0
back

diskuze k tématu: Spolehlivé auto do 350 000 Kč

category of topic classification: poradna, typ vozidla, osobní
sweetchichca
number of posts2
date of registration31.10.2015
Saturday 31.10.2015 17:30, Spolehlivé auto do 350 000 Kč
Dobrý den,

mohli byste mi prosím poradit s výběrem vozu do 350.000 Kč?
Zajímaly by mne návrhy na nová i ojetá auta.
Jsem žena, chci opravdu něco SPOLEHLIVÉHO (tj. co nejmíň poruchového) s dostupnými náhradními díly, dobře sedícího na silnici apod. Předpokládám, že pokud bude auto nové, prodávat ho nejspíš nikdy nebudu, takže opravdu držák.
Nepotřebuji velký vůz, ale určitě je důležitý objem zavazadlového prostoru, občas vozím i dvě hokejové tašky s výzbrojí.
Důležitá je také rozumná spotřeba. Zároveň bych se ale nezlobila, kdyby byl vůz svižnější.

Díky moc.
respond
nahlásit
radek.slivaFB
number of posts181
date of registration16.03.2013
Saturday 31.10.2015 18:47, tip
Muj tip je skladovka nebo predvadečka Seat Leon 1.2 tsi(77kw,81kw) Ford focus novy skladovy predvadeci 1.0 ecoboost(92 kw) a nebo jistota Toyota auris 1.6. Mazda 3 se bohuzel do ceny nevejde....
respond
nahlásit
PetrT
number of posts1076
date of registration24.05.2009
Saturday 31.10.2015 21:28, auto
Dacia Duster, Megane kombi případně předváděčka Auris nebo ten Leon jak psal kolega.
respond
nahlásit
brin
number of posts727
date of registration28.03.2011
Saturday 31.10.2015 21:39, Spolehlivost
Koukněte na žebřížek spolehlivosti (podle majitelů) na autoklubu ADAC u ročních vozů a podle toho se klidně rozhodněte. Být vámi, jdu po Toyotě, Mazdě apod. Ta Mazda 3 by se vešla jako ne nový, ale třeba roční referenční a rozhodně by nebyla špatnou volbou.
respond
nahlásit
PetrT
number of posts1076
Saturday 31.10.2015 21:41, RE: Spolehlivost
brin posted by:
Koukněte na žebřížek spolehlivosti (podle majitelů) na autoklubu ADAC u ročních vozů a podle toho se klidně rozhodněte. Být vámi, jdu po Toyotě, Mazdě apod. Ta Mazda 3 by se vešla jako ne nový, ale třeba roční referenční a rozhodně by nebyla špatnou volbou.

Mazda 3 dvě plné hokejové tašky v kufru neodveze.
respond
nahlásit
Petr S
number of posts1250
date of registration28.11.2008
Saturday 31.10.2015 23:11, Volba
Pokud by jste mela na investici cca 400 tisic, doporucil byl bych Auris kombi s atmosferickym motorem 1.6. Predvadeci kus se mozna do 350 tisic vejde.

Muzu se zeptat jake jste mela auto predtim a jake melo problemy, ze ted tolik moc kladete duraz na spolehlivost auta?
respond
nahlásit
Dinosaurus REX
number of posts9
date of registration30.09.2015
Monday 02.11.2015 14:07, mazda 3
Tak jsem zrovna čet recenzi na Mazdu 3:
http://www.denik.cz/autosalon/test-mazda3-je-skvele-auto-s-paradni-spotrebou-a-ferovou-cenovkou-20140307.html

"Rozhodně nezklame zavazadelník. Má objem 419 litrů, pravidelný tvar a je do něj snadný přístup. Bez problému jsem do něj uložil dvě velké tašky s hokejovou výstrojí."
respond
nahlásit
PetrT
number of posts1076
Monday 02.11.2015 14:49, RE: mazda 3
Dinosaurus REX posted by:
Tak jsem zrovna čet recenzi na Mazdu 3:http://www.denik.cz/autosalon/test-mazda3-je-skvele-auto-s-paradni-spotrebou-a-ferovou-cenovkou-20140307.html"Rozhodně nezklame zavazadelník. Má objem 419 litrů, pravidelný tvar a je do něj snadný přístup. Bez problému jsem do něj uložil dvě velké tašky s hokejovou výstrojí."

