Ahoj, souhlas s Humususem, výběr máš fajn, takže soustředit se na to najít něco v dobrém stavu, to dá nejvíce práce asi. U obou aut dej pozor na korozi, pořádně prohlédnout na zvedáku!

Jinak francouzi nejsou v ničem horší, jen musí člověk vědět, co vybrat, ale to platí i pro koncernové vozy i Fordy...
Já v roce 2013 koupil Peugeot 206 1.1 44kw r.2002, sloužil mi dobře tři roky a velmi dobře jsem jej dál prodal. Za 44000kč jsem měl vůz s funkční klimou, 2xairbag, ABS, 4xrepro,vyhřívaním zrcátek i mlhovkama. Co více si přát?
Jezdil jsem denně 2x40km po dálnici s celkovou spotřebou 6,6l. Co více si přát? Díly(kvalitní druhovýroba, nemyslím China, PL) jsou levnější než pro Fábii I, co více si přát?

Proto bych s klidným svědomím přibral do výběru:
- Fiat Punto Grande 1.4 2006+ > můj favorit!
- Suzuki Swift 1.3 2005+ - rozpočet je na hraně, ale jinak výborný točivý motor, japonská spolehlivost hlavních dílů
- Peugeot 206 1.4 2006+ - jde o hodně vylepšený 206, žádné zásadní problémy vůz nemá. U mě boduje interiérem, živým motorem, levnými díly z druhovýroby, jednoduchá konstrukce vozu
- Opel Corsa D(IV) 1.4 2006+ - velmi podařené auto, bohužel opět bude těžké vlézt se do rozpočtu. Libí se mi naladění podvozku a motor, který s malou Corsou hýbe dost slušně