0
back

diskuze k tématu: Subaru Impreza II – doporučíme nákup atmosferického boxeru?

category of topic classification: japonská vozidla
brin
number of posts727
date of registration28.03.2011
Friday 01.07.2016 13:49, Dvoulitr
S dvoulitrem v kombíku a tímto modelem jsem jel, dají se sehnat v relativně obstojném stavu kolem 70000 Kč, když člověk ví, kde má hledat. Svezení je to vynikající, permanentní čtyřkola, k dispozici je !redukce!, takže když člověk chce, jde si s tím i docela zablbnout motor má dost síly. Je to skutečně trochu jiné svezení než v čemkoliv od konkurence. Doporučuji.
respond
nahlásit
Zdeny60
number of posts1249
date of registration08.09.2009
Saturday 02.07.2016 16:53, 2 litr je základ
Menší kubaturu rozhodně nebrat, byť by nabídka byla sebelepší. 2 litr je naprosto základní motor, aby to trochu jelo. Je třeba si uvědomit že nemalá část výkonu se ztratí v pasivních odporech 3 diferenciálů a stálém pohonu 4x4.
Jinak 2 litr v rukách schopného řidiče dokáže velice dobře pobavit, limitem nebude výkon, ale schopnostio řidiče. Subaru není a nikdy nebylo o rychlosti v přímém směru )kupř. rekordy na dálnicích), ale na složitých technických tratích. A tam patří i tato Impreza. Nečekej extra pohodlí a ticho v kabině. Ale čekej kontakt se syrovým autem (navzdrty relativně slabému motoru), přasné řízení, poněku nepřesné řazení (resp. odpor kladoucí řadící páku) a hodně dobrý přenso informací od kol.

Nicméně, kdybych směl poradit, doporučuji radějí přišetřit a koupit Imprezu v provedení WRX s "pouhými" 169kW a nebudeš se stačit divit. je dokázáno, že tato motorizace dokáže už setsakra dobře jet a je to proti 2,0i totálně jiná liga.

Více info od fundovaných lidí najdeš na stránkách subaristů: např. www.subarufaclub.cz a dalších. Tam jsou lidé, co Subaru vlastní řadu let a mají xtou generaci a auta si mnohdy sami servisují, nebo s nimi jezdí k lidem, co jim opravdu rozumí, ne jen k měničům dílů.
respond
nahlásit
HoNZA
number of posts248
date of registration28.04.2008
Monday 04.07.2016 07:24, RE: 2 litr je základ
Zdeny60 posted by:
Menší kubaturu rozhodně nebrat, byť by nabídka byla sebelepší. 2 litr je naprosto základní motor, aby to trochu jelo. Je třeba si uvědomit že nemalá část výkonu se ztratí v pasivních odporech 3 diferenciálů a stálém pohonu 4x4.Jinak 2 litr v rukách schopného řidiče dokáže velice dobře pobavit, limitem nebude výkon, ale schopnostio řidiče. Subaru není a nikdy nebylo o rychlosti v přímém směru )kupř. rekordy na dálnicích), ale na složitých technických tratích. A tam patří i tato Impreza. Nečekej extra pohodlí a ticho v kabině. Ale čekej kontakt se syrovým autem (navzdrty relativně slabému motoru), přasné řízení, poněku nepřesné řazení (resp. odpor kladoucí řadící páku) a hodně dobrý přenso informací od kol.Nicméně, kdybych směl poradit, doporučuji radějí přišetřit a koupit Imprezu v provedení WRX s "pouhými" 169kW a nebudeš se stačit divit. je dokázáno, že tato motorizace dokáže už setsakra dobře jet a je to proti 2,0i totálně jiná liga. Více info od fundovaných lidí najdeš na stránkách subaristů: např. www.subarufaclub.cz a dalších. Tam jsou lidé, co Subaru vlastní řadu let a mají xtou generaci a auta si mnohdy sami servisují, nebo s nimi jezdí k lidem, co jim opravdu rozumí, ne jen k měničům dílů.

