10 nejvtipnějších automobilových reklam. Je mezi nimi Škoda i Hyundai

Our theme
Jiří Švamberk | 07.11.2018
foto: Honda
Kreativitě se meze nekladou, zejména ve světě marketingu. A nutno uznat, že lidé, kteří vymýšlejí reklamy, mají kreativity na rozdávání. Zcela určitě ti, kteří vymysleli těchto deset automobilových reklam.
Můžete je milovat, nebo nenávidět. Reklamy jsou prostě součástí světa obchodu a ať už se nám to líbí, nebo ne, současný svět je o obchodu, respektive penězích. Takže tenhle marketingový nástroj nás ovlivňuje ze všech stran. Zejména pokud sledujete televizi.

Ne všechny jsou dobré, ne všechny mají ten správný drive, ale pokud ano, nelze si jich nevšimnout. My jsme pro vás dali dohromady seznam deseti automobilových reklam z celého světa, které považujeme za mimořádně povedené. Tady jsou:

1. BMW je radost

Tahle reklama se dlouho v televizi neohřála, protože ji právníci jedné nejmenované německé automobilky napadli a americký soudní systém jim dal za pravdu. Jde o jeden z mnoha „výstřelů, které po sobě vypálily automobilky BMW a Audi. Ovšem tenhle kousek je za nás nejvtipnější.

2. Abarth: Osudová přitažlivost

Když se to vezme kolem a kolem, Italové ve světě automobilů hodně válí. Právě z Apeninského poloostrova historicky pochází obrovské množství skvělých automobilů, ať už z hlediska designu či techniky. A že Italové umí svoje výrobky podpořit také z hlediska marketingu, dokazuje tahle velmi vtipná reklama na Abarth 500, auto, které každý chce, ale nikdo nepotřebuje.

3. Elvis je král

Audi je na reklamy obrovský machr. Kdybychom si dali tu práci, zcela jistě bychom našli desítku fantastických reklam z dílny pouze tohoto výrobce. Audi ovšem umí nejen skvělé reklamy na své modely, ale také na technologické pokroky. Ostatně to dokazuje fakt, že v našem výběru jsou tyto reklamy hned dvě. Tahle je na převodovku Tiptronic pro americký trh.

4. Otočená role

Subaru je automobilka, která dělá věci po svém. Proto jí v redakci máme tak rádi. A nejsme sami, v Americe tohoto svérázného japonského výrobce čtyřkolek doslova milují. Proto nepřekvapí, že Subaru každoročně v USA prodá přes půl milionů automobilů. S reklamou, jako je tahle, se není čemu divit.

5. První rande

Americký Superbowl je jedna z nejsledovanější událostí v Americe, takže nepřekvapí, že všechny automobilové značky působící na tamějším trhu se snaží na 1000 % zaujmout. A jestli někdo do reklamy poslední roky šlape, je to Hyundai. Tahle reklama na Genesis je rozhodně jedna z těch povedenějších.

6. Dárek k narozeninám

Pamatujete na skvělou scénu z filmu Obecná škola, kdy Eda Souček dostal od svého otce stojan na housle místo vzduchovky? Tak přesně takhle se musel cítit student, který si myslel, že mu jeho matka koupila Camaro v kabrioletu...

7. Viagra funguje

Další ukázka toho, že Italové si umí udělat srandu sami ze sebe i ze svých aut. Protože ruku na srdce, Fiat 500X je malá 500, které někdo do nádrže hodil viagru.

8. Domino efekt

Honda Accord sedmé generace je velmi povedený a také mimořádně spolehlivý automobil. V jeho případě si Honda dala záležet také, co se reklamy týče. Člověk ji musí brát s nadsázkou, ovšem provedení je tak věrohodné, že by jeden věřil, že je to vlastně možné. Mistrovská práce.

9. Opravdu ostrý hatchback

Škodovka svými reklamními spoty zrovna neohromuje. Od série pro MS v hokeji, které pamatují ještě první generaci Octavie, nepředstavila nic výrazného, až do chvíle, kdy do televize pustila spot na Fabii RS. Nápaditá a skvěle propracovaná reklama rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co některá automobilka pustila do světa.

10. Upíří mejdan

Jak lidem u televizních obrazovek vysvětlit, že nová světla Matrix od Audi svítí světlem, které je téměř stejné, jako denní? Stačí natočit vtipnou reklamu o upířím mejdanu, na kterou přijíždí upíří frajer s bednou lahodné „nulky“ s novým Audi RS7, které těmito světlomety disponuje v základní výbavě.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů