tomaskrtek posted by:
Pepe posted by:
tomaskrtek posted by:
Pepe posted by:
tomaskrtek posted by:
Pepe posted by:
tomaskrtek posted by:
Pepe posted by:
PetrT posted by:
Krtek ma pravdu. Kdy byla exekuce zapsana v registru exekuci nebo na inspektoratu u auta neni dulezite .Dulezite je kdy nabyla pravni moci. A to muze byt klidne daleko drive nez zacne exekutor radit.Vypis z registru exekuci ma pouze informativni hodnotu, za nic neruci.
Jasne. Cituji "pred tydnem byla na byvaleho majitele ktere dal auto do bazaru uvalena exekuce". Což znamená, že byla exekuce vyhlášena, max že nabyla právní moci. Že by se exekutor někam uráčil a zabouchal na dveře, čtete vy 2 mezi řádky, já ne.
jestli neumíš číst mezi řádky je tvoje chyba. úředník z dopravky nemůže mít relevantní informaci o datu započetí exekuce ale toliko o tom kdy se o ní dozvěděl. to že se nejedná o shodná data dojde snad i malému dítěti.
A jestli umíš číst i to, co je napsaný, tak si přečti můj první příspěvek. Exekutor může majetek zabavit i zpětně, byl-li prodán za nápadně nevýhodných podmínek. Spousta lidí takhle dosáhne alespoň na nějaké peníze, novýmu majiteli zbydou akorát oči pro pláč, přestože v době prodeje ten člověk v exekuci nebyl. Ale dobře věděl, že se smyčka stahuje...
naprosto irelevantní informace. pán koupil auto v bazaru, takže za nápadně nevýhodných podmínek to být nemohlo. pokud by byla požadovaná cena prodávajícím podstřelená tak si to vykoupí bazarník za keš nebo to dohodí kamarádům. a jestli to bazar vykoupil za keš tak je pán je z obliga protože bazar ručí za právní čistotu i kdyby 100x tvrdil opak. chtělo by to trochu myslet než něco plácneš. ale uznávám že s tím mívám občas problém i já.
Tak ty víš ze všech nejlíp, jak to bylo, to já chápu. Ale jelikož jsem pro poměrně blízkou osobu zprostředkovával podobnou akci "levný auto = rychlý prachy", tak jsem to dost konzultoval s lidmi, co s tím mají co do činění. Tak jsem jen poukázal na riziko, o kterém se obecně moc neví. To, že to v tobě vzbudilo potřebu oponovat, není můj problém.
tím že jsi někomu pomohl ke spáchání trestného činu (podvod či poškozování věřitele) bych se být tebou moc nechlubil. pokud si vzpomínám tak to byla nějaká A6ka či čo. ale nechápu proč se to snažíš aplikovat na tuhle situaci která je diametrálně odlišná. pán to koupil jako každý jiný smrtelník v bazaru, ne od nějakého vychcánka který se snažil ulít peníze než skončí v exekuci.

když někomu zprostředkuju právní rady, aby si byl vědom všech rizik, který s sebou daná transakce nese, tak se dopouštím tr. činu

. Tu už je Silvestra, bo co? Mirku Dušíne
i napomáhání k trestnému činu je trestný čin. ale odbočuješ od tématu-jak tohle souvisí s tím že pán koupil v bazaru auto?
Tak holt pro dojíždějící polopaticky:
Nad kamarádem visela hrozba konkurzu. Přišel o papíry, neměl na splácení leasingu (posledních pár splátek). Byl švorc. Jelikož jsem znal člověka, kterej se do toho auta "zamiloval", tak jsem pomohl s formalitami - doplacení leasingu, opravu po nehodě, následný převod. Jelikož jsem se obával, že by dotyčná osoba mohla o auto přijít, tak jsem se u kamaráda právníka informoval, co BY SE DĚLO, kdyby byl konkurz opravdu vyhlášen. Dostal jsem info viz výše. Jelikož od té doby uplynulo dost doby, a konkurz STÁLE VYHLÁŠEN NEBYL, tak mi řekni, ty Vševěde, z čeho bys mě chtěl obžalovat
A když jsi tak chytrej, tak taky víš, že exekutor může v případě movitých (třeba zrovna z důvodu, že to bazarník vykoupil za nestandardní cenu) požádat o předběžné opatření, a nechat vozidlo zajistit do skončení exekuce. S největší pravděpodobností nový majitel o vozidlo nepřijde, ale hrozí, že ho nebude moci nějakou dobu provozovat.