0
back

diskuze k tématu: pohodlné auto pro pět osob do 180tis.

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 24.03.2015 10:31, pohodlné auto pro pět osob do 180tis.
Dobrý den,
možná jsem jen špatně hledala, ale nenašla jsem odpovídající tip.
Děti nám odrůstají, máme tři, a potřebujeme se pohodlně vejít do nějakého spolehlivého auto, které by nezruinovalo rodinný rozpočet. Syn se svými 180 cm potřebuje poskládat nohy, ten druhý ho bude co do výšky za chvíli mít, a navíc při delších cestách hodně trpí bolestí zad, takže by potřeboval možnost alespoň naklopení sedadla. Dcera zase ještě potřebuje alespoň \"bobek\", takže ideální by byly tři rozdělené sedadla. Nějakou dobu přece jen ještě budeme jezdit společně.
Můžete mi poradit?
Děkuji.
respond
nahlásit
number of posts
date of registration
Wednesday 25.03.2015 21:57, RE:
Dobrý den. Pokud byste nepožadoval samostatná sedadla, velmi pohodlné auto je například Citroën C5. Jinak doporučuji vůz z kategorie MPV, kde určitě neuděláte chybu s Fordem C-Max, velmi dobrou volbou může být i Seat Alhambra, Ford Galaxy nebo Opel Meriva či Zafira.
respond
nahlásit
KoobaS
number of posts1067
date of registration23.04.2014
Thursday 26.03.2015 09:11, RE:
Karel - TipCars.com posted by:
Dobrý den. Pokud byste nepožadoval samostatná sedadla, velmi pohodlné auto je například Citroën C5. Jinak doporučuji vůz z kategorie MPV, kde určitě neuděláte chybu s Fordem C-Max, velmi dobrou volbou může být i Seat Alhambra, Ford Galaxy nebo Opel Meriva či Zafira.

Máte nějakou reálnou zkušenost s C-maxem, Merivou či Zafirou? Všechna tři auta jsou vhodná maximálně pro 4 lidi...
Meriva patří do segmentu B aut, tedy malá auta.
C-max i Zafira postavená na podvozku aut nižších středních tříd.
Pokud má jet v autě pět lidí, je potřeba místo na šířku a ne spoustu místa nad hlavou...

Já bych takovou situaci asi řešil buď koupením 406 a za zbylé prachy jí "repasoval." Pokud se Vám ale kategorie MPV líbí, šlo by to vyřešit Fordem S-Max, ten je postaven na podvozku Mondea a o cestování v 5 lidech už se dá mluvit

respond
nahlásit
Petr S
number of posts1250
date of registration28.11.2008
Friday 27.03.2015 00:25, RE:
KoobaS posted by:
Máte nějakou reálnou zkušenost s C-maxem, Merivou či Zafirou? Všechna tři auta jsou vhodná maximálně pro 4 lidi... Meriva patří do segmentu B aut, tedy malá auta. C-max i Zafira postavená na podvozku aut nižších středních tříd. Pokud má jet v autě pět lidí, je potřeba místo na šířku a ne spoustu místa nad hlavou... Já bych takovou situaci asi řešil buď koupením 406 a za zbylé prachy jí "repasoval." Pokud se Vám ale kategorie MPV líbí, šlo by to vyřešit Fordem S-Max, ten je postaven na podvozku Mondea a o cestování v 5 lidech už se dá mluvit

U MPV typu Zafira, Verso apod. jdou zadni sedacky samostatne posunout a naklopit, coz je vyhoda pro 3 cestujici vzadu. Protoze pokud se napr. prostredni sedacka vysune dopredu nebo ty postranni naklopi dozadu, tak si ani 3 dospeli rameny nevadi. Auto stredni tridy zas o tolik vzadu sirsi neni proti MPV typu Zafira (Meriva je opravdu spis jen pro 4). A pokud nejdou vzajemne posunout sedacky, tak ten uprostred az tak moc pohodli nema. Navic v dotazu zaznelo, ze jedno dite jeste jezdi na podsedaku a byl tam i pozadavek na naklopeni sedadla.
respond
nahlásit
KoobaS
number of posts1067
date of registration23.04.2014
Friday 27.03.2015 08:20, RE:
Petr S posted by:
KoobaS posted by:
Máte nějakou reálnou zkušenost s C-maxem, Merivou či Zafirou? Všechna tři auta jsou vhodná maximálně pro 4 lidi... Meriva patří do segmentu B aut, tedy malá auta. C-max i Zafira postavená na podvozku aut nižších středních tříd. Pokud má jet v autě pět lidí, je potřeba místo na šířku a ne spoustu místa nad hlavou... Já bych takovou situaci asi řešil buď koupením 406 a za zbylé prachy jí "repasoval." Pokud se Vám ale kategorie MPV líbí, šlo by to vyřešit Fordem S-Max, ten je postaven na podvozku Mondea a o cestování v 5 lidech už se dá mluvit
U MPV typu Zafira, Verso apod. jdou zadni sedacky samostatne posunout a naklopit, coz je vyhoda pro 3 cestujici vzadu. Protoze pokud se napr. prostredni sedacka vysune dopredu nebo ty postranni naklopi dozadu, tak si ani 3 dospeli rameny nevadi. Auto stredni tridy zas o tolik vzadu sirsi neni proti MPV typu Zafira (Meriva je opravdu spis jen pro 4). A pokud nejdou vzajemne posunout sedacky, tak ten uprostred az tak moc pohodli nema. Navic v dotazu zaznelo, ze jedno dite jeste jezdi na podsedaku a byl tam i pozadavek na naklopeni sedadla.

Když například porovnám šířku 406 a Zafiry B, tak 406 jasně vede. Co se týče zafiry, tak tam je podle mě i málo místa v podélném směru, ale dítě na podsedáku uprostřed by mohlo být ok. Jsem si ale skoro na 100% jistý, že Zafira B nemá samostatné sedáky, ale pouze opěradla. Používám N1 ZAfiru s mřížkou, takže já mám penvě spojená i opěradla, ale sedačky "obyčejných" zafir na netu vypadají stejně, takže jedna velká posuvná lavice a samostatná opěradla (a to v počtu 2,5). Zafira C už má vzadu určitě tři samostatná sedadla, prostorností je na tom obdobně, ale kofortem, odhlučněním je vzdálená tak o 2 generace, a ne pouze o 1.

Takže jo, za pro tenhle případ MPV, ikdyž je moc nemusím. Ale opravdu hledat auto postavené na podvozku střední třídy.
respond
nahlásit
ps.slon
number of posts16
date of registration02.01.2015
Friday 27.03.2015 10:39, pohodlné auto pro pět osob do 180tis.
Kolega nedávno řešil podobný problém, kdy na zadní sedadla potřeboval usadit dva dospělé a mezi ně dětská autosedačka, čili tři plnohodnotná sedadla. Kupoval auto nové a nakonec se rozhodl pro S-maxe. Po navštívení několika autosalónů různých značek koupil právě Forda, protože žádné z ostatních nabízených aut nemělo tři "plnohodnotná" místa. Větší auto už nechtěl, např. Galaxy, Sharan.
Za sebe bych doporučil vyzkoušet Mondeo nebo Passata, jsou to auta menší než S-max, ale místa na zadních sedadlech mají dost. Třeba by vyhovovaly.
respond
nahlásit
wunti
number of posts3
date of registration27.03.2015
Friday 27.03.2015 21:56, pohodlné auto pro pět osob do 180tis
Ještě lze uvažovat i o sedmi mistnych vozech ;)
respond
nahlásit

update
you watch this topic

stop watching this topic
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.