citation:
reakce na: Golf10, 22.05.2020 16:19 (Jestli chceš auto min na 10 le ...)
Neočekávám, že do auta budu lít jen pohonné hmoty. Chápu, že se kdykoli může něco pokazit, ale chtěl bych vybrat tak, abych nejezdil v totálním střepu a přitom si udržel spolehlivý základ auta.
Ten případný start/stop nejde vypnout?
Nějak jsem ZAZDIL sem napsat, že roční nájezd může být reálně cca 8 tisíc km (+/- 2 tisíce) Nečmyslím, že se vyšplháme výš. To už pak dle rady kamaráda ten diesel nedává vůbec smysl. Ale jsem laik, snažím se vybrat něco, co sice "umím" řídit, ale to ostatní se musím naučit za pochodu.
Zkoušeli jsme sednout do Toyoty Auris (100k km, 250k cena) ale to je pro mě prostě menší stísněné auto. Proto ta předražená Octavie, která má ovšem jako jediné auto vzadu dost místa. Myšleno z těch, které jsme zkoušeli a přicházely nějakou dobu tohoto výběru do úvahy.
Jestli nenajdu rozumnou Octávku mám ještě plán B v podobě Seat Leon, který sice není tak prostorný jako Octavie, ale je na tom líp než ostatní auta, která jsme tomuto testu podrobili a to i více než třeba Dacia Logan MCV nebo VW Golf. A Leon už má zajímavější cenovku než Octavie.
Před nějakou dobou jsme vkládali naděje i do Renaultu Mégane SCe, ale ten nakonec taky nedopadl. Hlasoval by pro něj někdo před Seatem Leon?