0
back
 

diskuze k tématu: touareg vs.range rover

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, ostatní, typ vozidla, osobní
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 22.11.2013 23:17, touareg vs.range rover
Dobry den,rozhoduji se mezi VW Touareg TDI V10 a Range Rover TD6 v cene kolem 200tis.kc.Muzete prosim poradit ohledne spolehlivosti,diky.
respond
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Tuesday 26.11.2013 14:47, kasičky
Kasičky jdou obě auta. Servisní náklady můžou být obrovské, zvlášť u zanedbaných kusů (a bohužel jich bude v této cenové kategorii většina). U Touarega bych se na V10 TDI vykašlal - viz jiné aktuální diskuze. S 3,0 TDI a nejlépe bez měchů je uživitelný. Range má větší kouzlo, ale chce to znát někoho, kdo to umí spravovat a dokáže poradit na co si dát pozor.
respond
Ne321
number of posts196
date of registration02.07.2013
Thursday 28.11.2013 10:42, RE: touareg vs.range rover
nepřihlášený uživatel posted by:
Dobry den,rozhoduji se mezi VW Touareg TDI V10 a Range Rover TD6 v cene kolem 200tis.kc.Muzete prosim poradit ohledne spolehlivosti,diky.


Koukam, ze tady se nekdo rozhodnul splachovat penize do kanalu ve velkem. Obe dve auta jsou financni sebevrazda. Motor V10TDI v Touaregu je naprosto nesmyslny motor, ma spotrebu stejnou jako benzinovy osmivalec, radove vyssi servisni naklady a hure jede. Nenapada mne jediny duvod proc tuhle motoraci koupit krome prodejni ceny, ktera je nizka prave kvuli tomu jak spatny tento motor je.

Range Rover je sebevrazda jako celek, mraky neskutecne drahych problemu typu diferencial s zivotnosti 60.000km a cenou opravy pres sto tisic a podobne "radosti". Nebrat ani zadarmo.

Pokud uz chcete podobne auto, tak se poohlednete po Touaregu s benzinovymi motory a to bud 3.2, ktera je celkem spolehliva ale prilis slaba a nebo spise po 4.2V8, ktery zere stejne jako sestivalec, ale jede nepomerne lepe. V pripade snahy o minimalizaci naklady na palivo lze oba motory predelat na LPG. Touareg samozrejme jako celek je hodne nakladne auto na provoz jakozto vicemene vsechna luxusni SUV. Misto auta za dveste tisic smerujte svuj zajem o kousky kolem 300.000Kc, ktere budou v nepomerne lepsim technickem stavu. Pokud je vam zatezko dat za auto o sto tisic vice nez byl vas puvodni rozpocet, tak se poohlednete po jinem automobilu, protoze sto tisic je bezna rocni castka za servis podobnych aut.
respond
deleted user
number of posts
date of registration
Thursday 05.06.2014 17:32, kontrola
Dobrý den. Statistiky i zkušenosti uživatelů říkají, že v tomto případě je určitě lepší volbou Range Rover TDV6. Desetiválcové TDI montované do VW Touareg trpí řadou vážných problémů, jako je odlupování povrchové vrstvy ve válcích, průnik chladící kapaliny do mazacího okruhu, závady turbodmychadel či vstřikovacích jednotek. Koupě ojetého kusu tak je přinejmenším velmi riziková.
respond




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.