0
back
 

diskuze k tématu: Vyšší kombi s cenou kolem 350tis.? Poraďte prosím

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, automobilky, česká vozidla, francouzská vozidla, japonská vozidla
iamlukaszajic
number of posts7
date of registration18.03.2017
Saturday 18.03.2017 22:59, Vyšší kombi s cenou kolem 350tis.? Poraďte prosím
Ahoj,

jelikož náš dvojkový golf už pomalu, ale jistě míří do důchodu, je čas se podívat po něčem novém. Poslední týdny jsem pročítal fóra a diskuze, abych si udělal alespoň představu o tom, co potřebuji, ale už se v tom začínám ztrácet a proto prosím o radu.



Abych to nějak shrnul, bral bych novější (2014+/do 100tkm), ideálně vyšší, spolehlivý kombik, do kterého v klidu naložím velkého psa a budu s ním moci vyrazit do hor nebo někam na polňačku bez toho, abych to hned sedřel (4x4 by taky nebyla k zahození). Roční nájezd bude menší (tak 10-15K) takže spíš benzín s cenovkou kolem 350tis.



Zamiloval jsem se do Scouta, ale za tuhle cenu to bude tak 8 let staré auto co má nalítáno přes 200tkm, což mi přijde dost. Jelikož chci mít s autem co nejmenší strarosti, koukal jsem i po něčem novém ala Duster, kde si ale nejsem jistý provedením. Cesta do Norska asi nebude v Dusteru to nejpříjemnější, že?



Další variantou jsou nové kombíky, se kterými se ale moc nevydám mimo silnici. Na mysli mám hlavně nové Tipo, Fabii III, Focuse nebo novou i30, která by měla co nevidět vyjít.



Vím, že tu teď míchám dvě různé kategorie, ale spíš by mě zajímalo, jestli existuje něco podobného jako je Scout, ale s nižší cenou. Koukal jsem i na Outbacky, ale ty jsou zase někde jinde co se týče provozních nákladů i ceny.



Každopádně budu rád za jakékoliv rady, co pořídit, než si třeba našetřím na vysněného Scouta nebo Outbacka
respond
gravestone
number of posts105
date of registration14.02.2016
Saturday 18.03.2017 23:14, V70
Co třeba tohle?

http://www.tipcars.com/volvo-v70/volvo-v70-20-d4-summumxenonnavi-5497604.html

Není to čtyřkolka, ale stojí za shlédnutí. Pokud hledáte něco vyššího, tak koukněte i na derivát XC70.
respond
Zdeny60
number of posts1231
date of registration08.09.2009
Sunday 19.03.2017 07:21, RE: Vyšší kombi s cenou kolem 350tis.? Poraďte prosím
iamlukaszajic posted by:
Ahoj, jelikož náš dvojkový golf už pomalu, ale jistě míří do důchodu, je čas se podívat po něčem novém. Poslední týdny jsem pročítal fóra a diskuze, abych si udělal alespoň představu o tom, co potřebuji, ale už se v tom začínám ztrácet a proto prosím o radu. Abych to nějak shrnul, bral bych novější (2014+/do 100tkm), ideálně vyšší, spolehlivý kombik, do kterého v klidu naložím velkého psa a budu s ním moci vyrazit do hor nebo někam na polňačku bez toho, abych to hned sedřel (4x4 by taky nebyla k zahození). Roční nájezd bude menší (tak 10-15K) takže spíš benzín s cenovkou kolem 350tis. Zamiloval jsem se do Scouta, ale za tuhle cenu to bude tak 8 let staré auto co má nalítáno přes 200tkm, což mi přijde dost. Jelikož chci mít s autem co nejmenší strarosti, koukal jsem i po něčem novém ala Duster, kde si ale nejsem jistý provedením. Cesta do Norska asi nebude v Dusteru to nejpříjemnější, že? Další variantou jsou nové kombíky, se kterými se ale moc nevydám mimo silnici. Na mysli mám hlavně nové Tipo, Fabii III, Focuse nebo novou i30, která by měla co nevidět vyjít. Vím, že tu teď míchám dvě různé kategorie, ale spíš by mě zajímalo, jestli existuje něco podobného jako je Scout, ale s nižší cenou. Koukal jsem i na Outbacky, ale ty jsou zase někde jinde co se týče provozních nákladů i ceny. Každopádně budu rád za jakékoliv rady, co pořídit, než si třeba našetřím na vysněného Scouta nebo Outbacka


