, což je cca 3 měsíce a zkušenosti chybí. Konstrukcí má předpoklad být spolehlivý, ale realita se teprve ukáže /i vzhledem k tomu, že je konstrukčně podstatně složitější než to Mitsubishi/.
Zkušenost s řízením mám jen se starší verzí S-Crossu, ale s pohonem 4 kol a naftovým motorem. Jízdně je to velice podařené auto, pro 4 lidi dostatečně pohodlné a prostorné. Užitná hodnota se druhem pohonu nemění, ale jízdní vlastnosti dost zásadně. Svezte se a uvidíte
respond
JimClark
number of posts5
date of registration10.02.2017
Wednesday 15.02.2017 10:00, RE: Mitsubishi ASX vs. Suzuki S-Cross
Díky, na S-Cross už máme termín.
respond
JimClark
number of posts5
date of registration10.02.2017
Tuesday 21.02.2017 09:59, zkušenosti se značkami Suzuki / Mitsubishi
Jak je vidět, moc zkušeností s těmito novými vozy není, není se co divit, prodeje nejsou až tak vysoké a ne všichni sem chodí.
Zeptám se tedy jinak, jaké máte obecně zkušenosti s těmito značkami? Je něco, na co je si potřeba dát pozor?
respond
D33Z3R
number of posts1
date of registration30.05.2017
Tuesday 30.05.2017 20:51, Suzuki VItara vs Mitsubishi ASX
ASX se časteji porovnává s vitarou jako konkurentem. Vlastním novou vitaru, zatím najeto 3500 Km, zatím to není dost dlouho abych psal nějaké recenze ale zatím mám z auta dobrý pocit, mám jej ve výbavě elegance a musím říct že je to paráda, ještě stará, poctivá atmosféra 1.6, jede opravdu pěkně, hlavně nad 2500 otáček. LED světla mohu jen doporučit, svítí opravdu dost, běžně přesvicuji většinu aut s xenony, co jsem se setkal tak i novou atecu, jinak nejvíce bych asi vyzdvihnul navigaci a celkově dotykovou obrazovku s parádní odezvou (zatím bohužel není v češtině, mě to naštěstí nevadí) a asi parkovací kameru kterou mám poprvé. Jediný divný pocit mám z převodovky, na kterou si i snažím dávat pozor a při výměně oleje při 5000Km to chci probrat v servisu, konkrétně při řazení z 1 na 2 je slyšet takové divná zacvaknutí jakoby, ještě jsem se s tím nesetkal, nejsem jediný, pozoruje to skoro každý. Jinak podvozek je odladěn parádně, jezdí se mi s ní skvěle po okreskách, ale i po dálnicích kde točí při 130 pro atmosféru krásných 3200 otáček. Zatím co jsem slyšel tak si v servisech myslí že by auto mělo být spolehlivé jako předchozí SX4, kterou právě měla Vitara nahradit. Jelikož se vitara vyrábí od roku 2015 a zatím se žádný velký problém neobjevil, tak si myslím že mají i pravdu.
respond




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.