0
back

diskuze k tématu: Pomoc při výběru auta na cestování - SUV nebo dodávka?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, automobilky, německá vozidla, japonská vozidla, typ vozidla, osobní, užitkové, obytné
Cufec
number of posts6
date of registration12.01.2016
Tuesday 26.09.2017 15:25, Pomoc při výběru auta na cestování - SUV nebo dodávka?
Dobrý den,
pomůže mi někdo při mém rozhodování o koupi auta. Pořád se nemohu rozhodnout, pročetl jsem už nespočet článků, recenzí, forum, ale stejně pořád nevím co vybrat. Hledám auto převážně na cestování, občasnou práci v lese a tahání vozíku. Nejvíc se dívám po SUV kvůli dlouhým přesunům po dálnici bych asi nechtěl klasický off-road. Další možnost mě napadla nějaká dodávka 4x4. Chystáme se zatím do Skandinávie a Asie, proto bych rád, aby byla značka rozšířená kvůli shánění náhradních dílů a případnému servisu.
S ročním nájezdem počítám cca do 30tis. na každodenní ježdění využívám jiné auta.

Mé požadavky:
- cenově max do 200tis.
- pohon 4x4 + vyšší světlá výška
- pohodlné přední sedačky
- přespání dvou lidí po sklopení zadních sedaček
- spolehlivost
- snadné sehnání dílů i mimo EU
- rozumná spotřeba

Mám několik typů, ale budu rád za jakýkoliv jiný nápad.
Z SUVéček:

Suzuki Grand Vitara - 1,9 DDiS - trochu se bojím spolehlivosti Renault motoru
- 2,4 VVTi - je dražší a není jich moc na prodej, je lepší si připlatit?

Toyota Rav4 - 2,0 D-4D nebo 2,2 D-4D. Máme v rodině Hiluxe 2014 2,5 D-4D po mechanické stránce super, ale jet s tím dál jak z ČR bych teda nechtěl, posez a celkově pohodlí je hrůza, ale co čekat od pracovního off- roadu. Doufám že Rav4 jako suv je na tom o mnoho líp.

Subaru Forester - naftu prý nebrat, ale jak jsou na tom motory 2,0 s turbem jejich životnost a jak moc jsou náročné opravy a drahé díly

Z dodávek:

VW T5 2,5tdi 4x4 je opravdu tak nespolehlivé a je lepší koupit spíše starší T4 SYNCRO?

Předem díky za odpovědi.

respond
nahlásit
PatM
number of posts199
date of registration07.08.2016
Tuesday 26.09.2017 17:07, RE: Pomoc při výběru auta na cestování
Vzal bych Land Cruiser V8 v benzínu
Pokud ti to nezamlouvá tak z toho výběru Rav, ale rozhodně ne naftu, protože není zrovna nejspolehlivější a když do toho ještě naliješ naftu pochybné kvality tak asi daleko nedojedeš. Subaru nevím, ale asi spíš ne, protože mi nepřijde moc dobrá dostupnost dílů.

Zkus kouknout na Nissan X-trail dostupnost dílů by měla být v pohodě a budeš mít docela nové auto což je při cestě mimo civilizaci výhoda pokud nechceš něco co je 30 let starý a opravuje se to kladivem
respond
nahlásit
Cufec
number of posts6
date of registration12.01.2016
Wednesday 27.09.2017 08:18, Pomoc při výběru auta na cestování
Což o to mě by se to zamlouvalo, ale moji peněžence ne.
Nad x-trailem jsem taky přemýšlel, ale celkově se mi moc nelíbí a že by si ho vyloženě někdo chválil podle recenzí to taky ne. Máš s ním nějaké zkušenosti? Jo tak na 30 let starý auto už jsem asi moc rozmazlenej těma novějšíma.
respond
nahlásit

update
you watch this topic

stop watching this topic

similar vehicles on offer:
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, all rights reserved.