Souhlasím s tím, že přeplňovaný čtyřválec 2.5 169 kW jede neuvěřitelně. Stejně bych ale atmosférické motory nezavrhoval. Motor 1.6 v impreze nejde špatně. Nejde ho samozřejmě srovnávat s WRX, ale na to že se pere s tolika odpory je jeho dynamika srovnatelná třeba s Octavií 1.6 MPI, navíc má tu redukci, která je synchronizovaná a jde jí řadit i při jízdě a díky tomu i v plném obsazení jízda nijak dramaticky nestrádá. Dostávám tohle auto jako náhradní vozidlo v Sedlčanech v Subaru a spotřeba při normální, dynamičtější jízdě vychází na 7.9 litru na 100 km.
Dvoulitr je samozřejmě podstatně lepší a na něm se mi líbí, že některé součásti jsou společné s WRX a tudíž maximálně předimenzované - třeba spojka. Díky tomu tenhle motor takřka nezná opotřebení, i spojka vydrží dlouho za 200 000 km. Řazení není nijak zázračně hladké, ale není s ním problém. Spotřeba u dvoulitru při normální jízdě mi vychází na necelých 9 litrů /jezdím se sedanem, co se tváří jako WRX/ a dynamicky rozhodně nestrádám. Interiér imprezy není nijak krásný, ale kdo chce subaru tak si ho nekupuje kvůli krásnému interiéru.
respond
nahlásit
Hobba
number of posts1
date of registration09.07.2016
Saturday 09.07.2016 11:20, Zkušenost WRX kombi 2.0 165kW rok 2005
Mohu se podělit stručně o zkušenost se svou Rézou. Mám ji 2 roky, kupoval jsem ji, když měla 240k nyní má 280k. První spojka se dělala při 250k - začla prokluzovat. Co se sjíždí velmi rychle jsou nízkoprofilové pneumatiky 17", hlavně tada kraje
Je to malej kombík, spíš takovej sportback, nic moc se do něj nevejde, když řídím - mám 190cm, tak za mě už si sedne jen nějaké drobné děvče nebo dítě.
Spotřeba? hohohoo... dá se s ním jezdit úspotně (prý), já nevím, nikdy to nevydržím dýl jak 100km. To auto vás nenechá jezdit lážo plážo, člověk si snadno na tu akceleraci vybuduje závislost a v kombinaci v HKS ventilem, to prostě chcete pořád slyšet. Jezdím tedy v městě kolem 12 litrů, spíš 11,5. Když jedu dál po dálnici, tak při rychlostech 150-190 celou cestu si to vezme 10,5 litru. Když jedeme se ženou a prckem na chatu, tak jezdíme za 9 litrů :) Do skoroprázdné nádrže taknuji v průměru 53 litrů a ujedu na to od hodně ostrých 370km po cca 500km. Nejčastěji ujedu 450km na nádrž.
Pokud o tom někdo uvažuje, tak já ho v tom musím podpořit. Asi je fajn si turbo Imprezu pořídit k jinému autu s nížšími náklady na provoz, tak jak to máme my doma. Každý kilometr, i ten kdy vezete babičku stojí nejmíň 7 korun
Další důležitá věc - tyhle imprezy, pokud budou v pěkném stavu na ceně už jen porostou. Pro někoho to může být i zajimavá investice.

A teď to nejdůležitější - dávejte si VELKÝ POZOR při výběru. Já je pořád trošku sleduju a semo tamo se jedu na nějakou podívat a skoro každá je po "větší" bouračce, nebo nemá vůůůbec doloženou údržbu ze servisu. Kdyby vás zajímalo něco konkrétnějšího, tak se ptejte.
respond
nahlásit
danet - redakce TipCars
number of posts549
date of registration16.11.2012
Monday 11.07.2016 09:38, RE: Zkušenost WRX kombi 2.0 165kW rok 2005
Hobba posted by:
Mohu se podělit stručně o zkušenost se svou Rézou. Mám ji 2 roky, kupoval jsem ji, když měla 240k nyní má 280k. První spojka se dělala při 250k - začla prokluzovat. Co se sjíždí velmi rychle jsou nízkoprofilové pneumatiky 17", hlavně tada kraje Je to malej kombík, spíš takovej sportback, nic moc se do něj nevejde, když řídím - mám 190cm, tak za mě už si sedne jen nějaké drobné děvče nebo dítě. Spotřeba? hohohoo... dá se s ním jezdit úspotně (prý), já nevím, nikdy to nevydržím dýl jak 100km. To auto vás nenechá jezdit lážo plážo, člověk si snadno na tu akceleraci vybuduje závislost a v kombinaci v HKS ventilem, to prostě chcete pořád slyšet. Jezdím tedy v městě kolem 12 litrů, spíš 11,5. Když jedu dál po dálnici, tak při rychlostech 150-190 celou cestu si to vezme 10,5 litru. Když jedeme se ženou a prckem na chatu, tak jezdíme za 9 litrů :) Do skoroprázdné nádrže taknuji v průměru 53 litrů a ujedu na to od hodně ostrých 370km po cca 500km. Nejčastěji ujedu 450km na nádrž. Pokud o tom někdo uvažuje, tak já ho v tom musím podpořit. Asi je fajn si turbo Imprezu pořídit k jinému autu s nížšími náklady na provoz, tak jak to máme my doma. Každý kilometr, i ten kdy vezete babičku stojí nejmíň 7 korun Další důležitá věc - tyhle imprezy, pokud budou v pěkném stavu na ceně už jen porostou. Pro někoho to může být i zajimavá investice. A teď to nejdůležitější - dávejte si VELKÝ POZOR při výběru. Já je pořád trošku sleduju a semo tamo se jedu na nějakou podívat a skoro každá je po "větší" bouračce, nebo nemá vůůůbec doloženou údržbu ze servisu. Kdyby vás zajímalo něco konkrétnějšího, tak se ptejte.

Dobrý den, napište prosím o Vašem autě recenzi na TC: http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost Vaše zkušenosti se tak dostanou k většímu počtu čtenářů. Děkujeme!
respond
nahlásit
Strejda Michal
number of posts1
date of registration24.10.2018
Wednesday 24.10.2018 18:37, RE: Zkušenost WRX kombi 2.0 165kW rok 2005
citation:
reakce na: Hobba, 09.07.2016 11:20 (Mohu se podělit stručně o zkuš ...)

Dobrý den, já se jen chtěl zeptat jestli by se dalo takové auto uživit. Když dám příklad: Kolik stojí do vaší verze subaru Kardan nebo diferák nebo když zmíním rozvody u boxeru, na kolik vás to tak vyjde.. Subaru ještě nemám, ale plánuju si ho pořídit jen mám strach, abych vyšel s penězi na ty náhradní díly, kdyby se mi to teda začalo kazit. Kdyžtak jestli bych vám mohl zavolat a promluvit si o tom ? Bylo by to fajn jestli máte čas.
respond
nahlásit
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.