0
back

diskuze k tématu: Rapid - rozvody v r. 2014

category of topic classification: poradna, technické dotazy, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 05.05.2014 23:52, Rapid - rozvody v r. 2014
Dobrý den,

uvažuji o novém Rapidu 1.2 TSI 77kW. Auto je mi sympatické, považuji ho za dobrý mix výkonu, prostoru a ceny. Klíčová je pro mně ale spolehlivost, automobil by měl sloužit řadu let.

S nervozitou jsem ale sledoval aféru s rozvody, které trápily motorovou řadu EA111. Automobilka v jednu dobu zesílila řetěz a přepracovala napínák, nicméně se mi nepovedlo získat přesvědčivý důkaz o vyřešení problému. Nechce se mi kupovat Octavii pouze kvůli novému typu motoru s řemenem, když mi Rapid jinak vyhovuje. Odrazují mě u ní vysoké ceny příplatkové výbavy.

Zajímalo by mne, jestli se běžný uživatel již nemusí motorové řady EA111 bát.

Děkuji, Lukáš
respond
nahlásit
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Tuesday 06.05.2014 16:55, Rapid - rozvody
U Rapida (ani u novějších TSI, cca po 2012) jsem zatím problém nezaznamenal, ani známí, kteří to prodávají a servisují. Možná to vychytali, ale raději bych počkal na příští rok, kdy se plánuje u Rapidu generační obměna motorů. Nová generace nejsou jen jiné rozvody, ale celkově by už měly ty motory být vychytané. Nebo se podívat po nějaké roční oktávce s 1,2 TSI z programu škoda plus. Problém je, že ta auta mají často nesmyslně bohatou výbavu a cenově jsou pak na úrovni funglovky po slevě. Ale za podívání nic nedáte.
respond
nahlásit
xtrox
number of posts233
date of registration01.11.2012
Wednesday 07.05.2014 10:56, ...
změny, které popisujete, proběhly (tuším) v létě 2011.
u nového auta - rok výroby 2014 - se neobávám žádného špeku
respond
nahlásit
Falewick
number of posts25
date of registration07.09.2011
Friday 23.05.2014 10:35, rozvody
Nakonec jsem dal na většinový názor a Rapida objednal.

Vypadá to, že problém byl zažehnán někdy v průběhu roku 2011 (Fabia, Octa, Yeti...) a Rapid vyráběný od 2012 už dostával pouze upravené motory.

Zkazky o výměně rozvodů na 90% služebních vozů ve 30.000 km působí hrozivě, ale žádnou takovou jsem o Rapidu nikde neobjevil.

Děkuji diskutérům a panu šéfredaktorovi Směšnému za odpovědi...
respond
nahlásit
number of posts
date of registration
Thursday 05.06.2014 12:42, re:
Dobrý den. Motory řady EA111 jsou svým poruchovými rozvody skutečně vyhlášené, nicméně výrobce na problému zapracoval a nabízí již několikrát přepracovanou variantu napínáku rozvodového řetězu (verze K), s nímž by už neměl být problém. U nového auta se tedy podle mého názoru nemusíte problémů s rozvody obávat.
respond
nahlásit
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.