ABT se loučí se stávající Audi RS6. Finální edice dospěla k 735 koním

Our theme
Jiří Švamberk | 21.11.2018
dalších 8 fotek
foto: ABT
Rodinný kombík z Nogaro Edition dokáže zrychlit z nuly na stovku během 3,1 sekundy
Pokud bychom se bavili o nejvýkonnějším sériovém Audi, drtivá z nás by jednoznačně tipla supersportovní model R8 s vidlicovým desetiválcem. To by však byla chyba lávky, protože nejvýkonnějším vozem ingolstadtského výrobce je rodinný kombík.

Samozřejmě nejde o běžný model, který stojí v každém showroomu Audi, nýbrž vůz, který sportovní divize Audi Sport postavilo ve spolupráci se slavným úpravcem ABT. Jmenuje se  RS6 Avant Performance Nogaro Edition a byl představen už na začátku roku. Ovšem to byla verze se 695 koňmi a měla sloužit jako poslední sbohem tomuto brutálnímu kombíku, kterého se dočká pouze 150 věrných.

Jenže společnosti ABT to bylo nejspíš málo, protože  RS6 Avant Performance Nogaro Edition dále vylepšilo. Výkon 4litrového, dvakrát přeplňovaného V8 poskočil o 30 koní na 725 a točivý moment vzrostl o 40 Nm na konečných 920 Nm. Nyní se jmenuje Audi RS6+ Nogaro Edition.

Vizuálně se oba vozy až tak moc neliší. Oba jsou vyvedeny v modré barvě Nogaro Blue, ačkoliv výkonnější verze se chlubí karbonovými díly, leskle černým designovým paketem a výrazným předním spoilerem. Má také o palec větší kola, konkrétně 22palcová. Zrychlení z 0 – 100 km/h proběhne za 3,1 sekundy, což je na kombík hodnota vskutku mimořádná.

V galerii si můžete rozdíl mezi oběma verzemi prohlédnout a ve videu se na novinku od ABT podívat. A vydržte až do konce, uvidíte, jak si ABT RS6 poradí s výše zmiňovaným Audi R8 V10 s díly Performance Parts.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů