nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den, máme 3 děti a sháníme 7 místné auto (abychom mohli občas vozit i babičky). Musí mít ve druhé řadě 3 plnohodnotné rozdělené sedačky (umístění 3 autosdaček vedle sebe), třetí řadu bychom využívali jen pro výlety. Preferovali bychom benzin, protože jezdíme většinou jen na krátké vzdálenosti 2-7km. Náš rodinný rozpočet na auto je do 200 000 Kč. Auto by nemělo být starší jak 2005. Nechceme velký objem motoru (do 2.0). U 2.0 bychom raději preferovali kombinaci s plynem. Zatím nás nejvíce zaujal VW Touran 1.6FSI, ale bohužel v 7 místech se prodávají jen staré kusy (2003). V 2.0 EcoFuel je dost limitující malá dojezdnost a automatika přepínání CNG a benzin. Můžete nám prosím poradit, na jaký typ auta a motorizaci bychom se měli zaměřit? Děkuji Robert
7 místné auto, motor benzín maximálně dvoulitr. To vypadá skoro jako mission impossible.
To omezení na maximálně dvoulitr je tam proč? Že by kvůli roční úspoře cca 1 tisíc korun? Vždyť za propad ceny vozu zaplatíte ročně desetitisíce a za palivo taky.
Kritéria splňuje:
1) VW Sharan (nebo Seat Alhambra - je to to stejné auto) 1.8T (já bych do tedy 1,8T nešel, vzal bych raději 2,8VR6, když už benzín)
2) Renault Espace (nebo GrandEspace) 2.0T (podle mne výborné rodinné auto s neuvěřitelným obrovským vnitřním prostorem. Jen se nesmí koupit s motorem 3.0DCi. Ten nebrat ani zadarmo. Ten má na svědomí ty historky o nespolehlivosti Espace 4 generace.)
3) Citroen C8 (nebo Peugeot 807, nebo Lancia Thesis, nebo Fiat Ulysse - jsou to v podstatě totožná vozidla) 2.0
Závěr: Já bych si být na vašem místě vybral auto z bodu 3. Důvodem je, že jak VW tak renault mají turbo. Sice to bude mít výkon, pojede to, ale bude to žrát (což by mohlo vadit - pokud řešíte objem pro patrně vyšší povinné ručení). Takovej C8 s 2 litrovým atmosférickým benzínem bude zlatej. Jen sehnat nestočenej kus...