0
back
 

diskuze k tématu: Větší kombi na výlety za cca 150 tis. Kč - Toyota Avensis nebo Ford Mondeo?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, japonská vozidla, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 08.02.2013 01:35, Větší kombi na výlety za cca 150 tis. Kč - Toyota Avensis nebo Ford Mondeo?
Dobrý den,

hledám ojetinu, kterou chci zejména na výlety a kterou za 3-5 let prodám. Roční nájezd cca do 10 tis. km: 3 x týdně sednu do auta, abych ujel pár km po městě a zhruba 1-2 x za měsíc pojedu někam dál (100-500 km) - s lyžemi, koly a třeba i 4 pasažéry na palubě. Jsou to asi trochu rozdílné požadavky, ale jak to vyřešit? Mám rád pohodlí, ekonomickou výhodnost a spolehlivost, aby mě auto nenechalo v zahraničí na holičkách. Cenové rozpětí 130 - 170 tis. bez DPH.

Původní záměr byl Mondeo rok 2008, ale když jsem pročítal statistiky spolehlivosti, oslovila mě Toyota Avensis rok 2007, která však bývá o trochu (cca 30 tis.) dražší. Otázkou je, jestli vyšší spolehlivost Toyoty a snad i vyšší výkupní cena po 4 letech je dostatečným důvodem pro koupi. V Mondeu 2008 jsem ještě neseděl, ale to starší bylo na \"pouhý\" kombík příjemně velké a i na zadní sedačce veprostřed se dalo vydržet sedět několik hodit. Což neplatí u Avensisu, kde mi přišla prostřední sedačka hodně tvrdá.

Ani nevím, jestli spíš benzín nebo naftu? Nafta se mi svým tahem a nižší spotřebou zamlouvá víc, ale s benzínem se nemusím bát poruch a skrytých závad.

Děkuji!
respond
Reno
number of posts1352
date of registration30.03.2010
Friday 08.02.2013 09:04, RE: Větší kombi na výlety za cca 150 tis. Kč - Toyota Avensis nebo Ford Mondeo?
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobrý den,hledám ojetinu, kterou chci zejména na výlety a kterou za 3-5 let prodám. Roční nájezd cca do 10 tis. km: 3 x týdně sednu do auta, abych ujel pár km po městě a zhruba 1-2 x za měsíc pojedu někam dál (100-500 km) - s lyžemi, koly a třeba i 4 pasažéry na palubě. Jsou to asi trochu rozdílné požadavky, ale jak to vyřešit? Mám rád pohodlí, ekonomickou výhodnost a spolehlivost, aby mě auto nenechalo v zahraničí na holičkách. Cenové rozpětí 130 - 170 tis. bez DPH.Původní záměr byl Mondeo rok 2008, ale když jsem pročítal statistiky spolehlivosti, oslovila mě Toyota Avensis rok 2007, která však bývá o trochu (cca 30 tis.) dražší. Otázkou je, jestli vyšší spolehlivost Toyoty a snad i vyšší výkupní cena po 4 letech je dostatečným důvodem pro koupi. V Mondeu 2008 jsem ještě neseděl, ale to starší bylo na \"pouhý\" kombík příjemně velké a i na zadní sedačce veprostřed se dalo vydržet sedět několik hodit. Což neplatí u Avensisu, kde mi přišla prostřední sedačka hodně tvrdá.Ani nevím, jestli spíš benzín nebo naftu? Nafta se mi svým tahem a nižší spotřebou zamlouvá víc, ale s benzínem se nemusím bát poruch a skrytých závad.Děkuji!


Toyota si do nových Toyot sjednala dvoulitrový diesel od BMW. Už to samo napovídá. Jinými slovy, diesel v Avensisu je prostě na houby... Takže do Avensisu jedině benzín.
A Mondeo je klasika, tam nepochybíš...

respond
deleted user
number of posts
date of registration
Friday 01.03.2013 23:47, Re:
Dobrý den. Při Vašem ročním nájezdu určitě doporučuji benzínový motor. Pro Vaše výlety bude určitě dobrá verze kombi (jak u Mondea, tak u Toyoty). Myslím si, že Vaše požadavky na prostor uspokojí oba vozy. Mondea, po kterém jste se díval jako první, se vůbec nemusíte bát. Je to velmi dobré a spolehlivé auto se špičkovými jízdními vlastnostmi. Toyoty sice obsazují první příčky v žebříčcích spolehlivosti, Mondeo bude ale určitě dobrou volbou minimálně stejně tak, jako Avensis. Ten Vám samozřejmě mohu také doporučit. Vyzkoušejte si oba vozy a poté se rozhodněte, který je pro Vás ten pravý.
respond




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.