0
back

diskuze k tématu: Ford Mondeo 1.8 16V CLX

category of topic classification: německá vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 21.02.2006 08:09, Mondeo
Mondeo je pohodlný a prostorný vůz. Jen ta spotřeba by mohla být nižší. Zajímalo by mě, zda se s Mondeem 2,0 DOHC dá jezdit za 7 l, jako ze Sierou či Scorpiem ( uváděl v recenzi majitel ).
respond
nahlásit
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 21.02.2006 08:23, Automat
Automat by se mi taky líbil, ale nějak se toho bojím. Případné opravy jsou dosz nákladné. Taky se pak vozidlo s aut. špatně prodává. Nezadbatelná je i spotřeba. Nebo máte někdo opačný názor ?
respond
nahlásit
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 21.02.2006 08:52, RE: Automat
Zdeněk posted by:
Automat by se mi taky líbil, ale nějak se toho bojím. Případné opravy jsou dosz nákladné. Taky se pak vozidlo s aut. špatně prodává. Nezadbatelná je i spotřeba. Nebo máte někdo opačný názor ?
Měl jsem Mondeo r.v.1996 model 97, 1,8. Koupeno jako ojeté také od firmy v roce 1999 a již mělo najeto skutečných 133000km, pro jistotu opakuji za 2,5 roku 133000km. Proto se musím jen pousmát tomu Vašemu autu od firmy a těm km. Nicméně když jsem ho prodával mělo 312000km a nic moc na něm nezlobilo. Olej jsem vůbec nemusel nedolévat na 15000km, měnilo se jen provozní věci jako brzdy, zavěsění, rozvodový řemen, cívka , nakláněcí motor feflektoru atd. přesně už všechno nevím.
Celou dobu bylo auto servisováno ve značkových servisech k plné spokojenosti. Spotřebu jsem měl dlouhodobě 7,6 l/100km, měřil jsem ji asi prvních 50000km podle plné nádrže ale výpočet za celých 50000km.
Klimatizaci jsem v létě běžně používal.
Jen pro ilustraci, při prodeji do bazaru jsem předal 2 servisní knížky a vůz se stavem tachometru 312000km. Zanedlouho jsem své auto viděl na internetu s krásnými 130000km.
respond
nahlásit
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 21.02.2006 08:54, RE: Automat
Mondeo posted by:
Měl jsem Mondeo r.v.1996 model 97, 1,8. Koupeno jako ojeté také od firmy v roce 1999 a již mělo najeto skutečných 133000km, pro jistotu opakuji za 2,5 roku 133000km. Proto se musím jen pousmát tomu Vašemu autu od firmy a těm km. Nicméně když jsem ho prodával mělo 312000km a nic moc na něm nezlobilo. Olej jsem vůbec nemusel nedolévat na 15000km, měnilo se jen provozní věci jako brzdy, zavěsění, rozvodový řemen, cívka , nakláněcí motor feflektoru atd. přesně už všechno nevím.
Celou dobu bylo auto ...
Ještě k předešlému textu jednalo se o Mondeo kombi.
respond
nahlásit
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 21.02.2006 09:01, RE: Automat
Zdeněk posted by:
Automat je o pohodě, spotřeba pak vzrůstá oproti manuálu především při jízdách ve městě. Co se týka spolehlivosti, jsou obecně auta s automatem v lepším stavu, protože automat řízený počítačem udržuje motor v optimálním režimu a nehrozí předčasné opotřebování motoru přetáčením nebo provozem v příliš nízkých otáčkách, podle manýrů majitele. Jen je důležité dodržet předepsané výměny oleje v převodovce.
(Galaxy V6 automat)
respond
nahlásit
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 21.02.2006 10:28, RE: Automat
TAO posted by:
Automat je o pohodě, spotřeba pak vzrůstá oproti manuálu především při jízdách ve městě. Co se týka spolehlivosti, jsou obecně auta s automatem v lepším stavu, protože automat řízený počítačem udržuje motor v optimálním režimu a nehrozí předčasné opotřebování motoru přetáčením nebo provozem v příliš nízkých otáčkách, podle manýrů majitele. Jen je důležité dodržet předepsané výměny oleje v převodovce.
(Galaxy V6 automat)
Ano naprosto s vámi souhlasím - automat zabrání podtáčení notoru - neřesti lidí, kteří si myslí, že když budou auto honit v nízkých otáčkách, tak že ušetří benzín, naopak tím poškozují motor. (zvyšují vůli ventilů ...)
respond
nahlásit
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 21.02.2006 11:22, RE: Mondeo
PV posted by:
Mondeo je pohodlný a prostorný vůz. Jen ta spotřeba by mohla být nižší. Zajímalo by mě, zda se s Mondeem 2,0 DOHC dá jezdit za 7 l, jako ze Sierou či Scorpiem ( uváděl v recenzi majitel ).
