0
back

diskuze k tématu: Převoz vozidla z Dánska přes Dopravní společnost do ČR

category of topic classification: poradna, dovoz vozidel, ostatní
Yulz
number of posts4
date of registration28.10.2017
Saturday 28.10.2017 12:25, Převoz vozidla z Dánska přes Dopravní společnost do ČR
Dobrý den,

mám v úmyslu si pořídit vozidlo (jedná se o SSV - bugina).

Inzerát jsme našel na Bazos. cz, ale po kontaktování prodávajícího jsem zjistil že žije v Dánsku a tudíž i vozidlo je tam.

Chce to vyřídit přes dopravní společnost : www.lines-transport.com, se kterou pak jednám o doručení a platbě.

Celý proces se zdá být v pořádku (přeprava, kupní smlouva ), ale o společnosti jsem nenašel žádné jiné zmínky o už proběhlých přepravách a nějakých zkušeností s nimi.

Požadují zálohu 20% z celkové prodejní ceny - převod na účet.

S tím že mi zboží dovezou až domů a mám 5-denní lhůtu na prohlídku vozidla a dokumentů.

Je to tohle běžný postup nebo je to možný podvod, uvítám jakékoliv zkušenosti s touhle dopravou.

respond
nahlásit
mufik.martin
number of posts248
date of registration09.05.2007
Saturday 28.10.2017 12:41, Podle me podvod
Pusobi to na me jako podvod. Vzal bych auto s vlekem a nekoho, kdo ma ridicak na vlek a jel do danska. Nebo bych nasel bazar, ktery z Danska vozi a nechal je at to za provizi privezou
respond
nahlásit
number of posts
date of registration
Saturday 28.10.2017 13:00, re
přesně tak, žádné peníze nikomu dopředu neposílat, najdi si jiný inzerát na zahraničním serveru a přivez si ho sám nebo si ho nech přivézt českou společností co se tím zabývají

tenhle trik je známý i z jiných odvětví - psi, motocykly atd., teď když mu napíšeš že sis to rozmyslel tak bude tvrdit že už to je zabalené a připravené v přepravní společnosti a bude chtít uhradit náklady, projdi internetová fóra a hlavně nebuď kafka
respond
nahlásit
driver111
number of posts528
date of registration13.03.2013
Saturday 28.10.2017 16:52, RE: re
Humusus posted by:
přesně tak, žádné peníze nikomu dopředu neposílat, najdi si jiný inzerát na zahraničním serveru a přivez si ho sám nebo si ho nech přivézt českou společností co se tím zabývajítenhle trik je známý i z jiných odvětví - psi, motocykly atd., teď když mu napíšeš že sis to rozmyslel tak bude tvrdit že už to je zabalené a připravené v přepravní společnosti a bude chtít uhradit náklady, projdi internetová fóra a hlavně nebuď kafka

jj, přesně je to podvrh.Ani omylem bych to neudělal, je to jasný podvod.
respond
nahlásit
Roman AX
number of posts134
date of registration09.12.2011
Sunday 29.10.2017 06:54, Je to podvod,
ale existují u nás firmy, které ti zakoupené auto přivezou. Jenže to musí být auto zaplacené a v tomhle případě bych to neudělal. A ani bych do Dánska jen tak pro auto s podvalem nejel, protože na fotkách to může vypadat skvěle a skutečnost je jiná, nebo v horším případě žádné auto neexistuje.
respond
nahlásit
number of posts
date of registration
Sunday 29.10.2017 07:11, re
neexistuje, on ani nechce abys tam jel, chce jen poslat tu zalohu, o tom nemá cenu se dohadovat, je toho plny internet, nechapu ze na to muze v dnesni době ještě někdo skocit, jak rikam najdi si jiny inzerat třeba na mobile.de
respond
nahlásit
Yulz
number of posts4
Monday 30.10.2017 14:31, Doklady
Ikdyž mi poslali kopii registrace vozidla a firma je také v databázi firem s vlastním IČ. Já fakt nevím.
Dělali/falšovali by tohle všechno pro 700 EUR ?
respond
nahlásit
Roman AX
number of posts134
date of registration09.12.2011
Monday 30.10.2017 15:28, 700?
proč ne. Jistě nachytá víc lidí. Po sedmi stovkách třeba padesát...
respond
nahlásit
driver111
number of posts528
Monday 30.10.2017 16:52, RE: Doklady
Yulz posted by:
Ikdyž mi poslali kopii registrace vozidla a firma je také v databázi firem s vlastním IČ. Já fakt nevím.Dělali/falšovali by tohle všechno pro 700 EUR ?

nebuď blázen a vykašli se na to, jinak o těch 700 éček přijdeš. Je toho plný internet s těmito podvody.
respond
nahlásit
azerty
number of posts63
date of registration23.06.2016
Monday 30.10.2017 19:10, podvod
Je to celkem casty podvod, poznavaci znameni jsou napadne nizka cena auta, a pozadavek prevodu penez predem (vetsinou nejakym hure dohledatelnym zpusobem typu Western Union).
respond
nahlásit
Yulz
number of posts4
Monday 30.10.2017 23:24, jistota
Jde kontaktovat nějakého odborníka/organizaci, aby se mi nato podívalli/prohledali abych měl jistotu
respond
nahlásit
Dannyk
number of posts8
date of registration16.06.2017
Tuesday 31.10.2017 07:56, Já tě nechápu
Já tě nechápu,proč se ptáš lidí na jejich subjektivní názory, když pak tvrdohlavě věříš, že nejde o podvod ? Internet je inzerátů plnej, pokud nutně chceš tohle i za cenu podvodu(což se mimochodem stalo málem mému známému skrze Airbnb-hledal byt do pronájmu, naštěstí si email, který mu přišel zkontroloval v prohlížeči a vyjel mu odkaz na nespočet fór...- ) tak mu těch 700eur pošli a pak si truchli nad vyhozenými penězi. Jestli tomuhle nevěříš a ten člověk tě kontaktuje skrze email, zkus si nějaký podezřelejší text vložit do googlu taky, třeba ti to otevře oči :)
respond
nahlásit
Yulz
number of posts4
Tuesday 31.10.2017 08:51, tučné
Já to tomu tvrdohlavě nevěřím ! Ale chci mít 100% jistotu, takže se ptám Vás lidí na vaše zkušenosti a rady. Už sem si to právě prohledával a nic podezřelého jsem nenašel. Stejně podle všeho, od toho jdu radši pryč.
respond
nahlásit
6M/T
number of posts47
date of registration10.09.2016
Tuesday 31.10.2017 09:18, RE: tučné
Yulz posted by:
Já to tomu tvrdohlavě nevěřím ! Ale chci mít 100% jistotu, takže se ptám Vás lidí na vaše zkušenosti a rady. Už sem si to právě prohledával a nic podezřelého jsem nenašel. Stejně podle všeho, od toho jdu radši pryč.

Je to jednoznačný podvod. Po první platbě by následovala žádost o další peníze kvůli vyřízení dokladů, poté by byl zádrhel na hranicích a potřeba další platby a tak by to pokračovalo dokud by vám to nedošlo. Ne auto, ale že je to fake. Soused si takhle naběhl s motorkou z Anglie, a to je člověk který se obchodem živí. Nyní se objevují i obrácené pokusy o podvod, na prodávající. Pošleme vám peníze, pro auto/motorku přijede přepravní společnost, jen udělejte exportní doklady. Banka, tedy údajná, vám potvrdí že peníze jsou blokované a že vám je převede ihned po předání na pokyn kupujícího. Samozřejmě se to nikdy nestane. Přepravní firma o ničem neví, obvykle je to nějaký živnostník najatý přes internet, nějaký chudák to koupí, kdekoliv po světě a když se náhodou podaří dohledat registraci tak mu to zabaví a za rok dva tři to máte zpět doma. Možná, a nebo také ne, protože institut nabytí v dobré víře.
respond
nahlásit
astorka5
number of posts1
date of registration29.11.2017
Wednesday 29.11.2017 19:56, řešíme podobnou situaci
Dobrý den, právě řešíme podobný případ: auto jsme našli na bazos.cz, z e-mailové komunikace vzešlo, že je v Dánsku a že ho pošlou dopravní společností na 5 dní, i s dokumenty. O zálohu si zatím neřekl. Prosím o info, jak jste dopadl? Zkusil jste to? Děkuji.
respond
nahlásit
number of posts
date of registration
Thursday 30.11.2017 18:55, RE: řešíme podobnou situaci
astorka5 posted by:
Dobrý den, právě řešíme podobný případ: auto jsme našli na bazos.cz, z e-mailové komunikace vzešlo, že je v Dánsku a že ho pošlou dopravní společností na 5 dní, i s dokumenty. O zálohu si zatím neřekl. Prosím o info, jak jste dopadl? Zkusil jste to? Děkuji.

tak ho raději neřešte, je to podvod

respond
nahlásit
driver111
number of posts528
Friday 01.12.2017 13:29, RE:
Já nechápu ty lidi, co s vidinou ušetřených pár korun, chtějí přijít o tisíce a destitisíce. Nikdy bych neudělal, to, že bych kupoval auto, aniž bych ho viděl, odzkoušel a zkontroloval, vždyť aut je mraky. To si raději zajedu do toho německa a dovezu, nebo najdu firmu, která to dělá, vytipuje a pak se s nimi dá jet přímo pro auto. Ale kupovat auto, dle fotky z bazoše, které je někde v dánsku, no potěš koště. Zkuste mi někdo prosím vysvětlit, proč to ti lidi dělají, co je na tom tak zajímavého?Asi jde o velké dobrodružství a jsou to dobrodruzi
respond
nahlásit
Wulukas
number of posts1
date of registration20.12.2017
Wednesday 20.12.2017 16:50, RE: Převoz vozidla z Dánska přes Dopravní společnost do ČR
citation:
reakce na: Yulz, 28.10.2017 12:25 (Dobrý den,mám v úmyslu si poří ...)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak jste pořídil?? Řeším stejnou situaci. Děkuji L.
respond
nahlásit
number of posts
date of registration
Wednesday 20.12.2017 19:22, RE: RE: Převoz vozidla z Dánska přes Dopravní společnost do ČR
citation:
reakce na: Wulukas, 20.12.2017 16:50 (Dobrý den, chtěl bych se zepta ...)

Je tohle možný? To je skutecne tolik troubu, kteří se i přes varovani prostě chtěj nechat oskubat?
respond
nahlásit
David V
number of posts2075
date of registration16.05.2007
Wednesday 20.12.2017 20:14, RE: RE: Převoz vozidla z Dánska přes Dopravní společnost do ČR
Humusus posted by:
citation:
reakce na: Wulukas, 20.12.2017 16:50 (Dobrý den, chtěl bych se zepta ...)
Je tohle možný? To je skutecne tolik troubu, kteří se i přes varovani prostě chtěj nechat oskubat?

Je.
Mnoho lidí je hnáno touhou získat něco zdarma nebo za pakatel, bez práce a vlastního přičinění. Tohle je přesně ta věc, kterou hledají. Prostě si myslí, že to prodává nějaký trouba, který nezná hodnotu věci, ale takové zázraky se nedějí a rozhodně ne přes net. Pokud je někdo totiž takto negramotný, tak obvykle ani neumí ovládat počítač, jinak by si samozřejmě hodnotu věci zjistil.
respond
nahlásit
1 2

update
you watch this topic

stop watching this topic
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.