freebike1 posted by:
bitner posted by:
freebike1 posted by:
Dobrý den ,prodávám ojetá auta minimálně 20 let a doslova každé auto s LPG je učiněná katastrofa. LPG není homologováno výrobci vozidel a jedná se vždy o narušení funkčního celku - navrtání potrubí, narušení elektroinstalace a tím navazující problémy. Neustále svítí kontrolka diagnostiky motoru (řídící jednotka motoru nechápe co se s autem děje když jede na plyn) podpálené ventily, škubání, nepravidelný volnoběh. To co jsem viděl vzbuzuje téměř vždy údiv jakým amatérským a nebezpečným způsobem je LPG do vozidel namontováno. Dále šetřílci nerespektují zkrácené servisní intervali které vyžaduje LPG provoz, speciální svíčky, revize po 10000 km nebo jednom roce provozu, prošlé LPG nádrže, prodřené přívodní potrubí. No prostě hrůza . Řeším neustále nebožáky, kteří si koupily staré LPG auto s úmyslem úžasně ušetřit a pak sem jezdí s reklamacema , že to cuká, nejede, nestartuje, svítí diagnostika, zadírají se ventily . Některé motory bez přimazávání ventilů vůbec nevydrží atd ....prostě hrůza. Mám rád ekologii - ale bez řádného servisu, pravidelné NÁROČNĚJŠÍ údržby nebude žádný motor s LPG spolehlivě fungovat a to si mnozí neuvědomují a jen dají do kalkulačky úsporu na palivu a nezamyslí se nad tím co vlastně to LPG je a jak funguje a jaká je třeba nadstandardní péče a údržba aby fungovalo bezchybně.

A proc si myslis, ze ti tam ta auta lidi vozi? Protoze s tim nemaji zadny problem? Protoze to jede jak z praku?Trochu bych te poopravil:
Dobrý den ,prodávám ojetá auta minimálně 20 let a doslova každé auto je učiněná katastrofaLogicky. Kdyz uz se nekdo potrebuje zbavit auta z jineho duvodu, nez ze se to zacalo srat, tak to prodava vetsinou sam.Navic je snad tvoje svate pravo ty LPG vrazdy odmitnout a nevykupovat to.
Prodávat auto sám a né přes obchodníka ? Možná před 20 lety přes anonnci, dnes chtějí lidé jistotu, záruky, prověření, financování a další služby a né se otravovat na ulici s různými individuji co ti přijedou na inzerát. To co obchodník, soukromník nikdy nenabídne . Hospodský mýtus, že v bazarech končí jen šunky a hezká auta si lidé prodají mezi sebou - si mě rozesmál- není pravda, denně tu mám nádherná servisovaná auta ( je otázka kdo je ochoten zaplatit za kvalitní auto a kdo dá raději přednost bourané, stočené věci z dovozu kvůli ušetřeným pár tisícům). A proč přijímáme i ,,vraždy"s LPG ? Jednoduše proto, že každý na nové, či zánovní auto nemá. Ale řádně kupujícího upozorníme , že dodatečně montované prvky jako je LPG jsou bez záruky. Nelze prodávat jen krásná auta po 1. majiteli s plnou servisní histrorií (i když bych si to přál) protože né každý si to může dovolit. A určující co budeme prodávat je zákazník a jeho požadavky.
A ty, co si u Vás koupí tu stočenou dovezenou vraždu taky řádně upozorníte na to co si kupují?
Všichni víme že se v bazarech dají nají pěkný kousky, jenže je jich jako šafránu a obvykle stojí víc než podobné auto prodávané přes soukromou inzerci. Abych to potvrdil že se dá sehnat dobré auto, sháněl jsem teď pro kamarádku něco do 60 tisíc. Shodli jsme se na Puntu II. Prošel jsem pár kousků po brně, naleštěný bídy čekající na holku, kterou víc zajímá vzhled než cokoliv jinýho, a úvěr na auto samozřejmě domluvíme na místě. Jo, jenom je tu poplateček za to že vám dáme k autu i papíry, 5t kč... Pak se objevil jeden osmiventil ve svitávce (taky bazarovej kousek). Krásně žlutý, velký plus. Na místě, auto oťukaný, interiér trochu vybydlenej, ale auto o 15t levnější než už navštívené. Ale dali jsme se do řeči s prodávajícím, hlavní příjem je pro něho servis, tohle dělá snad jenom pro zábavu, protože v autě nová spojka, spoustu nových gufer, novej výfuk, nová baterka, po výměně oleje a rozvodů... Dovoz z Rakous. Jediný mínus auta, letní gumy na pokraji životnosti, a to je popravdě prkotina.... Pak se ještě pán zmínil, že za 4t kč nám přidá i zimní gumy... Doteď nevím kde na tom pán vydělává :D Protože cena auta byla konečná, za nějaký chystání dovozovejch papírů navíc nic nechce...