Za 7 L se v žádném případě jezdit nedá, leda tak z kopce na volnoběh, 2.0 si při běžném provozu řekne o ca.8,5-9 L, při ostřejší jízdě není problém 12 a víc.....
respond
nahlásit
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 21.02.2006 14:25, RE: Mondeo
Roman posted by:
Za 7 L se v žádném případě jezdit nedá, leda tak z kopce na volnoběh, 2.0 si při běžném provozu řekne o ca.8,5-9 L, při ostřejší jízdě není problém 12 a víc.....
Trošku jsem překvapen tou spotřebou, nad 10 litrů benzínu. Známý má z 98 r. Mondeo v motorizaci 1.8 16v, spotřeba po městě do 10 litrů tutově. Fakt ten automat si bere tolik? Sám osobně vlastním Astru předělanou na LPG, ale spotřeba je tak jen o litr vyšší.
Chtěl bych si v dohledné době koupit ojeté Mondeo, 5 roku staré , 1.8 16v, ale jak slyším tu spotřebu, tak mě to celkem odrazuje... uvažuju o přestavbě na LPG (kombi). Jít do toho?
respond
nahlásit
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 21.02.2006 18:40, RE: Mondeo
George posted by:
Trošku jsem překvapen tou spotřebou, nad 10 litrů benzínu. Známý má z 98 r. Mondeo v motorizaci 1.8 16v, spotřeba po městě do 10 litrů tutově. Fakt ten automat si bere tolik? Sám osobně vlastním Astru předělanou na LPG, ale spotřeba je tak jen o litr vyšší.
Chtěl bych si v dohledné době koupit ojeté Mondeo, 5 roku staré , 1.8 16v, ale jak slyším tu spotřebu, tak mě to celkem odrazuje... uvažuju o přestavbě na LPG (kombi). Jít do toho?
Musíte zohlednit, že při provozu na LPG se spotřeba obecně zvyšuje cca o 10-12%.
respond
nahlásit
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 21.02.2006 20:41, RE: Automat
Zdeněk posted by:
Máme Hyundai Scoupé 1,5 AT jako druhé auto v rodině.Předtím jsme neměli s automatickou převodovkou žádné zkušenosti.Ze začátku bylo vše OK,ale pak začaly problémy.Převodovka špatně řadila,auto bylo líné,no prostě hrůza.Vše bylo způsobené špatným olejem,takže výměna byla nutná.Auto bylo také o hodně línější.Není divu,dřívější majitelka s ním vozila po Praze děti do školky,takže vůz trošku "zatuhl",ale jinak vše v pořádku.Slabší vozy spojené s automatem mají nižší výkon při nízkých otáčkách,ale jak se to rozjede,tak zátah je celkem slušný na automat.Kdybych se měl rozhodovat o koupi automatu,přizval bych si k tomu nějakého odborníka,je to sice fajn pohodová jízda,ale kupujte jen spolehlivé kusy.Případné opravy nejsou zrovna levné,ale komu se líbí mít volnou jednu ruku,tak proti gustu žádný dišputát P.S:AT bych koupil už jen se silnějším motorem a hlavně v novějším modelu,v dnešní době se spičkové automaty pomalu mohou vyrovnat i manuálu
respond
nahlásit
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 27.02.2006 19:16, Otáčky ve 130 3000?
Mám Mondeo 93 1.8 16v s manuálem pětikvalt a při 130 mám na dálnici mám 3700 otáček. Takže ty 3000 u automatu se mi moc nezdají, připadá mi to jako překlep místo 4000. Ale zkušenost nemám, nebudu se hádat.

Co se týče spotřeby LPG, tak podle energie v LPG a benzínu ten rozdíl je až 20% podle složení směsi porpan/butan. 10% většinou pravda není, vypadá to spíše jako reklamní žvást. Tomu odpovídá i spotřeba 13 litrů LPG v té recenzi, benálu si to ve městě běžně bere 10-11 litrů.
respond
nahlásit
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 17.05.2006 01:41, RE: Mondeo
George posted by:
Přestavbou Mondea Combi na LPG velkou nádrží v kufru za sedačkama se,podle mě ztratí to nejlepší,co na tom autě je-a to dvoumetrová široká rovná plocha k dispozici během sekundy jednim pohybem....možná jestli se u nás montuje ten toroid do místa na rezervu.
respond
nahlásit
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 21.02.2007 19:44, Výměna výfukové soustavy
Ahoj potřeboval bych poradit při výměně výfuku.Máte někdo zkušenosti s výfuky.Jakou značku výfuku mam koupit na ford mondeo combi 1.6l benzin 1996.rok.Nevím co mám vybrat.pokaždé mi radí mechanici něco jiného,tak nevím.Děkuji za radu Zdenda P.
respond
nahlásit
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.