David V posted by:
Takže jste si v bazaru na splátky koupila auto, na které jste neměla peníze na jeho pořízení, natož na servis. To, že to muselo být ausgerechnet BMW X5, už ani nebudu komentovat. Na autu neustéle odchází 1 komponenta, takže závada bude asi v nějakém souvisejícím zařízení a ne přímo v komponentě, čili měnit neustále tu komponentu je nesmysl. Zavezte to do BMW nebo někam, kde jim rozumí a kde dostanete záruku na správnou diagnostiku a odstranění závady a připravte se a to, že ta závada může být třeba na převodovce (nebo kam se montuje startér u aut s automatem). Asi to bude chtít další půjčku na její opravu... Ale poučení do budoucna bude k nezaplacení! Ojetá auta se kupují v takové relaci, co jsem schopen vysázet na dřevo a ještě mi zbyde!
Mě bylo také divné, že když tam dám po sobě 4 startéry a všechny odejdou, že to nikomu nepřijde divný. Že mít paní peníze koupí 5, 6 a další startéry.
Co třeba neléčit následek, ale zapátrat nad příčinou? A nedokáže li to současný "měnič startérů", tak ať se zkusí zamyslet někdo jiný.
Ne ale tak, že tam zkusíme dát startér č. 5 a budeme čekat co se stane. Následně pak budeme překvapení ouuu opět po 14 dnech odešel!
Chce se to zamyslet a na základě vyhodnocení neustále se opakujícího poškození zjistit pravou příčinu problému. Např. zjistit, zda ten startér není při prvním použítí natrvalo zaseknut do toho velkého ozubeného kola, kam má zapadnout při startování jeho pastorek. Jestli ano, tak ho to samozřejmě zničí. Jenže to ten mechanik nesmí být debil a musí trošinku myslet.