C čem je Outback provozně jinde, než Scout? To se ptá majitel třetího Subaru a 10 let ježdění s nimi. Nyní jezdící na Outbacku 2,5i.
respond
iamlukaszajic
number of posts7
date of registration18.03.2017
Sunday 19.03.2017 08:04, RE: Vyšší kombi s cenou kolem 350tis.? Poraďte prosím
Zdeny60 posted by:
C čem je Outback provozně jinde, než Scout? To se ptá majitel třetího Subaru a 10 let ježdění s nimi. Nyní jezdící na Outbacku 2,5i.


Nemyslel jsem jinde vůči Scoutu, ale jinde vůči mým požadavkům (max tří leté auto, malý nájezd, 350tis apod.). Koukal jsem i na nějaké ojeté outbacky kolem 250tis., hrozně se mi líbí, ale tím, že se v autech nevyznám a chci auto, na které se pár let nebude muset víc sáhnout, tohle asi není ta správná cesta.

respond
Bronn
number of posts128
date of registration23.11.2014
Sunday 19.03.2017 15:06, naroky
Rekl bych ze si musite ujasnit priority a z nejakeho naroku slevit. Vzdyt jste si v podstate i sam odpovedel, ze skodovka v provedeni scout bude min. 8 let stara a vy chcete neco do stari 3 let. Ono moc aut v provedeni kombi a s vyssi svetlou vyskou se nevyrabi a natoztak aby byla jeste levnejsi nez skodovka...
Pokud ustoupite nejakemu pozadavku, v uvahu by se dalo brat duster ci logan, nebo octavka kombi, apod.
Nebo neco o dost starsiho - outback, XC70, atd.
respond
deleted user
number of posts
date of registration
Sunday 19.03.2017 17:03, parametry
přesně tak, když použijeme všechny vaše požadavky tak z toho vychází pouze ten Duster
respond
iamlukaszajic
number of posts7
date of registration18.03.2017
Sunday 19.03.2017 17:51, RE: parametry
Humusus posted by:
přesně tak, když použijeme všechny vaše požadavky tak z toho vychází pouze ten Duster


S Dusterem mám hlavní problém v provedení interieru. Nikdy jsem v tom neseděl, ale hádám, že na delší cesty to nebude to nejpříjemnější auto. Sice se někam dál pojede 2-3x za rok, ale i tak. Má někdo reálné zkušenosti z dlouhých cest Dusterem?

Jako druhá varianta mi furt trčí v hlavě Fabia III kombi, popřípadě scoutline. Ví někdo, na jakou maximální světlou výšku lze tohle auto dostat? Základ je tuším nějakých 135mm, ale když se k tomu přidají 17" kola a nějaké podložky? + samozřejmě nějaký kryt motoru apod. Nevím, jestli nepíšu blbost, tak mě kdyžtak neukamenujte.

Je nějaký další "rekordman" v této kategorii levných kombi, který má světlou výšku nejvyšší? Díky moc za rady
respond
Zdeny60
number of posts1231
date of registration08.09.2009
Sunday 19.03.2017 18:05, RE: Vyšší kombi s cenou kolem 350tis.? Poraďte prosím
iamlukaszajic posted by:
Zdeny60 posted by:
C čem je Outback provozně jinde, než Scout? To se ptá majitel třetího Subaru a 10 let ježdění s nimi. Nyní jezdící na Outbacku 2,5i.
Nemyslel jsem jinde vůči Scoutu, ale jinde vůči mým požadavkům (max tří leté auto, malý nájezd, 350tis apod.). Koukal jsem i na nějaké ojeté outbacky kolem 250tis., hrozně se mi líbí, ale tím, že se v autech nevyznám a chci auto, na které se pár let nebude muset víc sáhnout, tohle asi není ta správná cesta.