Jasně, ale jen u sedanu. A ten i s poměrně línou 1,5 stojí minimálně o 75t víc než má tazatelka limit. Za cenu toho sedanu sežene už i dobře vybavený Auris s výkonější 1,6 v kombiku.

respond
nahlásit
Petr S
number of posts1250
Monday 02.11.2015 22:17, RE: mazda 3
PetrT posted by:
Tak jsem zrovna čet recenzi na Mazdu 3:http://www.denik.cz/autosalon/test-mazda3-je-skvele-auto-s-paradni-spotrebou-a-ferovou-cenovkou-20140307.html"Rozhodně nezklame zavazadelník. Má objem 419 litrů, pravidelný tvar a je do něj snadný přístup. Bez problému jsem do něj uložil dvě velké tašky s hokejovou výstrojí."
Jasně, ale jen u sedanu. A ten i s poměrně línou 1,5 stojí minimálně o 75t víc než má tazatelka limit. Za cenu toho sedanu sežene už i dobře vybavený Auris s výkonější 1,6 v kombiku.

V základní verzi Mazda 3 podle ceníku stojí právě těch 350 tis.
respond
nahlásit
PetrT
number of posts1076
Monday 02.11.2015 22:21, RE: mazda 3
Petr S posted by:
PetrT posted by:

Já našel od 375t a jen ten hatch. Sedan je dražší.
respond
nahlásit
Petr S
number of posts1250
Monday 02.11.2015 22:43, RE: mazda 3
PetrT posted by:
Petr S posted by:
PetrT posted by:

Kliknul jsem na link v tom článku na konci: Kompletní ceník najdete zde. Ale je fakt, že těch 350 tis. je za hatchback. Sedan je už za 400. Vše ofiko ceny. Možná by se dalo něco ukecat
respond
nahlásit
PetrT
number of posts1076
Monday 02.11.2015 23:08, RE: mazda 3
Petr S posted by:
PetrT posted by:
Petr S posted by:
PetrT posted by:
Kliknul jsem na link v tom článku na konci: Kompletní ceník najdete zde. Ale je fakt, že těch 350 tis. je za hatchback. Sedan je už za 400. Vše ofiko ceny. Možná by se dalo něco ukecat

Tan ceník je dva roky starý, tohle je aktuální - http://www.mazda.cz/modely/mazda3-hatchback/specifikace-a-ceny/
Jak moc půjde u Mazdy cena ukecat nevím. Každopádně hatch je malej, Auris je prostornější i jako hatch.
respond
nahlásit
sweetchichca
number of posts2
date of registration31.10.2015
Tuesday 03.11.2015 14:30, Odpověď
Mám Škodu Octavii (v podstatě jeden z prvních kusů vůbec :) ) Takže na spolehlivost jsem zvyklá. Velký důraz na to kladu ale také z důvodu, že se jako samotná ženská o auto přece jen hůř postarám a nemám ani čas lítat po servisech a řešit kolem auta cokoli nestandardního.
respond
nahlásit
Paul
number of posts773
date of registration07.11.2008
Wednesday 04.11.2015 08:46, RE: Spolehlivé auto do 350 000 Kč
sweetchichca posted by:
Dobrý den,mohli byste mi prosím poradit s výběrem vozu do 350.000 Kč?Zajímaly by mne návrhy na nová i ojetá auta.Jsem žena, chci opravdu něco SPOLEHLIVÉHO (tj. co nejmíň poruchového) s dostupnými náhradními díly, dobře sedícího na silnici apod. Předpokládám, že pokud bude auto nové, prodávat ho nejspíš nikdy nebudu, takže opravdu držák.Nepotřebuji velký vůz, ale určitě je důležitý objem zavazadlového prostoru, občas vozím i dvě hokejové tašky s výzbrojí.Důležitá je také rozumná spotřeba. Zároveň bych se ale nezlobila, kdyby byl vůz svižnější. Díky moc.

Ideálně nová!!! Škoda Rapid 1,2 TSI s manuálem a prodlouženou zárukou na 5let/100 000 km. Hned nastavit pevný interval výměny oleje na rok/ 15 000 km a budete spokojená. Myslím, že vám bude stačit i základní varianta motoru s 5ti st. převodovkou, svezte se v salónu, je překvapivě pružný a reálně jede daleko lépe než vypadá na papíře. Silnější verzi bych zvolil až v případě kdy jezdíte častěji plně obsazená nebo dynamicky. Do kufru se vám vejdou 2 hokejové tašky s přehledem. Spotřeba se pohybuje kolem 6 ti litrů na 100 km.
respond
nahlásit
Tommm
number of posts79
date of registration14.09.2015
Wednesday 04.11.2015 12:12, cena mazda3
Toto neni cela pravda. Dovolte mi to upresnit. Minuly tyden jsem byl u prodejce obhlednout Mazdu 3 a nabizeji sedan za cenu hatchbacku.

Skladovky a predvadecky se daji poridit se zvyhodnenim.

Nicmene 350 000 neni na nizsi stredni tridu mnoho. Bude treba udelat dost kompromisu ohledne vybav atp.

za 350k se da poridit:
- mazda 3
- toyota auris
- seat leon

Na octavii, ktera je ve stejnem segmentu je potreba zapomenout, tam sou cenny na nizsi stredni v zakladu "astronomicke"

Nic dalsiho rozumneho bohuzel neni
respond
nahlásit
PetrT
number of posts1076
Wednesday 04.11.2015 18:44, RE: cena mazda3
Tommm posted by:
Toto neni cela pravda. Dovolte mi to upresnit. Minuly tyden jsem byl u prodejce obhlednout Mazdu 3 a nabizeji sedan za cenu hatchbacku.Skladovky a predvadecky se daji poridit se zvyhodnenim.Nicmene 350 000 neni na nizsi stredni tridu mnoho. Bude treba udelat dost kompromisu ohledne vybav atp.za 350k se da poridit:- mazda 3- toyota auris- seat leonNa octavii, ktera je ve stejnem segmentu je potreba zapomenout, tam sou cenny na nizsi stredni v zakladu "astronomicke"Nic dalsiho rozumneho bohuzel neni

Většinou tu koncern obhajuju, ale pro ženskou na delší dobu (5+ let) asi tsi opravdu nebude to pravé. Leona bych v tom výběru nahradil Megane Grandtour 1,6. Auto je na konci výroby a bude už vychytané. Technika jednoduchá, výbava bohatá.
respond
nahlásit
KoobaS
number of posts1067
date of registration23.04.2014
Thursday 05.11.2015 07:13, RE: cena mazda3
PetrT posted by:
Tommm posted by:
Toto neni cela pravda. Dovolte mi to upresnit. Minuly tyden jsem byl u prodejce obhlednout Mazdu 3 a nabizeji sedan za cenu hatchbacku.Skladovky a predvadecky se daji poridit se zvyhodnenim.Nicmene 350 000 neni na nizsi stredni tridu mnoho. Bude treba udelat dost kompromisu ohledne vybav atp.za 350k se da poridit:- mazda 3- toyota auris- seat leonNa octavii, ktera je ve stejnem segmentu je potreba zapomenout, tam sou cenny na nizsi stredni v zakladu "astronomicke"Nic dalsiho rozumneho bohuzel neni
Většinou tu koncern obhajuju, ale pro ženskou na delší dobu (5+ let) asi tsi opravdu nebude to pravé. Leona bych v tom výběru nahradil Megane Grandtour 1,6. Auto je na konci výroby a bude už vychytané. Technika jednoduchá, výbava bohatá.

