0
back

diskuze k tématu: Dilema do budoucna - nechat si Fabii nebo koupit Tipo?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, ostatní, typ vozidla, osobní, volná diskuze, diskuze o tipcars
Dadanek
number of posts10
date of registration21.10.2016
Tuesday 06.04.2021 17:24, Dilema do budoucna - nechat si Fabii nebo koupit Tipo?
Ahoj pratele,
koukam, co se ted dava za benzinove motory a trosku z toho mam dilema...

Vlastnim jednickovou fabii combi 1.9 SDI, dovezenou z italie, ktera jezdi skvele, nema jedinou rez, jen jednu vadu... bud topi na maximum a nebo studeny fukár na maximum.... nejde regulovat teplota... dokonce u ni funguje i klimatizace a nikde neunika... zkratka super auto, ale na me jezdeni max 15 000 km rocne asi ne idealni. Hlavne v zime jezdim do prace 3x tydne 5 km tam a zpet. Prijde mi ji skoda... jinak nejsem zadny zavodnik a jeji lenost mi nevadi...

No a kdyz ted koukam, co davaji do novych aut, trivalce, obsah 1.0, tak me laka koupit benzinove fiat tipo 1.4, 70 kw... liny to bude stejne a ocekavam, ze hodne dlouho let nebudu resit skoro nic... na druhou stranu mi to prijde zbytecne... vubec nevim vlastne, co mam delat... k autum se chovam hezky a aspon budu vedet, mit nejakou jistotu na nekolik let... ale tu mam tak trochu i ted ve fabii... jde opravdu utahat diesel motor po meste, i kdyz ho neturuji po ceste do prace a jednou mesicne mu dam aspon delsi projizdku?

Predem rikam, ze nejsem nejaky bohaty cech a davat 250 tisic za nove auto se mi nechce, ale z hlediska budoucna jsem ochoten do toho jit... jen nevim, zda prevazujou pozitiva...

dekuji vsem za rady
respond
nahlásit
Bronn
number of posts128
date of registration23.11.2014
Wednesday 07.04.2021 11:11, RE: Dilema do budoucna
citation:
reakce na: Dadanek, 06.04.2021 17:24 (Ahoj pratele,koukam, co se ted ...)

Temhle starym dieslum prakticky nevadi kratke popojizdy, a obzvlaste ve variante SDI, jelikoz nema turbo. Protoze turbo je to co dostava zabrat na kratkych trasach.
Takze jedinny neduh co zustava spojen s kratkymi trasami je rychlejsi degradace motoroveho oleje, ale to se tyka i benzinovych motoru. Takze mente olej maximalne po 15k km ci po jednom roce (pro klid duse muzete i casteji, autu to jen prospeje) a nebudete mit problem.
Takze pokud jste s fabii spokojen, neni treba auto menit, novy benzinovy motor bude na kratkych trasach trpet vic nez tenhle stary SDI.
respond
nahlásit
Dadanek
number of posts10
date of registration21.10.2016
Wednesday 07.04.2021 15:19, RE: RE: Dilema do budoucna
citation:
reakce na: Bronn, 07.04.2021 11:11 (Temhle starym dieslum praktick ...)

Ja menim na fabii olej kazdych 10k km... Ale u toho fiata kratke trasy nevadi, nebot nema prime vstrikovani... S fabii jsem celkem spokojeny, levne dily, spolehlivy motor a ona je zkratka zachovala, nikde nic neklepe, jezdi krasne... Ale zase nevim, co bude za 5 let... A s fabii se nedostanu do jinych mest s eurem 2 nebo 3... Je to zkratka dilema... Ale nakonec zvitezi asi usetreni penez :)
respond
nahlásit
mufik.martin
number of posts248
date of registration09.05.2007
Thursday 08.04.2021 06:58, RE: RE: RE: Dilema do budoucna
citation:
reakce na: Dadanek, 07.04.2021 15:19 (Ja menim na fabii olej kazdych ...)

Vjezd do měst s EUREM 2 nebo 3 bych zatím neřešil, bůh ví kdy a zdali vůbec to v ČR zavedou, řešil bych to opravdu až v okamžiku, kdy tato situace nastane....jinak já na vašem místě bych asi nechal opravit topení u fabie, aby fungovalo normálně a jezdil bych tak dlouho, dokud nezačne vykazovat nějaké velké známky opotřebení nebo investic, ale jinak fabia 1 a motor SDI je poměrně nesmrtelná kombinace, která se dá za udržet v dobrém stavu za rozumné peníze. Takže pokud vyloženě netrváte na tom, že chcete nové / zánovní auto tak bych těch 250 tis za fiata nevyhazoval a ještě pár let jezdil dokud fabia slouží. A až se začne sypat, nebo zavedou zákazy vjezdu do měst třeba za 5 nebo 10 let, tak pak bych to začal řešit.
respond
nahlásit
gottak
number of posts234
date of registration10.06.2010
Friday 09.04.2021 10:02, RE: RE: RE: Dilema do budoucna
citation:
reakce na: Dadanek, 07.04.2021 15:19 (Ja menim na fabii olej kazdych ...)

Tak určitě nechat Fabku s SDI, tahle kombinace klidně najezdí 1 mega, auto nerezne, nechal bych opravit topení a jinak pohoda
respond
nahlásit
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.