Alfa Romeo pracuje na velkém sedanu. Dorazit má v roce 2018

Our theme
Redakce | 21.06.2016
Alfa Romeo Giulia. | foto: Alfa Romeo
Italská automobilka Alfa Romeo aktuálně uvádí do prodeje sedan Giulia, ale současně už prý pracuje také na jeho větším sourozenci. Ten by měl dorazit v roce 2018 jako konkurent prémiových zástupců vyšší střední třídy, tedy zejména Audi A6, BMW řady 5, Jaguaru XF nebo Mercedesu třídy E.
Novinka využije stejnou platformu jako Giulia, výrobce jí říká Giorgio, pouze s prodlouženým rozvorem. Větší sedan proto může využít totožné motory a standardně pohon zadních kol. V nabídce však bude i čtyřkolka a počítá se také s ostrou verzí Quadrifoglio, jejíž výkon jistě přesáhne 500 koní.

Více informací o Alfě Romeo Giulia najdete zde.

Automobilka však plánuje také plug-in hybridní pohonné ústrojí s možností dobíjet baterie ze zásuvky. Další zajímavou technickou novinku má představovat semiautonomní řízení - velký sedan zatím neznámého jména bude první Alfou, která technologie autonomního řízení dostane.

Italská automobilka se uvedením nového sedanu do segmentu vyšší střední třídy vrátí po dlouhých 11 letech. Mezi roky 1998 a 2007 vyráběla model 166.

Ještě před příjezdem jeho duchovního nástupce Alfa Romeo plánuje na trh poslat svoje první SUV jménem Stelvio, které by mělo dorazit příští rok, dále novou Giuliettu a zřejmě i další karosářskou verzi modelu Giulia.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů