0
back

diskuze k tématu: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK

category of topic classification: poradna, volná diskuze, diskuze o tipcars
Radim Dufek
number of posts2
date of registration03.11.2021
Tuesday 16.11.2021 09:38, Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
Dobrý den, inzeruji na vaších stránkách prodej BMW cabrio a ozval se mi přes e-mail frewillysodh.201@gmail.com člověk z UK, že si vůz vyzvedne přes agenta, který vše obstará a peníze složí předem na účet bez prohlídky vozu, což se mi zdá velmi neobvyklé.
Nemáte prosím s tímto někdo zkušenost? Není to podvod?
Zde co mi napsal:
Projednal jsem to s přepravní společností a byl přidělen přepravní agent, který si má auto vyzvednout. Přepravce přijde s plnou mocí k vyřízení papírů a vyzvednutí auta.

Mohu provést platbu bankovním převodem na váš účet?
Který den byste byli k dispozici přepravci, aby si vůz vyzvedl?

Pozdravy,
Alfred

Děkuji za případné vaše doporučení
S pozdravem
Radim
respond
nahlásit
David V
number of posts2079
date of registration16.05.2007
Tuesday 16.11.2021 10:10, RE: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
citation:
reakce na: Radim Dufek, 16.11.2021 09:38 (Dobrý den, inzeruji na vaších ...)

S těmito praktikami nemám osobní zkušenost, nicméně ten vývoj bývá takový, že když už to skoro vypadá, že si pro auto dopravce přijede, tak se vyskytne nějaká drobná finanční komplikace a zájemce bude chtít něco uhradit po Vás s tím, že Vám to připočítá k ceně.

Skutečnost bude taková, že Vy mu vyjdete vstříc, přijdete o peníze a pro auto si nikdo nepřijede a zájemce už se neozve.

Můžete to zkusit ověřit do kroku, že po Vás budou chtít peníze. Pak to stopněte.
respond
nahlásit
Radim Dufek
number of posts2
date of registration03.11.2021
Tuesday 16.11.2021 10:15, RE: RE: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
Moc děkuji za vaši reakci, schválně to zkusím a dám vědět.
S pozdravem
Radim
respond
nahlásit
danet - redakce TipCars
number of posts551
date of registration16.11.2012
Tuesday 16.11.2021 10:17, RE: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
citation:

Dobrý den, k nabídkám tohoto typu buďte prosím velmi obezřetní. Ano, může se jednat o podvodníky. V minulosti jsme na podezřelé praktiky "zájemců" o vůz upozorňovali v tomto článku: https://www.tipcars.com/magazin/nase-tema/prodavate-vuz-pozor-na-podvodniky.html Opatrnost je na místě a mnohdy je lepší podezřelou komunikaci raději ukončit. Přeji klidný den a jen poctivé zájemce.
respond
nahlásit
Lukás
number of posts1
date of registration16.07.2021
Tuesday 16.11.2021 13:18, RE: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
citation:

Ahoj, už jen to ,že někdo poptává Evropu do UK je přinejmenším divné. To je podvodník ,který naváže kontakt a bude chtít poslat ..., pokud máte čas konverzujte ale hlavně peníze neposílejte! Je to docela výživné..
respond
nahlásit
number of posts
date of registration
Tuesday 16.11.2021 18:32, RE: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
citation:

Ztráta času se tím zabývat, jen zbytečně dáváte další data podvodníkům. Když jsem před rokem prodával auto, přišlo mi několik podobných nabídek - podle adres vše dohledatelní podvodníci. Několik grázlů na stejném principu už funguje i z českých adres. Doporučuji smazat, ukončit konverzaci a přidat do seznamu blokovaných odesilatelů. Ale pokud někdo věří na zázraky - kdo chce kam - pomozme mu tam
respond
nahlásit
uwa1
number of posts219
date of registration18.10.2016
Thursday 02.12.2021 09:20, podvod
Tento typ podvodov sa šíri po webe už pekných pár rokov takže je čudné, že o ňom niekto ešte nepočul. A nevie si o ňom ani nič nájsť na webe. Keď už teda nie je schopný na prvý pohľad odhaliť takýto pokus o podvod.
respond
nahlásit
capslock
number of posts355
date of registration28.07.2007
Thursday 02.12.2021 17:53, RE: Nabídka ná nákup vozu podezřelého člověka z UK
citation:

Stalo se mi to samé - je to tak, jak píše David V - po několika vyměněných zprávách, když už bude transakce "na spadnutí" po tobě bude chtít peníze k uhrazení nějakého poplatku nebo kauce za kontejner, už si to přesně nepamatuju.

A na druhé straně byl evidentně "živý" člověk, žádný překladač, ptal se na specifické technické detaily - patrně je dost naivních prodávajících, kvůli kterým se tyhle podvody vyplatí :)

Naprostá ztráta času podobným žebrákům vůbec odpovídat.
respond
nahlásit

update
you watch this topic

stop watching this topic
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, all rights reserved.