0
back

diskuze k tématu: automobil vhodný pro ZTP

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 15.04.2015 22:35, automobil vhodný pro ZTP
Vzhledem k úplné amputaci levé nohy, zvažuji koupi malého vozu s automatickou převodovkou.
Předpokládaný nájezd cca 5000/rok. předevší po okrese a okresním městě, potřeba přepravit v kufru rozloženou elektrickou tříkolku, počet přepravovaných osob téměř výhradně 2. Zvažuji koupi Škoda Citigo, vozidlo nemusí být nové.
Zkušenosti s dodatečnou úpravou vozidla na robotizovanou spojku jsou ale nepříznivé.
Do nynějška Renault Grandtour s úpravou, budu prodávat.
Děkuji za doporučení a názor diskutujících.
respond
nahlásit
number of posts
date of registration
Saturday 18.04.2015 00:55, RE:
Dobrý den. Jako alternativu ke Škodě Citigo doporučuji některé z trojice Citroën C1, Toyota Aygo nebo Peugeot 107. Výrobce u nich nabízí automatickou převodovku a nebývají s nimi žádné vážnější problémy.
respond
nahlásit
jnpl
number of posts1
date of registration15.04.2015
Saturday 18.04.2015 16:06, vozidlo pro ZTP
Mám namontované robotizované ovládání spojky API,dodavatel je
API CZ s.r.o.
Slapy 136
391 76 Slapy u Tábora
Bohužel, zkušenosti nejsou příliš příznivé
Zhasnutí motoru při dojezdu do křižovatky(2-3 z 10)
Občas trhavý až skákavý rozjezd,
Dlouhé časové prodlevy
Nepříznivá manipulace při vjezdu do garáže a parkování.
Výhodou je, že lze robotizovanou spojku vyřadit z funkce a vozidlo ovládat klasicky pedály a řadicí pákou.Ještě budeme zkoušet úpravu nastavení ale už mám nedůvěru k jednoduchým řešením. Přitom si myslím, že cit pro chod motoru s řazení mám, dokázal jsem dříve ž řadit a podřazovat i bez spojky, neni tím prosímmíněn rozjezd na 1.stupeň

Z toho důvodu chci případně nové vozidlo v každém případě odzkoušet.
Bohužel, vozidla s automatem u prodejců v podstatě nenajdete, prostě je nemají.
Takže reklama je, vozidla nejsou. Hovořím o malém až středním vozidle do 260 tisíc.
Zkuste ve svém okolí, zda najdete prodejce,ke kterému můžete dojet a vozidlo zkusit.
respond
nahlásit
tomaskrtek
number of posts983
date of registration18.03.2008
Sunday 19.04.2015 10:17, RE: automobil vhodný pro ZTP
nepřihlášený uživatel posted by:
Vzhledem k úplné amputaci levé nohy, zvažuji koupi malého vozu s automatickou převodovkou.Předpokládaný nájezd cca 5000/rok. předevší po okrese a okresním městě, potřeba přepravit v kufru rozloženou elektrickou tříkolku, počet přepravovaných osob téměř výhradně 2. Zvažuji koupi Škoda Citigo, vozidlo nemusí být nové. Zkušenosti s dodatečnou úpravou vozidla na robotizovanou spojku jsou ale nepříznivé.Do nynějška Renault Grandtour s úpravou, budu prodávat.Děkuji za doporučení a názor diskutujících.

citigo se dělá v automatu, stejně jako zmíněný kolínský trojlístek, pokud ale netrváte na novém voze tak se dá za rozumnou cenu koupit zánovní Fiat GrandePunto s automatem a motorem 1.4. hlavní rozdíl od citigo a trojčat je přítomnost zavazadlového prostoru. do Ayga byste asi tříkolku byť rozloženou, nedal, nehledě na výšku hrany nákladového prostoru.
respond
nahlásit
jiri.opolsky
number of posts1
date of registration04.12.2016
Sunday 04.12.2016 22:11, RE: vozidlo pro ZTP
jnpl posted by:
Mám namontované robotizované ovládání spojky API,dodavatel je API CZ s.r.o.Slapy 136391 76 Slapy u TáboraBohužel, zkušenosti nejsou příliš příznivéZhasnutí motoru při dojezdu do křižovatky(2-3 z 10)Občas trhavý až skákavý rozjezd, Dlouhé časové prodlevyNepříznivá manipulace při vjezdu do garáže a parkování.Výhodou je, že lze robotizovanou spojku vyřadit z funkce a vozidlo ovládat klasicky pedály a řadicí pákou.Ještě budeme zkoušet úpravu nastavení ale už mám nedůvěru k jednoduchým řešením. Přitom si myslím, že cit pro chod motoru s řazení mám, dokázal jsem dříve ž řadit a podřazovat i bez spojky, neni tím prosímmíněn rozjezd na 1.stupeňZ toho důvodu chci případně nové vozidlo v každém případě odzkoušet.Bohužel, vozidla s automatem u prodejců v podstatě nenajdete, prostě je nemají.Takže reklama je, vozidla nejsou. Hovořím o malém až středním vozidle do 260 tisíc.Zkuste ve svém okolí, zda najdete prodejce,ke kterému můžete dojet a vozidlo zkusit.

Taky jsem se nechal napalit se spojkou API_Becker. Opravy a odtahy mě staly přes dvěstě tisíc, než jsem od stejně postižených kolegů zjistil že je to šunt a že poškozuje spojky aut (málokomu vydržela nad 30 000km). Nakonec jsem si udělal vlastní elektroniku. Trable se spojkou api viz zde: https://drive.google.com/drive/folders/0B0saXo8NL6NmZWFJd055cDJvNFk?usp=sharing
respond
nahlásit
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.