K provozním nákladům: spotřeba u 2,5i manuál 6°: dlouhodobý průěmr 7,76/100 (píšu si nájezd a doplněné palivo, vedu v X celu tabulku s grafem). je to moc na 16metrákovou 4x4 se 3 diferáky: To dnes žere kdejaká tězší nafta,,,
Náklady na servis: rozovody včetně všech kladek 10 tisíc. Kolik myslíš, že stojí na O III nebo VW? Svíčky 4x200Kč jednou za 120.000km. 4 litry oleje po 200Kč/l (Sunoco Synturo racing 5w50). Filtry 150Kč. je to moc??? Přední brzdy 2xkotouč4x desky asi 4500 za vše. Moc???
Ono je totiž zásadní věc, kde Subaru servisovat. Ale u freye to fakt není. Na toto máme fachmyn, co provedou práci na 120% a ceny ? Chachacha...Samosebou něco drahé je. Zejména HAVPOJ, odpovvídající ceně auat (bude u všech aut), ale bez pojištění se při ťukanci Subaru fakticky prodraží, protože díly kastkle drahý jsou. Jenže se nepojištěným subem jezdí jen vepř domácí. Elektrika je trotlfest, nentrpí na poruchy. Přední sklo je darda, ale na Oktávku taky = pojištění a je to v cajku. Ano, kdo servisuje Subaru u Freye a podobných institucích, pláče nad vějdělkem. My servisujeme Suba jnde a jsme vysmátí

Pokud tě potká smůla a odejde těsnění pod hlavou (může se stát na čemkoliv), pak to dražší je, protože hlavy jous dvě, na rozdíl od ostatních. Jenže to se staně třeba až ve 250tkm (mně se nestalo), ale i pka je oprava za 20 tisíc - počítám v to i srovnání hlav - obou.

OK - každý nechť si vybere dle svého. Chtěl jsem jen uvést ty závratný sumy servisu Subaru...
respond
BobanHTP
number of posts2404
date of registration19.08.2015
Wednesday 22.03.2017 09:52, RE: Vyšší kombi s cenou kolem 350tis.? Poraďte prosím
iamlukaszajic posted by:
Ahoj,jelikož náš dvojkový golf už pomalu, ale jistě míří do důchodu, je čas se podívat po něčem novém. Poslední týdny jsem pročítal fóra a diskuze, abych si udělal alespoň představu o tom, co potřebuji, ale už se v tom začínám ztrácet a proto prosím o radu.Abych to nějak shrnul, bral bych novější (2014+/do 100tkm), ideálně vyšší, spolehlivý kombik, do kterého v klidu naložím velkého psa a budu s ním moci vyrazit do hor nebo někam na polňačku bez toho, abych to hned sedřel (4x4 by taky nebyla k zahození). Roční nájezd bude menší (tak 10-15K) takže spíš benzín s cenovkou kolem 350tis.Zamiloval jsem se do Scouta, ale za tuhle cenu to bude tak 8 let staré auto co má nalítáno přes 200tkm, což mi přijde dost. Jelikož chci mít s autem co nejmenší strarosti, koukal jsem i po něčem novém ala Duster, kde si ale nejsem jistý provedením. Cesta do Norska asi nebude v Dusteru to nejpříjemnější, že?Další variantou jsou nové kombíky, se kterými se ale moc nevydám mimo silnici. Na mysli mám hlavně nové Tipo, Fabii III, Focuse nebo novou i30, která by měla co nevidět vyjít.Vím, že tu teď míchám dvě různé kategorie, ale spíš by mě zajímalo, jestli existuje něco podobného jako je Scout, ale s nižší cenou. Koukal jsem i na Outbacky, ale ty jsou zase někde jinde co se týče provozních nákladů i ceny. Každopádně budu rád za jakékoliv rady, co pořídit, než si třeba našetřím na vysněného Scouta nebo Outbacka