Jenže Megane grandtour 1,6 už se jako nový neprodává... Při hodně velkém štěstí se podačí ještě najít nějakou předváděčku, ale nevím nevím. Jinak s tebou souhlasím, rozhodně radši Megane Grandtour než Rapid. Renault bude za 350 tkč ve výbavě limited, tedy ta nejvyšší s motorem 1,2tCe. Zkoušel jsem konfigurovat rapida s tím slabším 1,2 tsi a nevím nevím...
PS: co že se to škodovka rozhodla dávat dozadu na rapid 2 parkovací senzory? to je stejnej pokus o šetření jako s malým pravým zrcátkem?
respond
nahlásit
xxondysxx
number of posts45
date of registration16.04.2015
Sunday 08.11.2015 23:18, rapid liftback tsi
Taky bych bych souhlasil s výběrem tohoto vozu, osobně ho mám půl roku a jsem spokojenej, hokej hraju taky-tudíž dvě dospělácké výstroje ok,mám motor 63kw, rapid je lehký a s tímto motorem vůz jede pěkně pokud nejste nějaký závodník, dnes už koupíte jen novější motor s 66kw a ty mají mít ještě lepší spotřebu, ale i můj vůz má kombinovanou spotřebu do 6-ti litru.Pro mě příjemné sedadla a ovládání celého vozu,myslím že je lepší nový vůz se zárukou než nějaký ojetý, ale dá se určo sehnat i pěkný ojetý vůz.Záleří pouze na každém a na počtu ujetých km ročně.
respond
nahlásit
danet - redakce TipCars
number of posts549
date of registration16.11.2012
Monday 09.11.2015 10:53, RE: rapid liftback tsi
xxondysxx posted by:
Taky bych bych souhlasil s výběrem tohoto vozu, osobně ho mám půl roku a jsem spokojenej, hokej hraju taky-tudíž dvě dospělácké výstroje ok,mám motor 63kw, rapid je lehký a s tímto motorem vůz jede pěkně pokud nejste nějaký závodník, dnes už koupíte jen novější motor s 66kw a ty mají mít ještě lepší spotřebu, ale i můj vůz má kombinovanou spotřebu do 6-ti litru.Pro mě příjemné sedadla a ovládání celého vozu,myslím že je lepší nový vůz se zárukou než nějaký ojetý, ale dá se určo sehnat i pěkný ojetý vůz.Záleří pouze na každém a na počtu ujetých km ročně.

Dobrý den, napište prosím o svém Rapidu recenzi na TipCarsu, aby se informace dostaly k většímu počtu čtenářů. http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost Děkujeme
respond
nahlásit
BobanHTP
number of posts2404
date of registration19.08.2015
Tuesday 24.11.2015 11:57, Kia Ceed nebo Ford Focus nebo Opel Astra
Dobrý den. Závidím Vám tak pěkný rozpočet, tím pádek mátek velký výběr a být váma opravdu si auta zkusím. V dnešní době zkušební jízdu nabízejí snad všíchni prodejci. Určitě bych sáhl do segmentu C kompaktů, protože malé auta ala Fabie a Opel Corsa nemůžou nabídnout takový komfort jako větší auta. Co se tedy nabízí:
1) Kia Ceed 1.4 (výbava Comfort). Výhoda je živý a moderní atmosférický motor (nemá turbo a další serepetičky, které můžou časem zlobit), je prostorná, bezpečná a super je 7 letá záruka. Jinak Kia Ceed patří mezi velmi spolehlivé auta. Jinak ještě lepší je motor 1.6...
2) Ford Focus 1.6 - spolehlivý motor, robustní a poctivé auto, které má perfektní odhlučnění, podvozek i řazení. Dá se koupit i turbo motorem 1.0 Ecoboost, který jede dobře, je spolehlivý, ale harmoničtěji působí s motorem 1.6 (teď mě asi ukamenují někteří )
3) Opel Astra 1.4 - krásné prostorné a spolehlivé auto. Nic se nedá vytknout, jen trochu línější motor, ale žádná tragédie
4) Hyundai i30 1.4 nebo ještě lépe 1.6. Je to bratr Kia Ceed, je více komfortní, opět velmi kvalitní a spolehlivá, v ceně je 5 letá záruka. Má trochu dražší záruční servis, ale žádná tragédie
5) Rapid Spaceback 1.2 TSI - tak tady nevím. Auto je nejužší ze všech zmíněných aut, vlastně ve předu je stejně široký jako Fabie!! Navíc se šetřilo, kde se dá.Těsnění dveří nedostatčně tlumí hluk z venku, jdou vidět lyžiny sedadel, již po roce reznou některé šrouby atd. Jinak předek tohoto motoru měl fatální poruchovost. Teď se všichnii dušují, že už se to podařilo ošetřit, ale neni moc lidí známo, kteří najezdili alespoň 200tis. km.
6) Seat Leon 1,2 TSI - krásné auto, kde už se méně šetřilo, než u Rapidu. Jinak motor je stejný jako v Rapidu, takže je to o důvěře, že to VW group s náma myslí dobře

Nejlépe je opravdu zajít a dát si zkušební jízdu. Každému sedne něco jiného. Držím palečky ať si koupíte to nejlepší!
respond
nahlásit
1 2

update
you watch this topic

stop watching this topic
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, all rights reserved.