0
back

diskuze k tématu: Palubní kamery a jejich použití v silničním provozu

category of topic classification:
mykovec
number of posts33
date of registration13.12.2008
Saturday 27.06.2015 14:41, Kamera
se záznamem ve smyčce s poslední minutou jízdy by měla být u nových aut povinnost. Mám zkušenost jako oběť dopravní nehody a povinná kamera by vyřešila vše, takhle se to táhlo týdny. Dneska je klidně možné, že vás sestřelí ze silnice, policajti přijedou, nafotí, poměří, pozvou podezřelého k výslechu a pokud na místě nenadejchá, nechají ho v klidu odjet a jezdit dál. Podezřelý má 2-3 týdny čas si vymyslet jak "to bylo" a obět má smůlu a protože není účastníkem řízení ani vám nemusí říct, jak vyšetřování probíhá.

respond
nahlásit
stréc od piva
number of posts652
date of registration23.11.2007
Saturday 27.06.2015 22:07, kaka
takže když mám v autě kameru a na dálnicí začne někdo dělat chujoviny a ohrožovat mne,tak mám volat četníky,pokračovat v nahrávání a pak dojet někam na služebnu a vyexportované data jim předat nebo na jaký email to poslat ?
respond
nahlásit
kamil321
number of posts70
date of registration19.01.2012
Monday 29.06.2015 11:45, kamera ano ne
Jak jsem pochopil, tak je stále dost možná varianta pokuty a hádání se s orgánem o tom, zda je ve výhledu z vozu v zorném poli nebo ne, takže záleží na každém jednotlivci policie jak si danou situaci vyloží. Jediné řešení vidím v namontování přímo do jednotky speciálního autorádia. Druhá věc je, že některé země, třeba jako Rakousko, ji údajně zcela zakazují.
respond
nahlásit
Koloss
number of posts641
date of registration19.09.2008
Tuesday 30.06.2015 16:27, RE: Kamera
mykovec posted by:
se záznamem ve smyčce s poslední minutou jízdy by měla být u nových aut povinnost. Mám zkušenost jako oběť dopravní nehody a povinná kamera by vyřešila vše, takhle se to táhlo týdny. Dneska je klidně možné, že vás sestřelí ze silnice, policajti přijedou, nafotí, poměří, pozvou podezřelého k výslechu a pokud na místě nenadejchá, nechají ho v klidu odjet a jezdit dál. Podezřelý má 2-3 týdny čas si vymyslet jak "to bylo" a obět má smůlu a protože není účastníkem řízení ani vám nemusí říct, jak vyšetřování probíhá.

Pokud bude mít kameru v autě ten viník nehody, tak záznam vydat nemusí, protože má právo nesvědčit proti sobě.
respond
nahlásit

update
you watch this topic

stop watching this topic
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.