Ahoj, za mě jednoznačně Ford Focus 1.6 Ti-VCT kombi, spolehlivé robustní auto s podvozkem, o kterém si základ Golfu nebo Octávie ale i Astry nechá jen zdát(torzní tyč). Nejde jen o výdrž a spolehlivost podvozku Focusu, která je na špici, ale i o bezpečnost, například na D1 jedeš 130 a v mírné zatáčce přehlédneš větší nerovnost - Oct, Golf a další kombíky s torzní tyčí doslova uskočí a pokud je mokro přestává sranda, Focus má i v základu víceprvkovou nápravu, která Tě ani v takové situaci nebude obtěžovat.
Pak je tu motor, stará dobrá atmosféra, která neobtěžuje turbodírou do cca 1700 jako má 1.2 TSI nebo Ecoboost 1.0, je to jednoduchý motor, celkově spolehlivý a příjemný...

respond
iamlukaszajic
number of posts7
date of registration18.03.2017
Wednesday 22.03.2017 11:38, RE: Vyšší kombi s cenou kolem 350tis.? Poraďte prosím
BobanHTP posted by:
Ahoj, za mě jednoznačně Ford Focus 1.6 Ti-VCT kombi, spolehlivé robustní auto s podvozkem, o kterém si základ Golfu nebo Octávie ale i Astry nechá jen zdát(torzní tyč). Nejde jen o výdrž a spolehlivost podvozku Focusu, která je na špici, ale i o bezpečnost, například na D1 jedeš 130 a v mírné zatáčce přehlédneš větší nerovnost - Oct, Golf a další kombíky s torzní tyčí doslova uskočí a pokud je mokro přestává sranda, Focus má i v základu víceprvkovou nápravu, která Tě ani v takové situaci nebude obtěžovat.Pak je tu motor, stará dobrá atmosféra, která neobtěžuje turbodírou do cca 1700 jako má 1.2 TSI nebo Ecoboost 1.0, je to jednoduchý motor, celkově spolehlivý a příjemný...


Díky moc! Focus se mi docela zamlouvá, ale když jsme ho měli půjčeného v Norsku, bylo to peklo co se týče vnitřního prostoru. Jeli jsme v tom 4 dospělí (do 185cm) a delší trasy byly k nevydržení. Další věcí je že bych se s ním bál asi vyjet mimo silnici někam na polňačku :/

Každopádně se víc a víc uchyluji ke scoutu, který se za tyhle peníze dá sehnat a snad i ten stav bude v pohodě. Bude to cca 2011 s nájezdem kolem 180tkm tak snad to ještě pár desítek tisíc nalítá.

Má někdo zkušenosti s těmito scouty? Je něco, co se kolem těch 200tkm vyloženě sere a na co si dát pozor? Volil bych asi 2.0 TDI CR 103kw. Koukal jsem, že je i benzínová 1.8, ale co jsem tak pročítal, je lepší se jí obloukem vyhnout.
respond
Giorgio
number of posts814
date of registration09.05.2007
Wednesday 22.03.2017 16:38, RE: Vyšší kombi s cenou kolem 350tis.? Poraďte prosím
iamlukaszajic posted by:
Je něco, co se kolem těch 200tkm vyloženě sere a na co si dát pozor?


Na co si dát pozor, je hlavně zabezpečení a dobrá pojistka. Každé 4. ukradené auto v ČR je octavia. Je větší pravděpodobnost, že to auto nečekaně zmizí, než že se fatálně pokazí.
respond




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.