Zdeny60 posted by:
Kamaráde, tento problém navlas stejný řeším už druhým rokem. Mám Subaru Legacy 2,0R 121kW kombi z roku 2006, 214.000km. Protože nic netrvá věčně, vybírám už náhradu. Prošel jsem - vše zásadně benzín:- Mazda 6 řada 2008-2015- Mondeo 2,0i a 1,6 EB- Accord 2,0 a 2,4i manuál i automat od roku 2010- Honda CR-V 2,0i manuál- Mazda 3 2,0 165HP nový model- Subaru snad všechny modely včetně XV s manuálem i CVT případně HDM- BMW 530i 200kW kombi rok asi 2007 nebo tak nějak- Civic 1,8i kombi (nový mdel)- Corolla 1,6i manuál- Seta LEON 1,8I 2014- Superb 1,8 tsi- Audi A4 2,0TSFI ročník asi 2008- Focus 1,6i rok 2014 nový model- Avensis rok asi 2011-12- a asi další, na která jsem si teď nevzpomněl.Pokud bych měl jedno jediné z nich vybrat, nevím, které by to bylo, protože ani jedno nesplňuje mé zadání beze zbytku. Mé zadání je: benzín, kombi či HB, spotřeba do 8/100, pohodlí ve smyslu pohodlná sedadla na trasu cca 900km, ticho uvnitř, podvozek, který nevymlátí zuby a duši, auto bude radost řídit, levné na servis (ve smyslu minima oprav, pouze oleje a filtry, občas desky/kotouče a jednou za x let rozvody, pokud nejsou bezúdržbové), nezájem zlodějů, výtečná ochrana proti korozi, dostupný servis na běžná nikoliv exotická auta v okresním městě, byť neznačkový.Vypadlo: - vše od koncernu - zlodeji, pohodlí, chronické potíže s motory TSI napříč značkami a řadami- Mazda - koroze, drahý servis na nové a zánovní vozy (vím, o čem Mazda je, měl jsem 2,5 roku starou Mazdu 3MPS)- Civic, Corolla, Auris, Focus, Leon - nižší střední třída, nepohodlná sedadla (Focus), hluk uvnitř za jízdy (Civic), malý výkon motoru (Corolla, Auris) - Volvo V70 - nelze se hnat s rozumným nájezdem a historií- Accord sedan - nemá kufr a místo vzadu- všechna Subaru s automatem (ať HDM či CVT)Zůstává:- Subaru Legacy 2,0i s manuálem, ale nelze sehnat s malým nájezdem, jinak by mé zadání řešil téměř beze zbytku- Accord kombi s manuálem, ale je to kompromis-místo vzadu, nelze prakticky sehnat slušný kus- Mondeo (tuctovka, má ji kdekdo, benzíny ale nejsou a když, tak většino 1,6EB a turbu se na couračky nějak bráním)- CR-V - ale kladu si otázku, nač mi bude zvýšená krabice, navíc s nepraktickým krátkým kufrem- AVensis s 1,8 nebo 2,0, ale neexistuje nic v ojetých vozech nyní.Paradoxně zajímavě mi vychází BMW 530i kombi, ale je tu pro mě vleké ale a to je zadní náhon, pokud bych trval na manuálu. Ovšem v ČR slušný kus neexistuje a pokud je, je to obvykle automat a 99% je jich s d´ýzlem, což není v zadání. Ještě jsem koukal po Pežotu 508, ale problematické motory 1,6 turbo. Ameriku jsem vyloučil rovnou, nemá nic zajímavého v totmo segmentu, japonci také ne (Lexus IS250 by byl vhodný, ale musel by být o něco větší, ale opět - je to jen zadokolka). Totéž řada GS.Takže nevím, zatím si hýčkáme naše rodinné Legacy a modlíme se, aby ještě X let vydrželo. Co bude pak, to netuším.PS: před chvílí jsem dojel ze SC s novým Rapidem 1,6 dýzl 77kW. Stručně řečeno: tragedie. Tak tohle auto by mi přes práh nesmělo ani omylem.
Dobrý den, pokud jste tak už neučinil, podělíte se o své zkušenosti se Subaru Legacy v recenzi?:
http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost