0
back
 

diskuze k tématu: Verso nebo Zafira?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 11.03.2013 10:16, Verso nebo Zafira?
Zdravím

Které z MPV je lepší volba? Opel Zafira Classic+ 1,8i nebo Toyota Verso Active 1,8i? Auto by mělo vozit pětičlenou rodinu, příležitostně až 7 lidí. Ročně do 20000 km, převážně kratší trasy. Auto bych si nechal +/- 10 let.
Cenově i výbavou jsou obě auta srovnatelná, výkon a spotřeba uváděné výrobcem jsou u Versa o něco lepší. Verso má ve 2. řadě 3 samostatná sedadla, Zafira jen lavici. 6. a 7. místo má Zafira v základu, Verso za příplatek. Převodovka je u Versa 6-tistupňová, u Zafiry 5-tistupňová. Kufr je u Zafiry o 160 l větší. Zafira má pozinkovanou karoserii, Verso ne. Toyoty prý jsou velmi spolehlivé. Opel má co do spolehlivosti pověst horší, ale konkrétně Zafira B s 1,8i motorem by měla být vcelku bezproblémové auto. Design je mi sympatičtější u Zafiry, i když to je asi vedlejší.
Připadá mi to poměrně vyrovnané. Co paradíte? Nebo vybrat v této cenové relaci něco úplně jiného?
Děkuji za odpověď, H.
respond
deleted user
number of posts
date of registration
Monday 08.04.2013 23:29, Re:
Dobrý den. Na krátké vzdálenosti správně volíte benzínové motory. V případě Opelu Zafira je benzínová osmnáctistovka s manuální pětistupňovou asi nejlepší volbou. Neměly by s ní být žádné problémy a spotřeba se bude držet v rozumných hodnotách. Pokud proti ní postavíte podobně vybavenou Toyotu Verso, je velmi těžké Vám některý z těchto vozů doporučit. Obě auta toho mají hodně společného. Toyota má o něco lepší dílenské zpracování a vzhledem k tomu, že si automobil plánujete ponechat po dobu 10 let, potom bych Vám spíše doporučil právě Toyotu Verso. Zafira rozhodně není špatné auto, nicméně tabulky spolehlivosti hovoří jasně - vozy značky Toyota pravidelně obsazují přední příčky.
respond




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.