0
back
 

diskuze k tématu: 4x4 vhodné i na dálnici

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 24.02.2014 15:35, 4x4 vhodné i na dálnici
Dobrý den,
potřeboval bych poradit s výběrem staršího, spolehlivého 4x4 s cenou do 120t. Kč. Využití by bylo pro cesty na chalupu v horách a do práce pro max. 4-5lidí, cca 60km jedním směrem (40km dálnice, zbytek okresky a 3km solidní kopec, asfalt, 200m dojezd po lesní cestě/louce) a občasné stahování dřeva v lese (lesní cesty).
Ve výběru mám starší typ Grand Vitary (klidně i XL7 verzi) - jen nevím jaký motor, jestli HDi nebo benzín/LPG. A nebo Subaru Forester/Outback s LPG.
Můžete prosím poradit, který z vozů s ohledem na spolehlivost a provozní náklady? (nájezd cca 20tis./rok) Případně doporučit jiný se zvýšeným podvozkem? Nepotřebuji auto na dlouhé cesty, na to máme Mazdu5, jenže s tou při trochu horších podmínkách nevyjedu ani ten kopec po tom asfaltu a zbylých pár set metrů se vyloženě ničí.

Děkuji,
Jirka
respond
deleted user
number of posts
date of registration
Thursday 05.06.2014 14:35, re:
Dobrý den. Subaru Forester je skutečně velmi spolehlivé auto, proto Vám jeho koupi mohu doporučit. Pro Váš roční nájezd se hodí spíše benzínový motor, jak sám uvádíte. Spotřeba atakující hranici 10 litrů na 100 km je v tomto případě myslím dobrým kompromisem vzhledem k jeho příkladné spolehlivosti. Vůz boduje zejména propracovaným pohonem všech kol Symetrical AWD, který mu propůjčuje velmi dobré jízdní vlastnosti a průchodnost terénem.
respond




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.